HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Soma işçileri haklarını alana kadar Ankara’da!

Haklarını alamadan işten atılan Soma işçileri Ankara’ya geldi, talepleri yerine getirilene kadar Ankara’da kalacaklarını dile getirdi ...

Haklarını alamadan işten atılan Soma işçileri Ankara’ya geldi, talepleri yerine getirilene kadar Ankara’da kalacaklarını dile getirdi
soma_10sub_3
Soma Katliamı sonrası Soma Maden A.Ş’ye bağlı Eynez Maden Ocağı’nda işten atılan Somalı maden işçileri Ankara’ya ulaştı. Kıdem tazminatı başta olmak üzere hiçbir haklarını almadan işten atılan işçiler, hükümetin katliamın ardından verdiği sözleri tutmamasına da tepki gösterdi. Madenciler, tazminatları ödenmeden Soma’ya dönmeyeceklerini ilan etti.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde bir araya gelen Soma işçileri, “Madenciler burada hükümet nerede” sloganları attı. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da işçilere destek verdi.
‘Talepler kabul edilmezse aileler de gelecek’
İşçiler adına konuşan Türkiye Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçıl, sorumluların açıklamalarının kısa sürede unutulduğunu söyledi ve haklarını sahaların asıl sahibi olan TKİ, Enerji Bakanlığı ve devletten istediklerini belirtti. Eynez ve Atabacası ocaklarından 2 bin 800 işçinin işten atıldığını hatırlatan Akçul, “Devlet bu işçilerin alacaklarından da işsizliğinden de sorumludur. Eğer işçilerin talepleri kabul edilmezse işçilerin tamamı aileleriyle buraya gelecektir” dedi.
İşçilerden sendikaya tepki
Akçul konuşmasını sürdürdüğü sırada bazı işçiler sendikanın tavrına da tepki gösterdi. Bazı işçiler Akçul’a “Siz de bizim yanımızda olmadınız”, “Neredeydiniz aylardır?” diye bağırdı. Akçul konuşmasını fazla uzatamadan sonlandırmak zorunda kaldı.
Kamuda istihdam ve tazminat talebi
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay ayakkabı kutularında para saklayanların işçilerin haklarını vermediğini söyleyip işçilerin hakları için bir arada olacaklarını dile getirirken, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de madenlerin ve madencilerin güvenliği ile ilgili hükümetin hiçbir adım atmadığını ifade etti. Özel, “İşten çıkarılan işçiler kamuda istihdam edilmeli, istihdam edilene kadar tazminatları verilmeli, mücadeleniz mücadelemizdir” dedi.
İşçilerden oluşan bir heyet Meclis’e girerek görüşmeler gerçekleştirirken, bir bölümü de TKİ Genel Müdürlüğü önüne gitti.
soma_10sub_2
soma_10sub_1

Business News