HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

BİTNEL BİR FİGÜRANDI, ESAS OĞLANLAR DÜŞÜNSÜN ARTIK!

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena...


Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın en önemli maçında Galatasaray, sahasında Trabzonspor'u 2-1 mağlup etti. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadelede Trabzonspor'un golünü penaltıdan Erkan Zengin atarken, Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada Podolski ve 89. dakikada penaltıdan Selçuk İnan kaydetti. Son dakikaları olaylı geçen maçta Trabzonspor'dan Özer Hurmacı, Aykut Demir, Cavanda ve Salih Dursun kırmızı kart gördü. Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 37'e yükselterek 3. sıraya çıkarken, Trabzonspor 27 puanda kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Deniz Ateş Bitnel, Kemal Yılmaz, Ceyhun Sesi?güzel

Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu (Dk. 84 Linnes), Koray Günter (Dk. 58 Bilal Kısa), Hakan Balta, Carole, Donk, Chedjou, Podolski, Selçuk İnan, Olcan Adın (Dk. 58 Sneijder), Umut Bulut

Trabzonspor: Onur Kıvrak, Cavanda, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Bosingwa, Akakpo, Özer Hurmacı, Sefa Yılmaz (Dk. 62 Salih Dursun), Erkan Zengin, Marin (Dk. 67 Yusuf Erdoğan), Muhammet Demir (Dk. 76 Musa Nizam)

Goller: Dk. 25 Erkan Zengin (penaltıdan) (Trabzonspor), Dk. 63 Podolski, Dk. 89 Selçuk İnan (penaltıdan) (Galatasaray)

Kırmızı kartlar: Dk. 59 Özer Hurmacı, Dk. 70 Aykut Demir, Dk. 86 Cavanda ve Salih Dursun (Trabzonspor)

Sarı kartlar: Dk. 70 Podolski, Dk. 79 Sneijder (Galatasaray)

MAÇIN GOL POZİSYONLARI

24. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Erkan Zengin, Koray Günter ile girdiği mücadelede yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 25. dakikada atışı kullanan Erkan, kaleci Muslera ile topu ayrı köşelere gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

63. dakikada Sneijder'in soldan kullandığı korner atışı sonrası Selçuk İnan ve Donk'un vuruşlarını çelen Onur, Podolski'nin sert şutu karşısında çaresiz kaldı: 1-1.

86. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Umut Bulut, Cavanda'nın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Deniz Ateş Bitnel penaltı kararı verdi. 89. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1.

SNEIJDER KULÜBEDE

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Trabzonspor maçında büyük sürpriz yaparak Hollandalı yıldız Wesley Sneijder'i yedek soyundurdu. Sarı kırmızılılarda ayrıca Denayer, Linhnes, Bilal, Emre Çolak ve Rodriguez yedek bekledi.

TRABZON'UN YEDEKLERİNDE FORVET YOKTU

Ligin özellikle ikinci yarısında sakatlıklardan başı bir türlü kurtulmayan Trabzonspor, Galatasaray karşısına hamle şansı az bir yedek kulübesiyle başladı. Sahaya tek forvet olarak çıkan Muhammet Demir dışında kadroda başka santraforu bulunmayan bordo mavililerde teknik direktör Hami Mandıralı genç golcü Muhammet Beşir'i de kadroya dahil etmedi.

ERKAN PENALTIYI BIRAKMADI

TT Arena'da 24. dakikada kazanılan penaltı öncesi topun başına geçen hafta Kayserispor karşısında penaltı kaçıran Muhammet Demir geldi. Ancak penaltıyı kazandıran Erkan Zengin topu bırakmak istemedi. İkili bir süre kendi aralarında konuştuktan sonra Erkan Zengin Muhammet'i öperek gönlünü aldı ve penaltı atışını kullanarak gole çevirdi.

HAMİ MANDIRALI'DAN AKAKPO SÜRPRİZİ

Trabzonspor'da yaşanılan sakatlıklar nedeniyle özellikle ön libero mevkiinde sıkıntı yaşayan ve bu bölge için hafta içindeki tüm idmanlarda Jose Bosingwa'yı deneyen teknik direktör Hami Mandıralı maç öncesi sürpriz bir hamle yaparak Akakpo'ya görev verdi. Asıl bölgesi ön libero olan ve M'Bia'nın gidişinden sonra o boşluğu doldurmak üzere alınan Serge Akakpo'ya ilk kez ilk 11'de görev veren Mandıralı, Jose Bosingwa'yı da tekrar sağ beke çekti. Devre arası transferinde 1461 Trabzon'dan kiralık olarak kadroya dahil edilen 28 yaşındaki Togo'lu oyuncu ligde sadece geçen hafta Kayserispor karşısında son 15 dakika forma giymişti.

