HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Ve AKP buraya kadar... Abdullah Gül’den yeni parti…!

Abdullah Gül’ün eski danışmanı olan Yeni Çağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan, “Abdullah Gül yine yeni bir siyasi parti ...

Abdullah Gül’ün eski danışmanı olan Yeni Çağ gazetesi yazarı ve Ankara temsilcisi Ahmet Takan, “Abdullah Gül yine yeni bir siyasi parti kurulması için harekete geçti” diye yazdı.
İddiasında ısrarlı olduğunu belirten Takan, “Abdullah Gül savaşarak siyaset yapmaz. Hele Erdoğan’a karşı asla ve kata… Ne Hayrunnisa Gül ne de Abdullah Gül aktif siyaset hırslarından vazgeçmiş değiller.” ifadelerini kullandı.
Hem Başbakanlık hem de Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının kendisini doğrular nitelikte bilgiler verdiğini aktaran Takan, Gül’ün yeni parti için Taner Yıldız, Hüseyin Çelik, Ali Babacan gibi isimlere görev verdiğini ayrıca Bülent Arınç’ın da parti çalışmalarına destek verdiğini iddia etti. Takan, parti programının yazım aşamasına bile geldiğini ileri sürdü, Gül’ün, “Parti programına bugüne kadar Erdoğan’ın yaptıklarının tersini ve AKP’nin yapamadıklarını yazın” talimatını verdiğini iddia etti.
Ahmet Takan iddialarını “konuşulanlara göre, Gül’ün yeni parti çalışmaları 7 Nisan’da milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edilmesinin ardından ivme kazanacak. Çalışmalara AKP’den çok ağır isimler katılacak. Partinin resmileşme tarihi için 7 Haziran sonrasına işaret ediliyor” şeklinde sürdürdü.
Takan ayrıca Merkez Bankası ile yaşanan krizde Erdoğan’ın ekonominin başına damadı Berat Albayrak’ı uygun gördüğünü dile getirdiği, bu talebin de bugüne kadarki kopuşta etkili olduğunu aktardı.