HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Galatasaray 1-1 Chelsea (VİDEO)

TT Arena'da seyircisinin büyük desteği ile maça başlayan sarı kırmızılılar 9. dakikada Torres'in golüne rağmen 90 dakika boyunc...

TT Arena'da seyircisinin büyük desteği ile maça başlayan sarı kırmızılılar 9. dakikada Torres'in golüne rağmen 90 dakika boyunca desteğini hiç esirgemedi.  Chelsea'nin erken golünden sonra Mancini Hajrovic'i oyundan çıkararak Yekta'yı oyuna aldı ve orta alanda hakimiyetin Galatasaray'a geçmesini sağladı.  Bu dakikadan sonra oyun dengelenirken ilk yarının son dakikasında Süper Lig'deki Donk vakasını hatırlatan bir pozisyon yaşandı ve Burak'ın golü hakem tarafından iptal edildi.
İkinci yarıda da dengeli bir oyun oynanırken kornerde savunmadan gelen Chedjou skoru eşitleyen golün altına imzasını attı. Bu golün ardından Galatasaray'ın baskıları giderek artsa da sarı kırmızılıları öne geçirecek gol gelmedi. 
Hakemler: Carlos Velasco Carballo, Roberto Alonso Fernandez, Juan Carlos Yuste (İspanya)
Galatasaray: Muslera, Eboue, Chedjou, Hakan Balta (Dk. 46 Semih Kaya), Telles, Melo, Selçuk İnan, Hajrovic (Dk. 31 Yekta Kurtuluş), Sneijder, Burak Yılmaz, Drogba (Dk. 80 Umut Bulut)
Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Lampard, Hazard (Dk. 90+2 Oscar), Willian, Torres (Dk. 68 Eto'o), Schürrle (Dk. 66 Mikel)
Goller: Dk. 9 Torres (Chelsea), Dk. 64 Chedjou (Galatasaray)
Sarı kartlar: 42 Terry, Dk. 57 Cahill, Dk. 58 Ramires, Dk. 61 Cech (Chelsea), Dk. 57 Selçuk İnan (Galatasaray)

GALATASARAY TURU NASIL GEÇER?
1-1 biten Galatasaray- Chelsea maçında turu geçen taraf Londra’daki rövanş maçında belli olacak.
Peki Galatasaray hangi sonuçla turu geçer?
1- Her türlü galibiyette sarı kırmızılılar tur atlar.
2- Maçın 0-0 berabere bitmesi halinde deplasmanda gollü beraberlik aldığı için Chelsea tur atlar.
3- 1-1’lik beraberlikte maç uzatmaya gider.
4- 2-2 ve daha gollü beraberliklerde G.Saray, Chelsaea’yi eler.
5- Her türlü galibiyette Chelsea tur atlar.

Chelsea karşısında ilk gol
Sarı-kırmızılı ekip, Avrupa kupaları tarihinde 3. kez karşılaştığı Chelesa karşısında ilk golünü bugün buldu. 1999-2000 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi grubunda eşleyen iki takım arasındaki ilk maçı Chelsea deplasmanda 1-0, ikinci maçı ise İstanbul'da 5-0 kazanmıştı. Geride kalan 2 maçta 6 gol yiyen ve hiç gol atamayan sarı-kırmızılı ekip, üçüncü maçında da rakibini yenememesine karşın ilk golünü attı ve ilk beraberliğini almış oldu.

Mancini iç sahada yine yenilmedi
Teknik direktör Roberto Mancini, Galatasaray'ın başında çıktığı 16. iç saha maçında da yenilgi görmedi. Göreve gelmesinin ardından sarı-kırmızılı ekibin başında 16. iç saha maçına çıkan Mancini, takımıyla 13 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

CHELSEA'YE BU KEZ KAYBETMEDİK

Daha önce Chelsea ile iki kez karşılaşan ve bu maçları kaybeden sarı kırmızılılar bu kez Maviler'e kaybetmedi.  1999-2000 Şampiyonlar Ligi grubunda Galatasaray, rakibine Londra'da 1-0, İstanbul'da ise 5-0 mağlup olmuştu.

