HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

‘Yolsuzluk yapanlara devlet cenaze töreni yapmasın’

CHP İstanbul Vekili Mahmut Tanal yolsuzluk, rüşvet ve benzer suçlardan mahkum olan devlet görevlilerine devletin cenaze töreni düzenlemem...

CHP İstanbul Vekili Mahmut Tanal yolsuzluk, rüşvet ve benzer suçlardan mahkum olan devlet görevlilerine devletin cenaze töreni düzenlememesi için Meclis'e bir yasa teklifi verdi.
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bugün Meclis'e Devlet Cenaze Törenleri Hakkında bir yasa teklifi verdi. Teklifin 7. maddesinde; “görevde iken ya da görevden alındıktan sonra, görevde bulunduğu döneme ilişkin olarak hakkında zimmet, irtikap, rüşvet, nüfuz ticareti, resmi belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve orman suçlarından birini işlediğine dair mahkeme kararı olanlar, işledikleri suçlar sicil affı veya süre nedeniyle sicillerinden silinmiş olsa dahi bu kişiler için Devlet Cenaze Töreni düzenlenmez” ifadelerine yer verildi.
Bilindiği üzere, Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan ile Bakanlar Kurulu'nca cenaze töreni düzenlenmesine karar verilen kişiler için devlet cenaze töreni düzenleniyor.
Teklifin gerekçesinde, "yüz kızartıcı suçlar işleyen devlet görevlilerinin, onuru ve şerefiyle görev yapanlarla bir tutulmasının toplum vicdanını yaralayacağı" vurgulanıyor.

Business News