HAKEMLER OTOPARKTAN ÇIKARILDI

Verdiği kararlar nedeniyle bordo-mavili kulübün tepkisini çeken hakem ekibi, otoparktan çıkarıldı. Karşılaşma sonrasında hakemlerin çıkış yapacağı yerde, yoğun güvenlik önlemleri alınması dikkati çekti. Ancak hakem ekibi, yoğun güvenlik önlemleri altında otoparktan çıkış yaptı. Bu sırada yayıncı kuruluş dahil hiçbir basın mensuplarının görüntü alınmasına izin verilmedi. Hakem ekibi, Türkiye Futbol Federasyonu'na ait araçla eskort eşliğinde stattan ayrıldı.

3 MAÇ SONRA KAZANDI

Galatasaray, Süper Lig'de 3 maç sonra galip geldi. Son 3 lig maçında Osmanlıspor (2-3), Torku Konyaspor (0-0) ve Mersin İdmanyurdu'na (1-2) karşı kazanamayan sarı-kırmızılı ekip, Trabzonspor önünde kötü serisini sonlandırdı.


125. MAÇTA 250. GOL

Karşılaşmanın 89. dakikasında attığı penaltı golüyle Galatasaray'ı 2-1 galibiyete taşıyan isim olan Selçuk İnan, Türk Telekom Arena'da atılan 250. gole de adını yazdırdı. Türk Telekom Arena'daki 125. resmi maçına çıkan sarı-kırmızılı ekip, Selçuk İnan'ın ayağından burada 250. golüne ulaşmayı da başardı. Stadın açılış maçında ilk gol Servet Çetin'den gelirken, 50. golü Johan Elmander, 100. golü Didier Drogba, 150. golü Wesley Sneijder, 200. golü ise Hakan Balta atmıştı.

PODOLSKI VE SNEIJDER CEZALI

Galatasaray'da Lukas Podolski ve Wesley Sneijder, sarı kart cezalısı durumuna düştü. Trabzonspor maçının öncesi 3 sarı kartı bulunan Podolski, 70. dakikada Aykut Demir ile yaşadığı tartışmanın ardından sarı kart görerek cezalı duruma düşerken, ligde 7 sarı kartı bulunan Sneijder ise 79. dakikada sarı kart görerek, cezalı duruma düşen bir diğer sarı-kırmızılı oyuncu oldu. Her iki oyuncuda 23. haftadaki Gaziantepspor maçında forma giyemeyecek.


MHK’NİN BİTTİĞİ GECE

Merkez Hakem Kurulu (MHK) eski başkanı Mustafa Çulcu, Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in performansını değerlendirdi. Çulcu, Bitnel'e ve MHK'ye çok ağır eleştirilerde bulundu...

DAKİKA 21: SABRİ'NİN HAREKETİ PENALTIYDI

Sabri'nin ceza sahasında Marin'e yapmış olduğu itme hareketinin karşılığı net bir penaltıydı, hakem veremedi.

DAKİKA 24: HAKEM PENALTIYI YARATTI!

Erkan-Koray ceza alanındaki mücadelesinde Galatasaraylı futbolcunun herhangi bir müdahalesi yoktu. Erkan çalım atarken dengesini kaybedip düştü. Hakem penaltıyı yarattı. 21. dakikada Sabri'ye veremediği penaltının etkisinde kaldı.

DAKİKA 31: HAKAN BALTA'NIN HAREKETİ DE PENALTI

Sefa Yılmaz'ın ceza sahası içine ortaladığı topu, kayarak gelen Hakan Balta koluyla taşıdı. Pozisyon penaltı idi. 5. hakem Özgüç Türkalp'in de önünde olan bu pozisyona hakemler penaltı veremedi. Kol ilk anda destek kol gibi gözükse de sonrasında Hakan Balta topu yerden süpürerek taşıdı.

DAKİKA 32: MUHAMMET DEMİR'İN KOLUNU GÖREMEDİ

Trabzonspor hücumunda havadan gelen topu Muhammet Demir koluyla yumuşatarak önüne düşürdü. Hakem önünde olan bu pozisyona yine hatalı bir kararla devam dedi.

DAKİKA 49: GEREKSİZ DİYALOĞUN SONUCU SARI KART

Özer'in gördüğü ilk sarı kart tamamen hakemin hatası sonucu geldi. Hakem, Özer'e bir şeyler söyledi ve parmakla işaret yapmaması gerektiği yönünde ikazda bulundu. Daha sonra yanından ayrılırken de aniden dönüp Özer'e sarı kart gösterdi. Bu sarı kart hakemin gereksiz yere uzun bir diyaloğa girmesinden kaynaklandı. Yani hakem yarattı.

