HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Karaman Çocuk İstismarı Davası başladı: #ŞimdiEnsarıKapatmaVakti

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı çocuk istismarı davası bugün (20 Nisa...


Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı çocuk istismarı davası bugün (20 Nisan) Karaman Adliyesi’nde görülmeye başlandı. Davayı takip etmek üzere gece itibarıyla araçlarla yola çıkanların önü birçok kez polis tarafından kesildi. “Tecavüzü örtbas edemezsiniz. Hesap vereceksiniz” diyerek Ensar Vakfı’nın kapatılmasını talep edenler, Karaman Adliyesi önünde bekleyişini sürdürüyor.

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’e bağlı ev ve yurtlarda 45 çocuğun cinsel istismara uğradığı çocuk istismarı davası bugün (20 Nisan) Karaman Adliyesi’nde görülmeye başlandı.

14.24 Mütaala okunurken AKP’li vekiller kapı önünde basın açıklaması yaptı. Halkevci Kadınlar gerekli müdahaleyi yaptı: “Hala Ensar Vakfı’nı koruyorsunuz, size bu vakfı aklattırmayacağız”

14.20 İddianame ile aynı önceden hazırlanmış mütalaayı katip okuyor. Karar zaten hazır. Heyet itirazları dinlemiyor.

14.04 Savcı mütaalasını veriyor.

13.42 Çocukların aileleri için Ensar Vakfı tarafından gönderilen avukat, tanıklara sorulan sorular ile tecavüz evlerinin/yurtlarının ortaya çıkarılmasına tepki gösterdi.

13.08 Sanık savunması ve avukatının beyanı bitti. Tanık dinleniyor.

12.59 Sanık Muharrem B. iddianamede okunanların tümünü reddetti.

12.30 Ensar Vakfı davasını yerinde takip eden CHP PM üyesi, Avukat Sera Kadıgil, duruşmaya ilişkin “Böyle rezillik görülmemiştir!” dedi. Kadıgil’in davaya ilişkin paylaştığı dikkat mesaj şöyle:

Suç yeri: Ensar Vakfı!
Müdahil: Ensar Vakfı
Mağdur çocukların avukatı: Ensar Vakfı Başkanının ortağı!
Böyle rezillik görülmemiştir!


12.15 İddianame okunmaya başlandı.

12.09 Duruşmaya SEGBİS ile katılması beklenen sanık salona getirildi.

12.05 Hakim: “Karar şu an hazır, bugün bitireceğiz duruşmayı.”

Karaman Çocuk İstismarı Davası’nda Hakim: “Karar hazır, bugün bitireceğiz”

11.57 Heyet salona girdi. Milletvekilleri hakime “Dün itibarıyla Çocuk İstismarı Araştırma Komisyonu kuruldu. Bu amaçla buradayız. Baroların katılmasına verdiğiniz karar yerindedir. Fakat Ensar ve Kaimder en hafif haliyle ihmal suretiyle suça ortaktır. Katılan olarak takibe karar vermeniz usule aykırıdır. İstisnai hüküm ile yargılamayı izlemeniz ve gözlemci olmamız mümkün” dedi. Hakim “Milletvekillerini zorla çıkaramam. Müdahale etmemeniz şartıyla gözlemci olarak kalabilirsiniz” dedi.

11.47 Davayı takip edecek olan avukatların isimlerinin okunup içeri alınması 45 dakika sürdü. Mahkeme heyeti ise henüz salona girmiş değil. Ensar Vakfı Başkanı Cenk Dilberoğlu duruşmaya avukatlık cübbesiyle gelerek, ‘çocuklar adına buradayız’ dedi.

10.56 Aranın bitmemesi ve duruşmaya başlanamaması sebebiyle duruşma salonu önünde alkışlı protesto başladı. Baroların isimleri okunarak Barolar adına duruşmayı takip edecek olan avukatlar içeri alınmaya başlandı

10.37 Eğitim Sen, Ensar Vakfı Davası’na müdahillik taleplerinin reddedilmesi üzerine adliye önünde açıklama yapıyor.

10.34 Adliye önünde bekleyiş sürüyor.

10.21 Hakim davanın kapalı görülmesine karar verdi. Davaya ara verildi.


09.58 Hakim duruşmayı kapalı yürütmek istedi. Davaya Ensar Vakfı mağdur olduğu gerekçesiyle müdahil olurken. KAİMDER ve Barolar Birliği’nin de müdahillik talebi kabul edildi.

09.27 Kurum temsilcileri duruşma salonuna geldi. Salon çok kalabalık olduğu için içeri girilemiyor.

08.55 Adliye önündeki polis, davayı takip etmek için gelenlere “Sadece kurum temsilcilerini alacağız” diyor. Davaya gelenlerin şimdilik bariyerlerin önünde bekleyişi sürüyor.

08.48 Karaman Adliyesi önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Adliyenin etrafı polis barikatlarıyla çevrildi. Giriş, çıkışlarda çanta ve üst araması yapılıyor.

08.30 Ankara Kadın Platformu Karaman Adliyesi’ne doğru yürüyüşe geçti.

Gece itibarıyla Ensar Vakfı’nın tecavüz davasını takip etmek üzere çeşitli illerden yola çıkanların yolları gece boyunca GBT bahanesiyle kesildi.


Ankara Kadın Platformu’nun aracı yola çıktıktan 1 saat sonra Gölbaşı’nda kesilerek kadınlara GBT yapıldı. Karaman girişinde ise bagajda bulunan döviz ve pankartların kontrol edilmesi gerekçesiyle kadınların yolu bir kez daha kesildi.




Business News