HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

TRABZON İŞİ 32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN REZİLLİK! (Foto Haber)

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının, çıkan olaylar ned...


Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Avni Aker Stadyumu'nda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasının, çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesi, yabancı basında da 1 numaralı gündem oldu.

Sarı lacivertli takım 4-0 öndeyken karşılaşmanın 89. dakikasında Trabzonlu bir taraftarın, karşılaşmanın çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırması ve maçın tatil edilmesi yabancı basında geniş yankı buldu.

İngiltere'nin önemli gazetelerinden The Sun, manşetten duyurduğu haberinde, "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında taraftar hakeme acımasızca saldırdı" manşetini atarken, Hollandalı yıldız Van Persie ve Nani gibi isimlerin de bu olaylara şahit olduğunu ve sahadan hızlıca soyunma odasına kaçtıklarını yazdı. Gazete ayrıca, bu tip olayların Türkiye'de sık yaşandığını ve daha önce de Trabzon'da bu olayların olduğunu okuyucularına duyurdu.


Fransa'nın önemli gazetesi L'equipe de, Trabzon'da yaşanan bu olayı, "Türkiye'de hakeme saldırıldı ve karşılaşma iptal edildi" manşeti ile verdi.

Yunanistan'ın SDNA internet sayfası, manşetten geçtiği haberde, "Türkiye'de şok! Yardımcı hakeme saldırdılar" başlığı atıldı.

Amerikan FTW Soccer, "Kızgın taraftar maç sırasında hakemi dövdü" manşeti ile olayı okuyucularına duyurdu.

Bosna-Hersek spor basını da olayı manşetten duyururken, "Trabzonspor-Fenerbahçe maçı, yardımcı hakeme saldırı sonrası tatil edildi" başlığı kullanıldı.


MUHARREM USTA’NIN AÇIKLAMALARI

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, tatil edilen Fenerbahçe maçının ardından açıklamalarda bulundu.

İşte Usta'nın sözleri:
"Maalesef hatırınızda olan bir görüntü ile karşı karşıyayız. İkinci defa Trabzon'da aynı görüntüyü tekrarlamış olduk. Olayın iki boyutu var. İşin bir boyutu sportif kanalda ilerliyor, diğer tarafı ise insani boyutu. Futbol anlamında konuşacak bir şey yok. Saha içerisinde yaşanan hiçbir hadise şiddet dönüşecek noktaya varmasını meşru kılmaz. Maçın içinden belki bir iki şey söylenebilirdi ama onlara girmek istemem. İnsani bir durum var. Üzgünüz, Trabzonspor'un tarihine baktığınız zaman gelinen noktadan üzgünüz. Onur gibi bir oyuncumuzun karşılaştıkları karşısında ikinci şok yaşandı. Hakeme de geçmiş olsun, yanına gittim."


"YETERLİ TEDBİR ALINMADI"
"Yaşananların sıradan olduğuna inanmıyorum. Burada provakasyon olduğunu düşünüyorum. Kamera görüntülerine baktım ve güvenlik tedbirlerinin alınmadığını gördüm. Hakemler maçın yarıda kalmasını istemiyordu. Güvenlik görevlilerine tedbirler için defalarca uyarılar yapıldı. Son sözüm, Trabzonspor yeni stadıyla yeni bir yolculuğa çıkmanın hayalini kuruyordu. Bu yaşananlar yeni yolumuzda motivasyonumuzu kıracak unsur olarak görülebilir. Trabzon'dan tüm Türkiye'ye sesleniyorum, Trabzon üzerine gelmekte olan provakatif olayların kulübü olmayacaktır. Bu yeni yolculukta eski başarıların tekrar gündeme geldiği bir kulüp olarak devam edeceğiz. Spor ile şiddetin yan yana gelmesinden üzüntülüyüz. Türkiye'nin huzurunda gerçekten üzüntülüyüz. Biz büyük kulübüz ve bunların hepsini aşacağız."

"ASLA NORMAL DEĞİL"
"Küçük bir not, bu akşam yeri değil ama biraz önce programlara bakarken gördüm. Trabzon sorunlar yaşayan bir kulüp ve yaşananlardan üzüntü duyan bir taraftarımız var. Onur gibi bir oyuncuyu, hakemi ve bir başkasını sıkıntıya sokacak durumun en önce Trabzonspor karşısındadır. Karbon kağıdı gibi üst üste gelmiş olayın iki sene üst üste gelmesi asla normal değildir. Bundan sonra Trabzonspor'un yolculuğunun çok daha sağlıklı olacağından herkesin emin olmasını istiyorum."


