HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

SİLİVRİ DAYANIŞMASIndan basın açıklaması ve halka çağrı!

Değerli basın emekçileri... Bizler, Silivri için ve Silivri halkı için; toplumsal, kültürel, ekonomik, politik ve sportif anlamda girişimler...


Değerli basın emekçileri...
Bizler, Silivri için ve Silivri halkı için; toplumsal, kültürel, ekonomik, politik ve sportif anlamda girişimlerde bulunma, inisiyatif koyma ve gerektiğinde müdahalede bulunma adına yola çıkıyor ve henüz çok kısa bir geçmişi olan "SİLİVRİ DAYANIŞMASI"nı sizlere ve sizler aracılığıyla da halkımıza anlatmak ve duyurmak amaçlı olan bu basın açıklamamızı, iki temel başlık üzerine kurmayı uygun buluyoruz.

YAPI ANLAMINDA “SİLİVRİ DAYANIŞMASI”

Bir araya gelip adını koyduğumuz “SİLİVRİ DAYANIŞMASI”, yola çıkış noktası anlamında, Gezi Direnişi pratiğinin bir anda ve hiç beklenmedik ölçüde kitleselleşmesinin temelinde yatan en belirleyici unsuru yani “ÖNCÜSÜZLÜK”ü kendisine kılavuz edindi.

Sözünü ettiğimiz “ÖNCÜSÜZLÜK”, soldaki o çok bilinen ama yıllardır pek bir işe yaradıkları da görülmeyen bütün “KUTSAL KALIPLAR”ın kısa bir süre için bile olsa kırılmış olmasının, bize göre hiçbir zaman unutulmaması gereken sonuçlarından bir tanesidir.

Ama doğaldır ki, aynı Gezi Direnişi, “ÖRGÜTSÜZ” olduğu için de çabuk sönümlenmiş ve temel hedeflerinden epey uzağa savrulmuştur. Dolayısıyla “SİLİVRİ DAYANIŞMASI”, Gezi Direnişinden çıkardığı dersle, “ÖNCÜSÜZ” ama “ÖRGÜTLÜ” diyerek yürüyüşüne başlamaktadır.

Onlarca yıldır, böyle bir örgütlenme modelini pek de aklının ucundan bile geçirmemiş olan halktan yana güç ve çevreleri düşündüğümüzde, oldukça yeni ama bir o kadar da işlevsel olacağına inandığımız bir yöntemi deneyeceğimiz rahatlıkla söylenebilir.

Kısacası, “SİLİVRİ DAYANIŞMASI”nın içerisinde yer alan ve alacak olan her yurttaş, buraya kadar söylediklerimize uygun olarak, eşit ve gönüllü bir biçimde, bu yapının inisiyatif ve karar sahibi organları olacaklardır.

“SİLİVRİ DAYANIŞMASI” bu anlamda, herhangi bir politik parti, örgüt, yapı ya da oluşumun tekelinde değildir ve yoluna devam ettiği sürece de olmayacaktır.


TEMEL HEDEFLER ANLAMINDA “SİLİVRİ DAYANIŞMASI”

Neden “SİLİVRİ DAYANIŞMASI” sorusuna gelince… Bunun için kestirmeden gitmek ve temel hedeflerimizi özetlemek açıklayıcı olacaktır diye düşünüyoruz.

Temel Hedeflerimiz:

“DAYANIŞMA”, bulunduğu yerleşim biriminde yaşayan halkın ve emekçilerin, ekonomik, politik, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimlerinin yükseltilmesi için çaba sarf edecektir.

“DAYANIŞMA”, kadın, gençlik ve çocuk alanlarında, sorunların çözümüne ve her türlü iyileştirmeye azami katkı sağlamak için mücadele edecektir.

“DAYANIŞMA”, yerel yönetim bazında ortaya çıkan ve şu ana kadar çözülememiş her mesele noktasında uyarıcı ve dönüştürücü olacak, gerektiğinde inisiyatif kullanacaktır.

“DAYANIŞMA”, halk ve emekçilerle bütünleşme anlamında, sürekli onlar içerisinde faaliyet yürütecek, esnek ve stratejik olmayı bir alışkanlık haline getirecek, bunları yaparken de, “her duruma uyan bir reçete yoktur, mevcut koşullara göre onu yaratmak asıl görevdir”  düsturunu bir an bile unutmadan yoluna devam edecektir.

“DAYANIŞMA” kendisini kesinlikle bulunduğu yerleşim birimiyle sınırlamayacak, bölgesel düzlemde de hareket edebilme, gerekli dayanışmaları ya da müdahaleleri hayata geçirebilme ve bu anlamda süratli olma yeteneklerine sahip olabilmeye azami özen gösterecektir.

