HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Cengiz defolup gidene kadar mücadeleye devam!

Cerattepe’deki maden faaliyetinin hukuki süreç sona erinceye kadar durdurulmasına karar verilmesinin ardından açıklama yapan Artvin Ha...


Cerattepe’deki maden faaliyetinin hukuki süreç sona erinceye kadar durdurulmasına karar verilmesinin ardından açıklama yapan Artvin Halkevi, AKP’nin oyalama taktiklerine kanmadıklarını belirterek, ‘Cengiz defolup gidene kadar mücadele sürecek’ dedi

Cerattepe için günlerdir süren direnişin ardından Artvin heyetinin Davutoğlu’yla görüşmesinden; Cerattepe’ye dair hukuki süreç sona erinceye kadar şirketin bölgedeki maden faaliyetlerinin durdurulması sonucu çıktı. Fakat daha önce de mahkemeden bölgede hiçbir şekilde maden çalışması yapılamaz sonucu çıkmasına rağmen Cengiz İnşaat’ın çalışma yapmaya başladığını belirten Artvin halkı mücadelenin bitmediğini söylüyor.

“Dosta da düşmana da söylüyoruz: Son sözü direnenler söyler, mücadele biterse Artvin biter” diyerek açıklama yapan Artvin Halkevi, henüz bir zafer kazanılmadığını, yaşananların halkın direnişinin sonucu olduğunu ve mücadelenin şirket Artvin’i terk edene kadar devam edeceğini belirtti.

‘Hukukun olmadığı bir yerde hangi hukuki süreçten bahsediyorsunuz?’

Mahkeme sonucunun beklenmesinin bir oyalama olduğunu ve daha önce mahkeme kararı olmasına rağmen Cengiz’in bölgede faaliyet yürütmeye çalıştığını belirten Artvin Halkevi, mahkeme kararlarına saygı duymayan bir iktidarla karşı karşıya olduklarını belirtti. Davutoğlu’nun açıklamasının hukukun olmadığının bir göstergesi olduğunu belirten Artvin Halkevi, mahkeme sürerken şirketin Cerattepe’ye neden çıktığını sorarak şunları söyledi:

“Bugün yapılan toplantı Artvin halkının mücadelesinin bir kazanımıdır. Ancak zafer kesinlikle değildir. Artvin kesinleşen bir mahkeme kararına rağmen 8 aydır nöbet tutuyordu. Mahkeme kararlarına saygı duyan bir iktidarla karşı karşıya kalsaydık, bugünü zafer ilan edebilirdik. Ancak AKP iktidarının mahkemelere saygı duymadığını herkes bilmektedir. Davutoğlu’nun, “Hukuki süreç bitene kadar maden çalışmasını durdurma sözü veriyorum” demesi bile başlı başına fiyaskodur.

Bu cümle bile bu ülkede hukukun olmadığının göstergesidir. Madem mahkeme süreci bitmemiş o şirket neden Cerattepe’ye çıkıyor? Peki mahkemelerin kararlarını uygulamakla sorumlu olanlar, neden halka saldırdı? Peki hukukun olmadığı bir yerde hangi hukuki süreçten bahsediyoruz?”

‘Artvin halkının onurlu direnişinin kazanımıdır’

Yaşananların Artvin halkının onurlu direnişinin bir kazanımı olduğunu belirten Artvin Halkevi, halka günlerce polisi saldırtan AKP’nin belediye başkanı ve il başkanının mücadele veriyormuş gibi yaparak rol kapmaya çalıştığını söyledi. Cengiz Holding için Artvin halkını vatan haini ilan edenlerin bugün kazanımı bir lütuf gibi sunmaya çalıştığını belirten Artvin Halkevi şunları söyledi:

“Günlerdir halkına zulüm edilirken dişe dokunur maden karşıtı bir açıklama yapmayan Belediye Başkanı ve AKP İl Başkanı, bugün rol çalmaktadır. Biz de mücadele ediyoruz izlenimi vermektedirler. Şimdi kente dönüp büyük başarı elde etmişler gibi caka satacaklardır. Sanki Başbakan Artvin halkına bir lütuf sunuyormuşcasına, ‘Başbakanımızdan müjde’ mesajları verebilmektedirler. Ortada bir kazanım varsa bu kazanım günlerdir onurlu bir direniş gösteren Artvin halkına ait bir kazanımdır.

Günlerdir biber gazına boğulan, plastik mermilere maruz kalan Artvin halkına çektirilen bu çileden AKP iktidarı sorumlu değil midir? Artvin’e binlerce polisi sevk eden kimdir? Artvin’i polis ablukasına alın, her türlü şiddeti uygulayın emrini veren kimdir? Artvin’e yapılan zulümden Davutoğlu’nun bilgisi yok mudur?

Bu soruların cevabını Artvin çok iyi bilmektedir. Cengiz Holding için Artvin’i vatan haini ilan edenler, Artvin halkına lutüf gibi zafer sunamazlar. Bu halk hakkını söküp alacaktır. Halkı oyalama taktikleriniz Artvin’de tutmayacaktır.”

Cerattepe’yi AKP’nin oyalama taktiklerine de, olmayan hukuka da bırakmayacaklarını belirten Artvin Halkevi, mücadelenin sürdüğünü ve zafer kutlamalarının Cengiz tamamen defolup gittikten sonra başlayacağını belirterek şunları söyledi:

“Ne AKP’nin halkı oyalama taktiğine kanıyoruz, ne de Cerattepe’yi olmayan hukukun ellerine teslim ediyoruz. Hukuki sürecin işlemesini, yani aylarca sonuçlanmayan mahkemeyi bekleseydik Cerattepe’de çoktan maden çalışması başlamıştı. Varsın hukuk kendi işini yapsın. Varsın bu kentin Belediye Başkanı ve AKP İl Başkanı küçük hesaplar peşinde koşsun (ikili oynasın). Mücadele edenler kendi hesaplarını yapıyor. Oyalama taktiklerine kanmıyoruz.

Mücadele sürüyor. Şirket Artvin’i terk etmeden bize rahat yok. Zafer kutlamalarımız, ‘Cengiz Defol’up gidince başlayacaktır. Artvin halkı zafer kutlamasına başlamadıysa ortada kutlanacak bir zafer yoktur.


Rehavete kapılmayalım. Mücadele devam ediyor.”

Business News