“Gecenin geç saati. Maalesef, hatırımızda olan bir görüntü ile yeniden karşı karşıyayız. İkinci defa Trabzon’da, aynı görüntüyü tekrarlamış olduk. Olayın iki boyutu var. İşin bir boyutu sportif kanalda ilerliyor. Bir diğeri ise insani yolculuğu. Bu akşam sportif anlamda veya futbolla ilgili konuşacak aslında pek fazla bir şey yok. Çünkü, burada hep birlikte bir başka şeyi görmüş olduk ki biz, gerçekten çok üzgünüz. Bu görüntülerden. Hiçbir neden, hele hele spor alanlarında yaşanan, saha içinde yaşanan hiçbir hadise, sonuçta şiddete dönüşecek bir noktaya varmasını meşru kılmaz. Bunu hiçbir şekilde tasvip etmemiz mümkün değil. Bu akşam maçın içinde belki bir iki şey söylenebilirdi ama onlara hiç girmek istemem. İnsani boyutta ortaya çıkan tabloda, bizim sporla ilgili yaşananla ilgili o gün içerisinde doğru yanlış kararla ilgili söyleyeceğimiz bu akşam bir şey yok.


ONUR’UN KARŞILAŞTIĞI DURUMLA İLGİLİ İKİNCİ ÜZÜNTÜMÜZÜ…
Üzgünüz çünkü Trabzonspor ve Trabzonspor’un tarihine baktığımda bugün gelinen nokta açısından üzgün olduğumu ifade etmek istiyorum. Son 3-4 yılıma baktığımızda 60 – 70’in üzerinde oyuncu Trabzon’a geldi. Bizim son parlayan milli takıma ait oyuncularımız 2010 – 11 dönemine ait. Trabzonspor olarak bizler parlatan oyuncu açısından fakirlik yaşıyoruz. Bugün hem hakemin darp olayıyla ilgili üzgünüm ki kendisine geçmiş olsun dedim. Hem de Trabzonspor’un sembol olan Onur gibi bir oyuncumuzun karşılaştığı durumla ilgili ikinci bir üzüntü yaşıyorum. Bu şehir bu takım bu kulüp buralara çok büyük emeklerle geldi. Arasında milyonlar oldu, sevinçler oldu. Gözyaşının sevinçten ve üzüntüden sel olduğu olağanüstü bir tarihten bahsederken bu içinde geçtiği tabloya baktığında gerçekten üzülüyorum. Bize bu tarihi emanet edenler için üzülüyorum.


SEÇİLDİĞİMİZDE BİR ŞEY SÖYLEDİK
Biz seçildiğimizde bir şey söyledik. Bu akşam olayların sıradan olduğuna inanmıyorum. Bu olay muhtemel bir provokasyonun izlerini taşıyor. Çünkü orada olaylar olurken, ya da gelirken sonradan defalarca baktığım kamera görüntülerinde ciddi bir şekilde tedbirlerin alınmadığını gördüm çük üzgünüm. Hakemler maçı bitirmek için bir gayret içindeydi. Yarıda kalmasını muhtemelen istemiyorlardı. Ama hem hakemler tarafından maçın bitirilmesi için emniyet görevlilerine orada tedbir alınması için defalarca uyarı yapıldı. Tedbir alınmadı. Üzüntümü getirmek istiyorum olmaz. Orada olayların gelişine ve tablonun ilerleyişine baktığımda ciddi önlem alınması gerekirdi.


TRABZONSPOR YENİ YOLCULUĞUNA…
Trabzonspor yeni stadı ile bunca yaşadığı buhrandan sonra yeni bir yolculuğa çıkmanın heyecanını yaşıyordu. Bu yaşananlar bizim yeni yolculuğumuzun önünde motivasyonu bozucu unsur olarak görünebilir. Ama Trabzon’dan tüm Türkiye’ye gür bir sesle sesleniyoruz. Trabzonspor üzerine gelmekte olan provokatif bir takım eylemlerin lekelediği kulüp olmayacak. Biz kesinlikle Trabzonspor camiası olarak bu yeni yolculukta yeni stadımızla birlikte eksik başarıların tekrar gündemine geldiği kulüp olarak yolumuza devam edeceğiz. Üzüntülüyüz, spor ile şiddetin yan yana gelmesine her türlü karşı olan bir başkan olarak bu akşam Türkiye’nin huzurunda gerçekten üzüntüyüz. Ama bu kulüp bunların hepsini aşacak. Sağ duyulu Trabzonspor camiası kenetlenerek uzun z amandır görmeye alışık olduğumuz bu görüntülerin üstünden çıkacak.