“DAYANIŞMA”, halkın ve emekçilerin; “ kendi gündelik yaşam koşullarıyla, içinde yaşadıkları ülke koşullarının bilincinde yurttaşlar olmaları yönündeki en temel yaşamsal dönüşümlerini gerçekleştirmek için bulabildiği her yolu ve geliştireceği her yöntem ve aracı sonuna kadar deneyecek ve kullanacaktır.

“DAYANIŞMA”, amaç ve hedefleri doğrultusunda, politik duruşundan da asla ödün vermeden, ırkçı, şoven ve gerici yapı ve çevreler dışında, her kurum, kuruluş, mesleki örgüt, parti ve kişiyle gerektiğinde iletişime geçebilecek, temas halinde olacaktır.

“ŞİMDİLİK” SON SÖZ

“SİLİVRİ DAYANIŞMASI” olarak bizler, Silivri ve bölge halkının yakın ve uzak erimli yaşam ve politik mücadelelerine soldan ve devrimci bir biçimde dahil olmak ve katkı sağlamak için yola çıkıyoruz.

Bu anlamda olmak üzere, yerel basının duyarlılığına önem verdiğimizi ve bu basın açıklamamızı, söz konusu bu duyarlılığı karşılıklı olarak geliştirmenin ve büyütmenin bir ilk adımı olarak gördüğümüzü belirtiyor, hepinize teşekkür ediyoruz.


“SİLİVRİ DAYANIŞMASI” ÇAĞRI BİLDİRİSİ:

"HALKIMIZA!"
ZOR VE ÇOK ÇETİN KOŞULLARLA KUŞATILDIĞIMIZ ŞU GÜNLERDE, BU KUŞATMAYI BİR UCUNDAN KIRMAK İÇİN ÇABALAYANLARA OMUZ VERMEK VE ONLARLA BİRLİKTE AYNI SAFTA BULUNMAK İÇİN “SİLİVRİ DAYANIŞMASI” OLARAK BİZ DE YOLA ÇIKIYORUZ.

BU YOLCULUĞUMUZDA HALKIMIZA, BÜTÜN EMEKÇİLERE, KADINLARA VE GENÇLERE BİR ÇAĞRIMIZ VAR!

BİLİNMELİDİR Kİ;
“DAYANIŞMA”, bulunduğu her yerde, halkın ve emekçilerin, ekonomik, politik, kültürel, sanatsal ve sportif gelişimlerinin yükseltilmesi için çaba sarf edecektir.
“DAYANIŞMA”, kadın, gençlik ve çocuk alanlarında, sorunların çözümüne ve her türlü iyileştirmeye azami katkı sağlamak için mücadele edecektir.
“DAYANIŞMA”, yerel yönetim bazında ortaya çıkan ve şu ana kadar çözülememiş her mesele noktasında uyarıcı ve dönüştürücü olacak, gerektiğinde halk ve emekçilerle birlikte inisiyatif kullanacaktır.
“DAYANIŞMA”, halkın ve emekçilerin; “ kendi gündelik yaşam koşullarıyla, içinde yaşadıkları ülke koşullarının bilincinde yurttaşlar olmaları yönündeki en temel yaşamsal dönüşümlerini gerçekleştirmek için bulabildiği her yolu ve geliştireceği her yöntem ve aracı sonuna kadar deneyecek ve kullanacaktır.
“DAYANIŞMA”, İŞTE BÜTÜN BUNLAR İÇİN HERKESİ, BİRLİKTE HAREKET ETMEYE VE AYNI HAT ÜZERİNDE BULUŞMAYA ÇAĞIRIYOR.
ÇÜNKÜ GÜN, ARTIK BERABER VE ÖRGÜTLÜ BİR MÜCADELEYLE, HEPİMİZİ, HERKESİ TEHDİT EDEN KUŞATMAYI KIRMA GÜNÜDÜR. SİLİVRİ DAYANIŞMASI, İŞTE BU MÜCADELENİN BİR PARÇASIDIR.
“DAYANIŞMA” HALKIMIZ VE BÜTÜN EMEKÇİLERLE BİRLİKTE VAR OLACAK VE YÜRÜYECEKTİR!

Silivri Dayanışması


(YUKARIDA YER ALAN BASIN AÇIKLAMASI VE ÇAĞRI BİLDİRİSİ, SİLİVRİ'DE VE BÖLGEDE YAYIN YAPAN VE AŞAĞIDA İSİMLERİ YER ALAN YAYIN KURULUŞLARINA GÖNDERİLMİŞTİR.

SİLİVRİ DEMOKRATHABER
BİZİM SİLİVRİ
HÜRHABER
SİLİVRİLİYİZ.COM
YÖRÜNGE HABER
HABERDAR
SÜPER SİLİVRİ
SİLİVRİ HABER AJANSI)


Business News