Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Caner'den kavga, Fernandao'dan tavır, Nani'den gol: Fenerbahçe 1-0 Başakşehir

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe evinde Medipol Başakşehir'i 1-0 yendi. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadelede F...

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Fenerbahçe evinde Medipol Başakşehir'i 1-0 yendi. Şükrü Saracoğlu'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe'ye galibiyeti ve liderliği getiren golü 84. dakikada Nani kaydetti. Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 34 yaparak, 32 puanı bulunan Beşiktaş'ın maç fazlasıyla üstüne çıkarak liderliğe yükseldi. Başakşehir ise 26 puanda kaldı.

Stat: Ülker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Kjaer, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, De Souza, Ozan Tufan (Dk. 59 Diego), Alper Potuk (Dk. 20 Markovic), Nani, Fernandao (Dk. 60 Van Persie)
Medipol Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Mahmut Tekdemir, Alparslan Erdem, Badji, Emre Belözoğlu (Dk. 86 Cikalesshi), Visca, Mossoro (Dk. 73 Rotman), Doka (Dk. 64 Enver Cenk Şahin), Mehmet Batdal
Gol: Dk. 84 Nani (Fenerbahçe)
Kırmızı kart: Dk. 68 Badji (Medipol Başakşehir)
Sarı kartlar: Dk. 43 Uğur Uçar, Dk. 49 Mahmut Tekdemir, Dk. 53 Yalçın Ayhan, Dk. 88 Enver Cenk Şahin (Medipol Başakşehir), Dk. 45+3 Caner Erkin, Dk. 79 Kjaer (Fenerbahçe)
MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI!
Dakika 20:
 Fenerbahçe'de sakatlanan Alper Potuk'un yerine oyuna Lazar Markovic dahil oldu.
Dakika 29: Gökhan Gönül'ün pasında Yalçın Ayhan pas hatası yapınca Nani, aşırtma bir vuruşla topu kaleci Volkan Babacan'ın üzerinden gönderdi. Ancak Yalçın Ayhan topu son anda çizgi üzerinden uzaklaştırmayı başardı.
Dakika 68: Medipol Başakşehir yarı alanında Josef De Souza'ya kayarak sert müdahalede bulunan Stephane Badji, ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.
Dakika 84: Nani sol çaprazdan ceza sahasına girer girmez sert bir şutla ters direk dibine şık bir vuruş yaparak golü attı: 1-0
İŞTE İLK 11'LER!
Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Kjaer, Alves, Caner, Mehmet Topal, Josef, Ozan Tufan, Alper, Nani, Fernandao
Başakşehir: Volkan, Uğur, Yalçın, Mahmut, Alparslan, Mossoro, Badji, Emre, Visca, Doka, M. Batdal
PEREIRA: DIEGO HATASINI ANLADIPortekizli teknik adam, Diego'nun yedek kulübesinde başlamasıyla ilgili olarak, “3 maç oynadığımız bir haftadan geçiyoruz. 10 kişi kaldığımız maçta takım çok yoruldu. Diego her zaman takım için çalışıyor. Kırmızı kart pozisyonunda yanlış yaptığını anladı" dedi.
10 MAÇ SONRA YEDEK KALDI, OZAN 8 MAÇ SONRA İLK 11’DESarı-lacivertli ekibin ligde ve Avrupa'de oynadığı son 10 maçta ilk 11'de sahaya çıkan Diego Ribas, karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Diego'nun yerine forma şansı bulan Ozan Tufan ise ligde 8 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı. Milli futbolcu en son ligin 6. haftasında Beşiktaş derbisinde ilk 11'de şans bulmuştu.
İLK YARI SONUNDA GERGİNLİK

Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasındaki Spor Toto Süper Lig 15. hafta mücadelesinin ilk yarısının son dakikalarında gerilim yaşandı.

İlk yarının son dakikalarında Medipol Başakşehir'den Badji, önce Caner ardından Ozan ile ikili mücadelelere girdi. Bu mücadeleler sonrasında Badji, hakem Cüneyt Çakır'dan sarı kart görmesine rağmen sarı lacivertli oyuncuların ve taraftarların bu oyuncuya tepkisi dinmedi.
İlk yarının son düdüğü sonrasında oyuncular soyunma odasının yolunu tutarken Fenerbahçeli Caner'in, Badji'nin üzerine yürüdüğü görüldü.
VOLKAN - YALÇIN KAVGASI SÜRÜYOR

Fenerbahçe'nin evinde Başakşehir ile oynadığı mücadelede Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel, Başakşehir'in tecrübeli savunma oyuncusu Yalçın Ayhan ile el sıkışmadı.

