Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

Halk Cephesi ve Grup Yorum Diyarbakır'da! (FOTO HABER)

17 Aralık perşembe günü İstanbul'dan Diyarbakır'a yola çıkan Halk CEPHESİ heyeti şehirdeki ilk günlerinde aile ziyaretleri yaptı. Di...


17 Aralık perşembe günü İstanbul'dan Diyarbakır'a yola çıkan Halk CEPHESİ heyeti şehirdeki ilk günlerinde aile ziyaretleri yaptı.

Diyarbakır halkını yalnız bırakmamak katliama sessiz kalmamak için biraraya gelen heyet HHB avukatları ve Grup Yorum 18 Aralık günü Amed Özgürlükler Derneğinde bir araya geldi. 


HHB avukatları, Diyarbakır Barosu önünde Tahir ELÇİ için yapılan bir eyleme geçtiler. HALK CEPHESİ heyeti de derneğinde bulunduğu mahalle olan Bağlar-Kaynartepe mahallesinde ev ve esnafları ziyaret etti. Şerdil Cengiz ve Şiyar Salman'ın katledildiği sokakta bulunan aileleri ziyaret ettiler.

Tek tek kapılar çalındı HALK CEPHESİ ve Grup Yorum'un neden Diyarbakır'da oldukları anlatıldı. Katliamın yaşandığı günü ve artan AKP saldırılarını konuştukları sırada bir saldırı daha gerçekleşti. 


Mahalleyi gaza boğan polisin saldırısı uzun sürdü. Bir ailenin daveti üzerine eve girilerek ev halkı ile uzun uzun katliamların nasıl sona ereceği konuşuldu. Barışı sağlamak için savaşmaktan başka şansımız olmadığı konuşuldu. Aile "Şu anki yaşananlar çözüm sürecinin tam bir aldatmaca olduğunu bize açıkça gösterdi" dedi.


HALK CEPHESİ heyeti Diyarbakır'da kalmaya ve aileleri ziyaret etmeye devam edecek.





Hiç yorum yok