HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi katledildi (VİDEO)

Diyarbakır Barosu’nun çağrısıyla Sur İlçesi’ndeki tarihi Dört Ayaklı Minare’nin korunmasına ilişkin basın açıklamasına ateş açıldı. Polisin ...


Diyarbakır Barosu’nun çağrısıyla Sur İlçesi’ndeki tarihi Dört Ayaklı Minare’nin korunmasına ilişkin basın açıklamasına ateş açıldı. Polisin karşılık vermesiyle silahlı çatışma çıktı. Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, bir kurşunla başından vurularak katledildi. Elçi’nin katledilmesinden sonra Erdoğan “terörle mücadele” vurgusu yaptı, valilik Sur’da sokağa çıkma yasağı ilan etti. Gelişmeleri dakika dakika aktarıyoruz…


13.15 Tahir Elçi’nin katledilmesinden sonra barolar da harekete geçti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, tüm baro başkanlarını Diyarbakır’a çağırdı. Kendisi de Diyarbakır’a hareket eden Feyzioğlu şöyle dedi:
Bu saldırının arkasında kim vardır bunu bilmiyoruz. Ama hedef birliğimiz, kardeşliğimizdir. O yüzden bugün hepimiz tek vücut olarak bu alçak saldırı karşısında saf tutmak zorundayız. Bu amaçla, derhal ve yönetim kurulundaki arkadaşlarımız Diyarbakır’a gidiyoruz. Bütün baro başkanlarımıza da çağrı çıkardık. Onlar da gelecekler. Hem kardeşimizi defnedeceğiz, hem de tüm dünyaya biriz beraberiz bizi adalet mücadelesinden hiç kimse çeviremez diyeceğiz.

13.11 Tahir Elçi’nin katledilmesinin ardından Diyarbakır’da halk sokağa çıkarken, Diyarbakır Valiliği Sur’da 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.
12.50 Tayyip Erdoğan, Tahir Elçi’nin katledilmesiyle ilgili ilk açıklamasında “terörle mücadelede kararlılık” mesajı verdi.
12.38 Diyarbakır’da belediye başkanları, vekiller ve baro üyeleri morg önünde toplanıyor.
diyarbakir_28kasim_4
12.23 Diyarbakır Barosu, Tahir Elçi’ye suikast düzenlendiğini duyurdu:
diyarbakir_28kasim_1
Diyarbakır Barosu’nun çağrısıyla Sur ilçesi Balıkçılar semtindeki tarihi Dört Ayaklı Minare’nin özel harekatçıların açtığı ateş sonucu tahrip edilmesine yönelik bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Basın açıklamasının sonlandığı sırada alanda silahlı bir saldırı gerçekleşti. Polisin de saldırıya karşılık vermesiyle çatışma çıktı.
Çatışma sonucunda Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi kanlar içinde yerde kaldı. Bir kurşunla başından vurulan Elçi’nin öldürüldüğünü avukatı duyurdu. Silahlı çatışmada bir polis yaşamını yitirirken, iki de gazeteci yaralandı.
Gazeteciler mahallede bulunan bir dükkana sığındı. Sokak başından yaylım ateşini sürdüren polisin küfürler eşliğinde “Mahallelere sokaklara çıkmayın, sokakları terk edin” anonsu yaptığı duyuldu.

SUR'DA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Tahir Elçi’nin katledilmesinin ardından Diyarbakır’da halk sokağa çıkarken, Diyarbakır Valiliği Sur’da 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti
diyarbakir_surDiyarbakır’ın Sur İlçesi’nde Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katledildiği silahlı saldırının ardından Tayyip Erdoğan “terörle mücadelede kararlılık” vurgusu yaparken, Diyarbakır Valiliği de bölgede yürütülen politikalarla paralel bir biçimde sokağa çıkma yasağı ilan etti.
Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:
Sur ilçemizde BTÖ mensuplarınca sokakların beton bariyerler ve hendeklerle kapatılarak kamusal faaliyetlerin ve vatandaşlarımızın günlük yaşamının engellenmesi, çocuklarımızın eğitim hakkının engellenmesi, sağlık hizmetlerinin alınmasının ve verilmesinin engellenmesi, vatandaşlarımızın kendi evlerine ve özel alanlarına girmelerinin engellenmesi, terör örgütleri tarafından başta kamu kurum ve kuruluşları ile vatandaşlarımıza yönelik saldırı, sabotaj, taciz, yol kesme, patlayıcı madde kullanma, vb. eylemler devam etmesinden dolayı bariyerlerin kaldırılması, hendeklerin kapatılması, bariyer ve hendekler içine tuzaklanmış patlayıcıların etkisiz hale getirilmesine yönelik olarak halkın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince,  Sur ilçesinde Sur içinde kalan bölgede (Cevatpaşa,  Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş, Cemal Yılmaz mahallelerinde ve Gazi Caddesinde) 28 Kasım 2015 Cumartesi günü saat: 13.00’dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.
Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmekte olup, sokağa çıkma yasağının bitim süresi ayrıca duyurulacaktır.
İŞTE ÇATIŞMA ANI 

OLAY YERİNDEN İLK KARELER






Business News