G.SARAY CEZA ALABİLİR
MAÇIN bitiş düdüğü ile birlikte sarı kırmızılı bir taraftar sahaya atladı. UEFA Temsilcisi bu durumu maç öncesi yakılan meşaleleri raporuna yazdı. UEFA Disiplin Kurulu bu rapor doğrultusunda Galatasaray’a ceza verebilir.
Büyük olasılıkla bu cezanın para cezası olacağı tahmin ediliyor.
TEK KURUŞ ALACAKLARI KALMAYACAK
31 Aralık'a kadar olan ödemelerini Chelsea maçı öncesinde Pazartesi günü Galatasaraylı futbolcuların hesabına yatırtan Başkan Ünal Aysal, sarı kırmızılı takıma 2. jesti yine bir Chelsea maçı öncesi yapacak! Pazartesi günü 31 Aralık'a kadar olan alacakları ödenen Galatasaray takımına 2. para dopingi İngiltere'de 18 Mart 2014 tarihinde oynanacak olan rövanş maçı öncesinde yatırılacak.

Pazartesi günü futbolculara yapılan açıklama ile Galatasaray takımına 3 aylık ödemeleri Chelsea maçının öncesinde 14 Mart 2014 Cuma günü İngiltere'ye hareket etmeden önce ödenecek. Ve bu ödeme ile birlikte Galatasaray takımının geçmişe dönük tek kuruş alacağı kalmayacak.
SEMİH'İN OYNAMAMASI UEFA'YI BİLE ŞAŞIRTTI
Hatta öyle ki bu değişklik UEFA'nın resmi internet sitesini bile şaşırttı.  Uefa resmi internet sitesi Galatasaray'ın ilk 11'inde Semih Kaya'nın ismine yer verdi. Mancini'nin herkesi şoke eden bu değişikliği daha sonra düzeltildi ve Uefa resmi sitesi de Hakan'ı 11'e aldı.

MANCINI: BENCE SEMİH'İN OYNAMAMASI SÜRPRİZ DEĞİL
Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini Semih kararını değerlendirdi. Mancini'nin değerlendirmesi Semih'e güvenim sonsuz ve kadromuzdaki iyi oyunculardan birisi... Ama ben bugün onun oynamamasının sürpriz olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta sahada yine 11 kişiyiz. 10 kişi değil.

Kulislerden elde edilen bilgilere göre Semih'in taktik gereği kadroya girmediği, herhangi bir sağlık problemi olmadığı öğrenildi.
İKİNCİ DONK VAKASI
Galatasaray’ın atağında Chelsea kaptanı John Tery’nin taca vurduğu top reklampanosundan sahaya geri döndü. Topu tekrar eline aldı. Diğer yandan taç atışını hemen kullanan Galatasaray hızla atağa geçerken, Terry elindeki topu sahaya fırlattı. Sarı kırmızılı ataktaysa Burak topu ağlarla buluşturdu. Ancak hakem oyunu daha önce durdurduğunu söyleyerek golü iptal etti ve Terry’e de sarı kart gösterdi.
Bu pozisyon akıllara Kasımpaşa-Beşiktaş maçında Donk’un yaptığı hareketi akla getirdi. Donk dışarıdan gelen  topu eline alıp ceza sahasında gol pozisyonundaki Almeida’nın ayağındaki topa attı. Bunu üzerine hakem Donk’a sarı kart gösterip oyunu da hava atışıyla başlatmıştı. Beşiktaş daha sonra yaptığı itirazda maçı kural hatası olduğu gerekçesiyle tekrar ettirmişti.

İLK TEPKİ KASIMPAŞALI YILDIZDAN GELDİ
Galatasaray'ın Burak ile bulduğu ve geçerli sayılmayan golü öncesi John Terry'nin elindeki topu fırlatması sosyal medyada yankı uyandırdı. Bu hareket Donk'un Kasımpaşa- Beşiktaş maçında yaptığı ve maçın tekrarlanmasını sağlayan davranışına benzetilirken en ilginç yorum Kasımpaşalı Babel'den geldi. Hollandalı yıldız attığı tweet'te Terry Donk gibiydi yorumunu yaptı.  

Business News