HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Havuz medyası hedef gösterdi. Savcı gözaltına aldı. Bir tetikçi şakağından vurdu

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır...


Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi Balıkçılarbaşı bölgesinde bulunan ve daha önceki çatışmada zarar gören 4 ayaklı minare önünde Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukat ile birlikte açıklama yaptı. Elçi, "Çatışma istemiyoruz" dedikten dakikalar sonra katledildi. Elçi'nin katledilmesine sosyal medyada çom büyük tepki var. O mesajlardan bazıları şöyle:

Hüseyin Aygün ‏@HuseyinAygun62
Havuz medyası hedef gösterdi. Savcı gözaltına aldı. Bir tetikçi şakağından vurdu. Vali ise sokağa çıkma yasağı ilan etti. 'Faili meçhul'?
hazal ocak ‏@SHazalocak
"İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz" dedikten sadece dakikalar sonra #TahirElci katledildi.

Muhalif Ç. ‏@muhalif_c
Hilal Kaplanlar PKKye övgüler yağdırırken Tahir Elçi PKKyi en sert eleştirenlerin başında geliyordu Bu ülke Tahir Elçi'yi terörist ilan etti

Suavi @SUAVI_SUAVI  
Sana: "sen, barışın elçi'sisin" demiştim.! Kıskandı "savaşın alçak tetikçileri". Şimdi Sur; kızıl bir karanfil gibi geniz yakıyor Tahir dost.

mustafahos ‏@mustafahos
daha cesedi soğumamış, bir hukuk adamı yok edilmiş.hiç utanmadan manipülasyon yapılıyor.kötülüğün en dibi yaptılar bu ülkeyi

Koray Peközkay ‏@koraypekozkay
Bu olay faili meçhul diye kapatılırsa, "on tane kamera vardı, nasıl faili meçhul olur" diye soramayacak, bi %50'lik nüfus var...
#TahirElçi

İlhan Taşcı ‏@ilhantasci
Ölüme, öldürülene sevinenler ülkesi

hayko bağdat ‏@haykobagdat
Tahir Abi'yi PKK vurmuş.
Hrant Abi'yi de Ermeniler vurmuştu.
Çok zalımsın be TC...

Zuhal ‏@_Butterfly1974 1
Koca bir mezarlık oldu ülke .Silah istemiyoruz savaş istemiyoruz barış istiyoruz diyenlerle dolu
#TahirElci

Gürbüz ÇAPAN ‏@drgurbuzcapan
İnsanları önce medyanızda hedef gösteriyorsunuz, sonra hakkında dava için yargıya talimat veriyorsunuz. Öldürülünce de salağa yatıyorsunuz.

Sera Kadıgil ‏@serakadigil
Usandım yerde yatan cansız bedenlere bakmaktan!!
Hiç utanmadan benim milletimin adını kullanarak cinayet işleyen bu SOYSUZ şerefsizlerden!

Ozan Önen ‏@OzanOnen
"İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar... İstikrar..."

Gokhan Bicici ‏@GokhanBicici
#TahirElçi
Türk aydınlarına hapishane Kürt aydınlarına ölüm dayatan "Yeni Türkiye"niz batsın...alçaklar!

kerem fırtına ‏@KeremFirtina
"Bu kadim mekanda silah, operasyon, çatışma istemiyoruz." Bizim ülkede, bu sözler maalesef son sözlerin oluyor.

Mahmut Bozarslan ‏@mahmutbozarslan
Tahir Elçi'nin son sözleri "Savaşlar uzak olsu bu topraklardan:

ipek yezdani ‏@ipekyezdani
70'lerden, 80'lerden, 90'lardan beri bu ülkede aynı kanlı oyunu oynayan karanlık güçler, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'yi katlettiler!

yetvart danzikyan ‏@yozgatedirnetra
bir güvercini daha vurdular..

TEHDİTLERE BÖYLE CEVAP VERMİŞTİ

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'da öldürüldü. Elçi, CNN Türk'te yaptığı "PKK terör örgütü değildir" açıklamasının ardından hedef gösterilmiş ve ölüm tehditleri almıştı. Elçi, tehditlere
"CNN Türk'teki sözlerimiz nedeniyle öldürme biçimiyle birlikte tehdit edenler: sizden korkan sizin gibi alçak olsun. 1990'lı yıllardan bugüne JİTEM'ci ağababalarınız ve Generallerinizde boyun eğmedim, sizden mi korkacağım.." diye yanıt vermişti. 

Business News