HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Beşiktaş 1-0 Antalyaspor... Peki hakemin vermediği 2 penaltı?

DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT'IN NOTU: Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş-Antalyaspor maçında yaşanan tartışma...


DEMOKRATHABER/İDEAHAYAT'IN NOTU:

Merkez Hakem Kurulu eski başkanı Mustafa Çulcu, Beşiktaş-Antalyaspor maçında yaşanan tartışmalı pozisyonları ve hakem Hüseyin Göçek'in performansını değerlendirirken; “5. Dakikada Necip, Beşiktaş ceza alanında Eto'o'yu faulle yere indirdi. Penaltı verilmeliydi” dedi… Oysa o pozisyonda Necip’in müdahalesi topaydı. Nitekim topu da uzaklaştırdı. Eto’o’nun bile herhangi bir tepki göstermediği pozisyona yıllarını hakemlik işine vermiş Çulcu penaltı dedi ki, pozisyonun penaltıyla uzaktan yakından bir ilgisi yoktu.


Aynı Çulcu, “51. Dakikada Antalyaspor ceza alanında Celustka, Atiba'yı formasından çekti. Forma resmen sündü ama hakem bu pozisyonu çözüp penaltıyı veremedi.” derken doğru bir tespit yapıyordu. Çünkü pozisyon penaltıydı. Göçek pozisyonu atladı.


Çulcu: “54. Dakikada Olcay'ın Antalyaspor ceza alanındaki ortasında top Diego'nun koluna çarptı. Diego'nun kolları doğal konumda, vücudu genişletmiyor ve el topa gitmiyor. Dolayısıyla penaltı değil, hakem doğru karar verdi” derken inanılmaz bir tespit hatası daha yaptı. Söylediklerinin tam tersine, Diego’nun elleri ve kolları epeyce açık ve vücuttan uzaktaydı, dolayısıyla da doğal konumunda değillerdi. Yani pozisyon Çulcu’nun tespitinin tam tersine net bir penaltıydı.

MAÇIN HİKAYESİ

Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında lider Beşiktaş, sahasında Antalyaspor'u 1-0 mağlup etti. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan mücadelede siyah beyazlılara galibiyeti getiren gol, 27. dakikada Oğuzhan Özyakup'tan geldi. Bu sonucun ardından Beşiktaş 63 puana yükselerek liderliğini sürdürürken, konuk ekip Antalyaspor, 31 puanla 12. sırada yer aldı.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: Boyko, Beck, Necip Uysal, Marcelo, İsmail Köybaşı, Hutchinson, Oğuzhan Özyakup (Dk. 73 Tolgay Arslan), Quaresma (Dk. 46 Olcay Şahan), Sosa, Kerim Frei, Gomez (Dk. 85 Cenk Tosun)

Antalyaspor: Mbolhi, Rıdvan Şimşek, Celustka, Diego, Motta, Mbilla (Dk. 73 Ömer Şişmanoğlu), Zeki Yıldırım (Dk. 63 Danilo), Yekta Kurtuluş, SerdarÖzkan, Makoun (Dk. 77 Charles Fernando), Eto'o
Gol: Dk. 27 Oğuzhan Özyakup (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 11 Quaresma, Dk. 86 Necip Uysal (Beşiktaş), Dk. 40 Mbilla (Antalyaspor)


MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR:

27. dakikada Sosa ile verkaça girerek altıpasın dışında, sol çaprazda topla buluşan Oğuzhan Özyakup, yaptığı düzgün vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

35. dakikada Zeki Yıldırım'ın uzan pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Yekta Kurtuluş'un yaptığı vuruşta, top yandan auta gitti.

54. dakikada Serdar Özkan'ın sol kanattan yerden yaptığı orta ile ön direkte buluşan Serge Mbilla Etame'nin çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

87. dakikada Kazanılan serbest vuruşta topun başına Samuel Eto'o geçiyor. Eto'o'nun çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.