DAKİKA 50: CHEDJOU'YA KIRMIZI KART NEREDE?

Taç çizgisi kenarında Chedjou'nun Muhammet'e topun üstünden yaptığı hareketin karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Ama hakem veremedi.

DAKİKA 59: ÖZER FAUL BİLE YAPMADI AMA ATILDI

Carole'un ayağının altındaki topa Özer nizami bir müdahalede bulundu. Hakem hem faul çaldı hem de Özer'i ikinci sarı karttan ihraç etti. Bu karta itiraz eden Aykut da sarı kart gördü. Hakemin vücut dili, "Oradan gelip bana itiraz edemezsin' şeklinde idi. Fakat Aykut'un itiraz sınırlarını zorlamış olduğu ekranda görünmedi.

DAKİKA 69: AYKUT'UN İKİNCİ SARISI GEREKSİZDİ

Aykut ile Podolski topun oyun dışı olduğu bir anda karşılıklı bir didişme yaşadılar. Hakem bu krizi 'hakem kişiliğini' ortaya koyarak çözmeliydi, ama Aykut'u ikinci sarıdan ihraç etti. Podolski'ye de sarı çıkardı.

DAKİKA 79: SNEIJDER'İN KARTI DOĞRUYDU

Sneijder'in gördüğü sarı kart doğruydu, Salih'e çelme taktı.

DAKİKA 83: SABRİ'YE SARI ÇIKMALIYDI

Hakemin Trabzonspor lehine çaldığı faul düdüğü sonrası Sabri topu kucağına alıp abartılı bir tepki gösterdi. Hakem Özer, Aykut ve Podolski'ye çıkardığı sarı kartlardaki standardını devam ettiremedi.

DAKİKA 86: PENALTI YANLIŞ, KIRMIZI KARTLAR DOĞRU

Cavanda-Umut mücadelesinde penaltı yorumu hatalıydı. Penaltı kararı sonrası Cavanda'nın hakeme vücuduyla vurması nedeniyle çıkan kırmızı kart doğru. Sonrasında Salih Dursun'un hakeme, hakemin de Salih Dursun'a çıkardığı kırmızı kartlar doğru!

DAKİKA 90: UZATMALAR NİYE OYNANMADI?

Hakem uzatma oynatacağını işaret etmesine rağmen oyuncuların saha içindeki tutum ve davranışlarından etkilenerek maçı uzatmadı. Böyle bir şey kabul edilemez.

SONUÇ: HAKEMLİK TORPİL DEĞİL YÜREK İŞİDİR

Maçları göğüse torpille takılan kokartlar değil Allah vergisi yetenek ve yürekler yönetir. Hakem Deniz Ateş Bitnel önündeki maçı değil kafasındaki maçı yönetti. Etki altında kaldı. Maç kontrolünü kaybetti. Eğer bu maç hakemsiz oynansaydı daha keyifli olurdu. Bu maç bize ülke hakemliğinin hangi seviyede nasıl yönetildiğini gösterdi. Deniz Ateş Bitnel'in ve MHK'nin bittiği bir maç oldu. Futbol Federasyonu'nun bu kadar yatırımına ve desteğine rağmen beceriksiz hakem yöneticileri yüzünden Türk hakemliğinin geldiği nokta gerçekten çok üzücü.


HAMİ MANDIRALI: ÇOK İLGİNÇ ŞEYLER OLUYOR

Trabzonspor Teknik Direktörü Hami Mandıralı, olaylı Galatasaray maçının ardından çarpıcı açıklamalar yaptı.

Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'a 2-1 yenilen ve gösterilen 4 kırmızı kart sonrası maçı 7 kişiyle tamamlamak zorunda kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Hami Mandıralı, oynadıkları futbolun karşılığını alamadıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Hami Mandıralı, "Biz sahaya futbol oynamak için çıktık. Sahada en iyisini vermeye çalıştık ve dik durduk. Oynadığımız futbolun karşılığını alamadık. Üzüntülüyüz. Hakem kararlarını tüm Türkiye gördü. Benim söyleyecek bir şeyim yok. Başkanımız bu konuda açıklama yapacaktır" diye konuştu.

"SELÇUK'TAN ÖYLE BİR ŞEY BEKLEMEK..."

