HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

IŞİD'in roketleriyle ölen vatandaşların sayısı 14'e yükseldi!

Kilis'te, geçen 11 Nisan günü Suriye tarafından atılan roketatar mermisiyle yaralanan 74 yaşındaki Abbas Çelik, 11 gün süren yaşam...


Kilis'te, geçen 11 Nisan günü Suriye tarafından atılan roketatar mermisiyle yaralanan 74 yaşındaki Abbas Çelik, 11 gün süren yaşam savaşını kaybetti. Çelik'in hayatını kaybetmesiyle Suriye tarafından atılan roketlerle Kilis'te yaşamını yitirenlerin sayısı 14'e yükseldi. Kilis'e Suriye tarafından roket mermisi atıldı. Akşam saatlerinde de yine IŞİD, Kilis'i üç roketle daha vurdu.

Kilis kent merkezine saat 19.00 sıralarında, IŞİD'in kontrolündeki bölgeden atılan 3 roket mermisinin isabet ettiği öğrenildi. Roketlerin infilak etmesi sonucu şu ana kadar iki kişi yaşamını yitirirken dört kişi de yaralandı. Roketlerden birinin Kilis Emniyet Müdürlüğü'ne yakın bir bölgeye atıldığı bildirildi. Kilis'e atılan füze AKP'li vekil Reşit Polat'ın kardeşi Hasan Polat'ı da yaraladı.

IŞİD kontrolündeki Suriye’nin Bab bölgesinden atılan 3 Katyuşa roketatar mermisi Kilis kent merkezine isabet etti.

Suriye tarafından atılan IŞİD füzeleriyle 14 kişinin hayatını kaybettiği Kilis'te bugün ikinci kez atılan mermiyle meydana gelen patlama sayısı 10’a yükseldi.

Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralılardan 11'i taburcu edilirken, ağır yaralanan ve 11 gündür yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi veren Abbas Çelik, sabaha karşı yaşamını yitirdi. Ölümü ile yakınlarını yasa boğan Çelik'in, ikindi vakti toprağa verileceği bildirildi.

Bugün ikinci kez IŞİD'in vurduğu Kilis'te ağır yaralanan kadınla birlikte yaşamını yitirenlerin sayısı 14'e yükseldi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Kilis'in Arpakesmez Köyü'nün karşısındaki Suriye'nin Azez İlçesi'nin İğde, Savran Soran, Havar ve Baragat köylerinde IŞİD militanları ile muhaliflerin oluşturduğu Fetih Ordusu arasında dün akşam başlayan çatışmalar sabaha kadar devam etti. Son birkaç gündür aralıklarla çatışmaların sürdüğü silah ve patlama seslerinin duyulduğu Suriye köylerinden yükselen dumanlar ve izli mermiler sınırın Türkiye tarafından görüldü.

KİLİS'E ROKETLİ SALDIRI


Yavuz Sultan Selim Mahallesi'ndeki boş araziye saat 14.35'de Suriye'den atılan 1 roket mermisi isabet etti. Kimsenin yaralanmadığı bildirilen olay üzerine bölgeye polis, sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Business News