2013 yılında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe - Kasımpaşa maçında gerginlik yaşayan Başakşehirsporlu Yalçın ile Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel maç öncesi yapılan seromonide el sıkışmadı. İki futbolcu arasındaki gerginliğin devam ettiği gözlendi.
İŞTE 2013 SENESİNDE YAŞANAN GELİŞMELER!Habertürk'ün o zaman yaptığı haberine göre; Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Volkan Demirel ile müşteki Yalçın Ayhan katıldı. Sanık Demirel verdiği ifadede maç esnasında Yalçın’ın ailesine ve özellikle annesine küfür ettiğiniSemih Şentürk’ten duyduğunu belirterek şunları söyledi:
"KÜFÜRÜ YÜZÜME SÖYLE, BULUŞALIM"
“Küfür edip etmediğini sordum. Ettiyse yüzüme etmesini söyledim. O da bana ‘Sen herkesi evden aldırıyormuşsun. Sen kabadayımısın’ dedi. Otobüse binerken tekrar karşılaştık bunun kamera görüntüleri de vardı. Görüntülerde üzerime yürüdüğü sabittir. Çevremizdeki insanlar bizi tuttu ayrıldık. Maç sonrası kendisini aradım. ‘Küfürü yüzüme söyle buluşalım’ dedim. Telefonda maçta penaltı yaptırdığı için üzüldüğünü ağzından ne çıktığını bilmediğini söyledi. Benden özür diledi.”


YALÇIN AYHAN: "VOLKAN BENİ İKİ KEZ TEHDİT ETTİ"
Bu sezon Başakşehir’de oynayan Yalçın Ayhan ise Volkan’ın kendisini iki kez üst üste tehdit ettiğini ve küfürler savurduğunu belirterek şunları söyledi: 
“Maç sonunda yolumu kesti, koluma girerek kenara çekti ve sinkaflı bir kelime kullandı. Beni evimden aldıracağını söyledi. Otobüse yaklaşırken tekrar yanıma geldi. Yine küfür etti yine ‘Seni evinden aldıracağım’ dedi.
YALÇIN AYHAN: "TEHDİTLERİNE TELEFONDA DA DEVAM ETTİ"
Tehditlerine telefonda da devam etti. Ben ona maç esnasında kesinlikle küfür etmedim. Semih Şentürk’ten duydukları doğru değildir. Demirel benim üzerimde korku yaratmıştır.” Şahitlerin dinlenmesinin ardından mahkeme maçın kaydının istenmesi ve Semih Şentürk’ün zorla duruşmaya getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
EMRE VE SEMİH HALA FENERBAHÇELİ

Fenerbahçe taraftarları eski kaptanları Emre Belözoğlu ile Semih Şentürk’e sevgi gösterilerinde bulundu.

Emre Belözoğlu ısınmaya çıktığı esnada tribünlerden alkış alırken, taraftarlar tecrübeli futbolcuya tezahüratlar yaptı. Tecrübeli futbolcu da tek tek tribünleri dolaşarak ve taraftarların sevgi gösterilerine karşılık verdi. Emre Belözoğlu’nun oldukça duygulandığı gözlendi. Okul açık tribünündeki taraftarlar tecrübeli futbolcuya Fenerbahçe atkısı hediye ederken, Emre Belözoğlu da taraftarlarla fotoğraf çektirdi.
SEMİH VE VOLKAN BABACAN DA UNUTULMADITaraftarlar Emre’nin yanı sıra eski futbolcuları Semih ve Volkan Babacan’ı da unutmadı. Sarı-lacivertli taraftarlar Semih Şentürk’e tezahüratta bulundu. Semih Şentürk de tribünlere giderek taraftarların sevgi  gösterilerine karşılık verdi.
FENERBAHÇE TEKNİK DİREKTÖRÜ: UFAK BİR KADROMUZ VAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, kazandıkları Medipol Başakşehir maçının ardından elindeki kadronun dar olduğunu söyledi.

