EN YENİLER

HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Adana’da Erdoğan mitingi için okullara pankart, derslere tatil

Tayyip Erdoğan’ın Adana mitingi için okullara pankart asıldı, broşür dağıtıldı, toplantı icat edildi, dersler yarım güne indirildi Seç...

Tayyip Erdoğan’ın Adana mitingi için okullara pankart asıldı, broşür dağıtıldı, toplantı icat edildi, dersler yarım güne indirildi
adana_erdogan_okul_pankartSeçim çalışmaları için Tayyip Erdoğan’ın mitingleri başta olmak üzere devlet olanaklarını sonuna kadar kullanan AKP, hastanelerin ardından okullarda da miting çağrıları yaptı. Erdoğan’ın Adana mitingi için valilik ve kaymakamlık eliyle yazılar yazdırılması, hastanelerin miting afişleriyle donatılması yetmeyince, Çukurova Piri Reis Anadolu Lisesi’ne pankart asıldı, öğrenciler ise mitinge davet edildi.
Evrensel’in haberine göre pankartın asılması ile öğrenci ve öğretmenlere mitinge katılım çağrısının yapılması sonrasında okulda gerginlik yaşandı. Bazı öğrenciler broşürleri yırttı, okulda AKP broşürlerinin dağıtılmasına tepki gösterildi.
Miting için toplantı icadı, yarım gün uygulaması
Erdoğan mitinge çağrılar bununla da sınırlı kalmadı. Halk Eğitim’den bir öğretmen Milli Eğitim personeline “29 Mayıs 2015 Cuma günü 15.00’da merkez binamızda usta öğretici toplantısı yapılacaktır. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanımız istasyon meydanında toplu olarak karşılanacaktır. Toplantıya katılım zorunludur. Yoklama alınacaktır” yazılı bir cep telefonu mesajı geçti.
Yeşilevler İlkokulu yönetimi ise “valilik ve kaymakamlık oluru ile” ibaresinin yer aldığı bir yazı ile Erdoğan’ın mitingi gerekçesiyle öğlenci devrede üç ders uygulamasının olacağını duyurdu.
‘Okullara kaynak yokken seçimin çerez paraları var’
Milli Eğitim’in ve AKP kadrolarının miting için seferber olduğunu, bunlar gibi çok sayıda örneğin yaşandığını söyleyen Eğitim Sen Adana Şubesi Hukuk Sekreteri Mehmet Akarsubaşı, okulların kaynak sağlamak için kermes yapmak zorunda kalırken, o okullara ve kamu kurumlarına yüzlerce afiş asılmasına tepki gösterdi.
AKP’nin çerez parası diye adlandırdığı paralar okullara harcansa idareciler kaynak arama derdinde olmayacak” diyen Akarsubaşı, yasal haklarını kullandıklarında kendilerine soruşturmalar açılırken, miting için öğretmenlerin alanlara çağrılmasının yasal olmadığının altını çizdi.

Business News