HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Halk parasız ulaşım hakkı için turnikeden atladı

Taksim metrosundan parası olmadığı için turnikeden atlayarak geçen iki gencin darp edilmesine karşı İstanbul, İzmir ve Ankara’da turniked...

Taksim metrosundan parası olmadığı için turnikeden atlayarak geçen iki gencin darp edilmesine karşı İstanbul, İzmir ve Ankara’da turnikeden atlama eylemleri yapıldı. “Ulaşım haktır” diyenler turnike önlerini direniş alanına çevirdi.

İstanbul’da 15′de Taksim Metro girişinde uluşanlar “Hırsızlara kıyak, vatandaşa dayak”, “Ulaşım haktır satılamaz”  sloganları ile metro içine girdi.  Halkevleri Genel Sekreteri Nuri Günay burada basına bir açıklama yaptı. Günay “Parasız turnikeden geçmek isteyen genç bir arkadaşımıza dayak atıldı, bu yetmedi gözaltına alındı. Onlar lüks arabalarla dolaşırken, halkın vergilerinden toplandıkları paraları ayakkabı kutularına doldurulurken bu ülkede haklarını kullananlar dayak yiyor, bunun hesabı sorulacak, hakkımız olanı alacağız. Ulaşım haktır” dedi. Günay “Şimdi  bizler burada toplanan İstanbullular dün genç arkadaşımızın kullanamadığı parasız ulaşım hakkını hep birlikte kullanacağız” çağrısıyla yüzlerce insan turnikelere doğru  ”Akbil basma turnikeden atla”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bilal bize akbil bassana” “Hırsız Tayyip Erdoğan”  sloganlarıyla yürüyerek turnikelerden atladı. Metro istasyonu alkışlarla, ıslıklarla, sloganlarla inledi. Yüzlerce insan parasız ulaşım hakkını kullandı.

Ankara
Ankara’da Halkevleri “Ayakkabı kutularını dolduranlar 2 liralarımıza göz koyanlardır, Kart basma turnikeden atla”  pankartı ile metroya geldi, metroyu kullanan halkın alkışlarla destek verdiği eyleme  çevik kuvvet ekipleri coplarla saldırdı. Polislere “Gidin hırsızları yakalayın” diyerek tepki gösteren Ankaralılar eyleme ellerinde boş ayakkabı kutularıyla katıldılar.
İzmir
‘Parasız ulaşım haktır’ diyerek bir araya gelen Halkevleri, SDP, Öğrenci Kolektifleri, Liseli Genç Umut, Dev Lis üyeleri, İstanbul ve Ankara’yla eş zamanlı olarak saat: 15.00′da Halkapınar İzban’da bir araya gelerek turnikeden atlama eylemi gerçekleştirdi.
Turnikeden parasız atlayarak parasız ulaşım hakkını kullanan İzmirliler “Bilal bize Kentkart bassana”, “Bas bas nereye kadar bitti buraya kadar”, “Ulaşım haktır satılamaz”, “Kentkartım boş Tayyip” sloganları atarak Alsancak Gar durağında İzban’dan indiler.
Daha sonra Alsancak Gar önünden Sevinç Pastanesi önüne yürünerek bir basın açıklaması yapıldı.
Sendika.Org/Ankara/İstanbul/İzmir

Sendika.Org

Business News