Oyuncularının Superman olmadığına vurgu yapan Vitor Pereira, "En kısa cevabı vermeye çalışacağım. Kısa şekilde düşüncelerimi anlatacağım. İlk söylemek istediğim, bizim oyuncularımızın hiçbiri Superman değil. Geçen hafta 67 dakika 10 kişiyle berbat bir sahada oynadık. Celtic'le 25 dakika 10 kişi oynadık. O 25 dakika da hep rakip yarı alanda kaldık, baskılı oynadık, kendi oyunumuzu sergilemeye çalıtık. Bugün 7 maçtır kaybetmeyen ve kaliteli bir ekiple karşılaştık. Aynı baskıyı göstermeye çalıştık, dediğim gibi bizim oyuncularımız Superman değil. Bu akşam zemin de işimizi zorlaştırdı. Kendi sahamızda halı gibi bir zemin olmalı. Oyuncularımızın mücadelesinden ve aldığımız 3 puandan dolayı çok mutluyum. Önemli bir rakipten galibiyet aldık diye düşünüyorum" dedi. Daha sonra Kadrolarının dar olduğuna vurgu yapan Portekizli çalıştırıcı "Taraftarların bilmeleri gereken bir nokta daha var. Bu rakip 7 günde bir maç yapıyor, biz ise Celtic'ten 3 gün sonra yine oynadık. İstediğimiz baskıyı gösteremedik, bu zor oldu. Üst üste maçlar zor oluyor ve bu anlarda itici gücümüz olmalarını istiyoruz. Yorgun anlarda onlara ihtiyacımız var. Bir şey daha var, kulübeye baktım, ofansif anlamda kim var diye, Diegove Van Persie vardı. Diğerleri savunmacıydı. Buna bakarlarsa mentaliteyi anlarla diye düşünüyorum. Alper sakatlanınca ofansif seçeneklerimiz azaldı. Oyuna Markovic girdi ve bu kadar uzun oynamaya alışık değildi. Robin ve Diego'da oyuna girince kulübede 3 defans ve 1 kaleci kaldı. Kadromuz 30 kişilik değil, ufak bir kadromuz var ve en iyi şekilde bu kadroyu yönetmeye çalışıyoruz. Ozan antremanlarda daha baskılıydı ve rakibi baskı altına alacağımızı düşündüğüm için onu oynattım. Diego'ya bir ceza vermedim" ifadelerini kullandı.

CÜNEYT ÇAKIR'A SARILMA NEDENİNİ AÇIKLADI!
Maç sonu hakem Cüneyt Çakır'a sarılmasıyla ilgili sorulan soruya cevap veren Pereira, "Hakemin yanına gittim ve onu tebrik ettim. Bu maçı başarıyla yönetti. Bu maç için tebrik ettim ve bundan sonrası için başarılar diledim" açıklamasını yaptı. 
FERNANDAO'DAN TEKNİK DİREKTÖRÜNE TAVIR

Fenerbahçe'nin Başakşehir'i Nani'nin attığı golle 1-0 mağlup ettiği maçın 60. dakikasında oyundan alınan Fernandao doğrudan soyunma odasına gitti.

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Fenerbahçe-Başakşehir karşılaşmasının 60. dakikasında teknik direktör Vitor Pereira, iki oyuncu değişikliği birden gerçekleştirdi. Portekizli çalıştırıcı, Fernandao ve Ozan Tufan'ı oyundan alırken yerlerine Van Persie ve Diego Ribas'ı sürdü.
Daha önce Van Persie ile bir gerginlik yaşan Vitor Pereira'ya bu kez Fernandao tavır aldı.
Sarı-Lacivertli takımın Brezilyalı golcüsü Fernandao, 4. hakemin tabelasında numarasını görünce birden yüzünü astı. Karşılaşma 0-0 devam etmesine rağmen yavaş adımlarla kenara gelen Fernandao, tribünlerin de tepkisini çekti.
Brezilyalı oyuncu, yerine giren Van Persie ile de çak yapmayarak doğrudan soyunma odasının yolunu tuttu. 

Hiç yorum yok