Maçın son dakikalarında verilen penaltı kararının yanı sıra Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan'ın bu penaltı vuruşunda topu dışarı atmasını bekleyip beklemediği sorusuna Mandıralı, "Çok ilginç şeyler oluyor ve bunları beklemek de mümkün değil. Selçuk, Galatasaray forması giyiyor ve kazanmak için elinden geleni yapıyor. Ondan böyle bir şey beklemek ne kadar doğrudur bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

"SALİH'İN HAREKETİ YANLIŞ"

Futbolcusu Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesiyle ilgili olarak Hami Mandıralı, "Kendim de futboldan geldiğim için, oyuncularıma, sahada işlerinin hep topla olması gerektiğini söylüyorum. Salih'in hareketini hangi oyuncu yaparsa yapsın, yanlış. Orada kararları veren bir hakem var. Oyuncuların sadece futbolla ilgilenmeleri lazım. Bunlar herkese zarar veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

"GALATASARAY ÇOK AÇIK VERDİ"

Maçta öne geçtiklerini hatırlatan Mandıralı, "Belki Galatasaray'ı bir daha böyle yakalama şansımız olmayacaktı. Galatasaray saldırırken çok açık verdi. Biz de hızlı hücumlar yakaladık. Önemli fırsatlar yakaladık ama final paslarında becerikli değildik. Rakibimiz bize oynama şansı verdi ancak biz fırsatları kullanamadık" diyerek sözlerini tamamladı. 


TÜRKİYE'D BİR İLK

Galatasaray-Trabonspor maçının son dakikalarında yeşil sahalarda ender görülen bir olay yaşandı.

Hakem Deniz Ateş Bitnel, Cavanda'nın Trabzonspor ceza sahasında Umut Bulut'a yaptığı harekete penaltı kararı verince ortalık karıştı.

Cavanda ve diğer bordo mavililer hakem Bitnel'e büyük tepki gösterdi. Bu sırada Salih Dursun hakemin elinden kırmızı kartı alarak, Bitnel'e gösterince hakem kırmızı kart gösterdi.

Daha önce de Özer Hurmacı ve Aykut Demir kırmızı kart gördüğü için Trabzonspor sahada 7 kişi kaldı.

Bordo mavili takımda bir futbolcu daha ihraç edilseydi, hakem kurallar gereği maçı tatil etmek zorunda kalacaktı.

Olayın diğer ilginç yönü ise, Salih Dursun'un Galatasaray'dan kiralanmış olması idi...

ÖZER 'TEKRARINI GÖSTER' DİYEREK BAĞIRDI

Bu arada, maçtaki ilk kırmızı kartı gören Özer Hurmacı soyunma odasına giderken tünel girişinde yayıncı kuruluşunun kamerasına 'tekrarını göster bunlara tekrarını' diyerek bağırdı.

TRABZONSPORLU OYUNCULAR EYLEM YAPINCA...

Ardından kullanılan santrada Trabzonsporlu futbolcular topu Galatasaraylı futbolculara göndererek, tepkilerini gösterdi. Sarı kırmızılı futbolcular ise kalan dakikalarda kendi bölgesinde top çevirince, hakem de maçı uzatmalara götürmeden bitirdi.


MHK’DE SON DAKİKA KARARI

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Galatasaray-Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü toplanma kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki yerleşkesinde yarın (22 Şubat Pazartesi) gerçekleşecek toplantıda, Galatasaray-Trabzonspor maçındaki kararlarıyla Türkiye'nin gündemine oturan hakem Deniz Ateş Bitnel'in durumunun görüşülüp karara bağlanması bekleniyor.

TRABZONSPOR TARAFTARINDAN KIRMIZI KARTLI EYLEM

Bu arada Trabzonspor taraftarları, bugün saat 12.00'de Atatürk Alanı'nda "Kırmızı kartlarla yürüyoruz" isimli bir eylem düzenleyecek. Eylemin duyurusunda, "Futbolun utanç gecesini protesto etmek, bu yaşananlara artık dur demek için, Salih'in gösterdiği tarihin en doğru, en onurlu 'kırmızı kartıyla' yürüyoruz" ifadesi kullanıldı.

Son gelen haberler, Kuddusi Müftüoğlu ve Bünyamin Gezer’in istifalarını sundukları yönündedir.

TRABZONSPOR RESMİ WEB SİTESİND SALİH DURSUN’LU SAYFA

Trabzonspor Kulübü, Galatasaray maçının ardından flaş bir hamle yaptı...

 Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinin açılış sayfasına Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e gösterdiği kırmızı kartın fotoğrafı konuldu.

Fotoğrafın altına da, "Türk futbolunun KARA gecesi" diye yazıldı.


İŞTE O SAYFA...


Business News