HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Davutoğlu’nun çekilin çağrılarına uymayacağız!

PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt birliklerin Davutoğlu’nun ‘Azez ve çevresinden çekilin’ çağrılarına uymayacağ...


PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt birliklerin Davutoğlu’nun ‘Azez ve çevresinden çekilin’ çağrılarına uymayacağını açıkladı.

Reuters haber ajansına konuşan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Suriye’nin kuzeyindeki Kürt birliklerin Türkiye’nin ‘Azez ve çevresinden çekilin’ çağrılarına uymayacağını açıkladı.

Müslim, Türkiye’nin Suriye’ye yönelik herhangi bir müdahalesine ‘tüm Suriyelilerin karşı koyacağını’ da belirtti.

‘Hava Üssü Nusra’nın elindeydi’

“Türkiye’nin, Suriye’nin iç işlerine karışma hakkı yok” diyen Müslim, Minnağ (Minîh) Askeri Hava Üssü’nün Kürt güçlerce ele geçirilmeden önce El Kaide’nin Suriye kolu Nusra Cephesi’nin elinde olduğunu belirtti.

Müslim, hava üssünün YPG’nin yanında Arap ve Türkmen güçlerin de bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından ele geçirildiğini ifade etti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün (13 Şubat) TSK unsurlarınca gerçekleştirilen obüs saldırılarının ardından yaptığı açıklamada, ‘angajman kuralları çerçevesinde’ YPG mevzilerinin vurulduğunu söylemiş, YPG’nin Azez ve çevresi ile hava üssünden çekilmemesi durumunda saldırıların devam edeceği tehdidinde bulunmuştu.

Business News