HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Sıra internette: MİT TIR’larında sansüre uymayan sitelere erişim engeli yolda

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinin Suriye’deki ‘ muhalif ‘ gruplara silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurula...

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Cumhuriyet gazetesinin Suriye’deki ‘muhalif‘ gruplara silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurulan MİT TIR’larının görüntülerini yayınlayan haber siteleri hakkında erişim engeli talebi kabul edildi.
cumhuriyet_2015-05-29
Cumhuriyet gazetesine başlatılan terör soruşturmasının ardından TIR’larla ilgili halihazırda bulunan yayın yasağına uymayan yayın organları hakkında da soruşturma başlatıldı.
Başsavcılık açıklamasında Adana 5’inci Sulh Ceza Hakimliğince 14 Ocak 2015’te yayın yasağı kararı alındığı hatırlatılırken, “Buna rağmen özellikle 29.05.2015 günü bazı basın yayın organlarında ve internet haber sitelerinde gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntülerin yayınlandığı görülmüştür. Bu yayınları yapan kişilerle ilgili olarak soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Haber sitelerine sansür

Öte yandan Cumhuriyet hakkında soruşturma başlatan İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan, nöbetçi İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak, söz konusu haberle ilgili içerik, görüntü ve fotoğrafların yayınlanmasının engellenmesini istedi.
Talebi değerlendiren hakimlik, internet sitelerindeki söz konusu yayınların içeriklerinin engellenmesine karar verdi.

Erdoğan yalanlamıştı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP hükümeti MİT TIR’larında yardım malzemesi olduğunu savunup silah iddialarını sert bir dille yalanlamıştı. TIR’ları durduran dört savcı ve 25 asker tutuklanmış, soruşturma dosyalarında devlet sırrı niteliğinde bilgi ve belge bulunduğu belirtilerek TIR’lara yayın yasağı getirilmişti.

Business News