HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

O rektörler Erdoğan’ın vekili olmak için istifa sırasına girdi

Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerde AKP’den 400 milletvekili istemesinin ardından yandaş rektörler milletvekilli adayı olabilmek için bir...

Tayyip Erdoğan’ın genel seçimlerde AKP’den 400 milletvekili istemesinin ardından yandaş rektörler milletvekilli adayı olabilmek için bir bir istifa etti
erdogan_rektor_istifaTayyip Erdoğan’ın yaklaşan genel seçimlerde AKP’den 400 milletvekili istemesinin ardından AKP’nin milletvekili adayları gün yüzüne çıkmaya başladı. Son günlerde üniversitelerde Seçim Kanunu’na dayanarak artan istifalar, yeni AKP milletvekillerinin habercisi. Görevinden istifa eden 7 rektör, 1 rektör yardımcısı ve 1 öğretim üyesi daha önce yaptıkları açıklamalarla AKP’den milletvekili adayı olacaklarının sinyalini vermiş oldu.
AKP’den milletvekili olmak için istifa eden 9 kişi:
İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet: Tayyip Erdoğan’ın özel aile doktoru olmasıyla, ayrıca üniversitede yaptığı yolsuzluklarla elde ettiği lüks arabalarla bilinen Yunus Söylet, AKP milletvekilliği için istifa edenler arasında.
Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga: ODTÜ Ayakta eylemleri sırasında, polisin üniversitelilere gösterdiği şiddeti desteklediğini belirten açıklamasıyla bilinen  Galatasaray Üniversitesi Rektörü Ethem Tolga’da AKP’den milletvekili adayı olmak için istifa etti.
Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Nihat İnanç: Yine ODTÜ direnişi sırasında yaptığı açıklamalarla bilinen  Nihat İnanç, ODTÜ’de yol yapımını durdurmak için direnenlere ” marjinal militanlar” demişti. Görevinin bitmesine bir yıl kala AKP’den milletvekilliği için istifa etti.
Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban: Rektörlük görevini yaptığı kurum bile yolsuz olan Ünsal Ban, Yeni Şafak gazetesinde, başkanlık sistemini öven yazılar yazmıştı. Ayrıca ODTÜ direnişini “bağnazlık, yobazlık ve bilim karşıtlığı” olarak değerlendirmesiyle de  hatırlanan Ünsal Ban,  AKP milletvekili olmak için istifa etti.
İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tancan Uysal: Kadınların, erkeklerin yaptığı her işi yapmasının mümkün olmadığını savunan bir yazı yazan, bu yazıyı Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarından etkilenerek yazdığını söyleyen Tancan Uysal’da AKP milletvekili adaylığı için istifa etti.
Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Hüseyin Yayman: Katıldığı televizyon programlarında ve köşe yazılarında AKP’nin savunuculuğunu yapan Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman da milletvekili adaylığı için istifa etti.
Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu
Şırnak Üniversitesi Rektörü Ali Akmaz
Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal
Kaynak: Kolektifler.net

Business News