BOYKO SÜPER LİG'DE İLK MAÇINA ÇIKTI

Beşiktaş'ın Ukraynalı kalecisi Denys Boyko, Antalyaspor karşısında Süper Lig'deki ilk maçına çıktı. Siyah-beyazlı ekibin ara transfer döneminde Ukrayna'nın Dnipro takımından kadrosuna kattığı Boyko, karşılaşma öncesi Tolga Zengin'in sakatlığının nüksetmesi üzerine sahaya ilk 11'de çıktı. Beşiktaş formasıyla daha önce Ziraat Türkiye Kupası'nda Torku Konyaspor'a karşı 2 müsabakaya çıkan Ukraynalı file bekçisi, kalesinde 3 gol görmüştü.

DEFANS KURGUSUNDA DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor maçında defansın ortasında başarılı bir performans sergileyen Necip Uysal'ı Antalyaspor karşısında da sahaya sürdü. Süper Lig'deki son maçlarda, defansın ortasında Alexis Delgado ve Marcelo Guedes'e şans veren Güneş, Antalyaspor müsabakasında stoper mevkisinde Necip Uysal'ın yanında bu futbolculardan Marcelo Guedes'i görevlendirdi.

OĞUZHAN'IN EN SKORER SEZONU

Beşiktaşlı futbolcu Oğuzhan Özyakup, şimdiden siyah-beyazlı ekipteki en skorer sezonuna ulaştı. Karşılaşmanın 27. dakikasında attığı golle takımına üç puanı kazandıran 23 yaşındaki oyuncu, bu sezon 24. maçında 7. golünü kaydetti. Süper Lig'de 2012-2013 ve 2014-2015 sezonlarında ikişer gol atan Oğuzhan Özyakup, 2013-2014 sezonunda ise 6 kez topu filelere göndermişti. Maçın 73. dakikasında oyundaki yerini Tolgay Arslan'a bırakan genç futbolcu, taraftarlardan büyük alkış aldı.

ANTALYASPOR'UN 11'İNDE 3 ESKİ BEŞİKTAŞLI

Beşiktaş'a konuk olan Antalyaspor'da 3 futbolcu, Brezilyalı oyuncu Ramon Motta'nın yanı sıra Serdar Özkan ve Rıdvan Şimşek, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Siyah-beyazlı ekibin Antalyaspor'a kiraladığı Ömer Şişmanoğlu ise yedek kulübesinde oturup, şans bekledi.

GALİBİYET SERİSİ 4 MAÇA ÇIKTI

Beşiktaş, Antalyaspor karşısında aldığı üç puanla Süper Lig'deki galibiyet serisini 4 maça çıkardı. Ligin 23. haftasındaki derbi mücadelesinde Fenerbahçe'ye yenildikten sonra çıkışa geçen siyah-beyazlı ekip, Eskişehirspor, Çaykur Rizespor ve Trabzonspor müsabakalarının ardından Antalyaspor karşısında da sahadan galibiyetle ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, sezonun ikinci yarısında yaptığı 9 karşılaşmada aldığı 7 galibiyet, bir beraberlik ve bir yenilgiyle 22 puanı hanesine yazdırdı.

İÇ SAHADA ÜST ÜSTE 7. GALİBİYET

Beşiktaş, Süper Lig'de bu sezon ev sahipliği yaptığı maçlarda üst üste 7. galibiyetini aldı. Ligde sahasındaki son puan kaybını 13. haftada Akhisar Belediyespor'a karşı yaşayan ve rakibine 2-0 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmanın ardından iç sahada çıktığı 7 karşılaşmayı da kazandı ve 21 puan topladı. Beşiktaş, söz konusu müsabakalarda Galatasaray, Torku Konyaspor, Gaziantepspor, Mersin İdmanyurdu, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor'un ardından Antalyaspor karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı ekip ayrıca, bu mücadelelerin 5'inde kalesini gole kapattı.

ANTALYASPOR DEPLASMANDA KAYIP


Antalyaspor, bu sezon deplasmanlardaki kötü performansını Beşiktaş karşısında da sürdürdü. Dış sahada son galibiyetini 8. haftadaki Bursaspor karşılaşmasında 2-0'lık skorla alan Akdeniz temsilcisinin, siyah-beyazlı ekip karşısında aldığı mağlubiyetle deplasmandaki galibiyet hasreti 9 maça çıktı. Antalyaspor, bu sezon şu ana kadar dış sahada oynadığı 13 müsabakada aldığı ikişer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 9 yenilgiyle sadece 8 puan topladı.