ONUR GİBİ BİR OYUNCUMUZA…
Trabzon ve Trabzonspor son yıllarda gerçekten futbolun yönetilmesi ile ilgili zaten sorun yaşayan sorunlarla karşı karşıya olan bir takım. Bu takımın taraftarı çekten sıkıntılı… Üzüntünün şiddete dönüşmeyen boyutunun arkasındayım. Ama asla ve asla kim olursa olsun, kendi oyuncumuzu Onur gibi bir oyuncumuzu da hakemimizi de ya da bir başkasını sıkıntıya sokacak eylemin ilk önce Trabzonspor karşısındadır. Trabzonspor’un geleceğine kimsenin ipotek koymasına müsaade etmeyeceğiz. Çözümü üreteceğimize kesinlikle inanıyorum. Karbon kağıdı gibi üst üste gelmiş iki tane olayın iki sene içinde olması asla ve asla normal bir durum değildir.


BU AKŞAM YAŞANANLER BİR VESİLE OLACAKTIR
Bundan sonra Trabzonspor’un yolcuğunun ümit ederim ki bu akşam yaşananlar vesile olacaktır çok daha sağlıklı olacaktır. İşin içinde yaşananlar yok. Eline değdi mi penaltı mı bu yaşananlardan sonra ağzımıza almak istemediğimiz konu. Futbol kamuoyuna bırakıyorum. Yan hakeme geçmiş olsun diliyorum. Bende hekimim. Allah’tan çok önemli bir şeyi olmamış. En küçüğü de olsa burada tasvip etmediğimizi belirtiyorum. Türkiye’de bütün kamuoyundan Trabzonspor’u sağlıklı bir şekilde son yaşanan olaylardan sonra destek vermesini bekliyorum. Bu birlikte aşılacak konudur. Bu süreçte elbette yanlış yapanlar olacaktır. Bu bazen Trabzonspor’da bazen başka kulüplerde olur. Ben Trabzonspor’da da olsa baka kulüpte de olsa birini öbüründen ayırmamak gerektiğine inanıyorum”


İŞTE HAKEMİ DÖVEN ŞAHIS

Trabzonspor-Fenerbahçe maçının 89. dakikasında tribünden sahaya atlayarak hakem Volkan Bayarslan'a yumruk atan 17 yaşındaki O.M gözaltına alındı.

Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşma sonrasında karakola götürülen O.M.'nin stattan çıkarılırken "Burası Trabzon" diye bağırdığı görüldü.

Bu arada deniz tarafındaki kale arkasında görevli iki polis memurunun da yaralanarak hastaneye kaldırıldığı, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi.


MAÇIN HİKAYESİ

Spor Toto Süper Lig 30. hafta mücadelesinde Trabzonspor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Fenerbahçe'yi ağırladı. Sarı-Lacivertiler 4-0 öndeyken maçın sonuna doğru tribünler karıştı. Taraftarlar sahaya inerek çizgi hakemine saldırınca oyuncular ve hakem heyeti soyunma odasına koştu. MAÇ 89. DAKİKADA TATİL EDİLDİ.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI:

23. dakikada Fenerbahçe atağında Hasan Ali'nin çizgiye inip içeriye gönderdiği topla buluşan Alper Potuk topu ağlara gönderdi: 0-1.

27. dakikada Fenerbahçe Volkan Şen'le farkı ikiye çıkardı. van Persie ile başlayan atakta Hollandalı oyuncu pasını sol kanattaki Nani'ye bıraktı, Nani de içeri giren Volkan'a pasını verdi, Volkan şık bir vücut çalımıyla Bosingwa'yı egale ederek topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

57. dakikada Gökhan Gönül'ün pasında Nani, ceza alanı ön çizgisi üstünden çektiği sert şutta topu ağlara gönderdi: 0-3.
Nani'nin golünü alkışlayan Trabzonspor taraftarları 'Hami istifa' sloganları attı.

62. dakikada van Persie serbest vuruşu şut olarak kullandı, yerden sert vurduğu top Onur'un üzerine gitti ancak Onur'un müdahalesi yeterli olmadı: 0-4.

85. dakikada Trabzonspor tribünleri karıştı. Polis kale arkasında güvenlik önlemlerleri için alarma geçti. Alınan önlemlerden bir süre sonra devam eden maç, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniyle bir kez daha durdu.
89. dakikada Sahaya fırlatılan koltuklar temizlenirken taraftarların bazıları sahaya inerek maçın çizgi hakemi Volkan Bayarslan'a saldırdı.  Güvenlik görevlileri taraftarları sahadan tahliye ederken futbolcular ve hakemler koşarak soyunma odasına girdi.


SAHA KARIŞTI
Trabzonspor'un olduğu Kale arkasındaki taraftarlar önce önlerindeki fileleri çekmeye başladılar. Fileleri tutan direği eğdiler. Ardından çevik kuvvet o bölgeye geldi. Taraftarların sahaya inmesi tansiyonu artırırken bu sırada Bülent Yıldırım maçı tatil ettiğini belirtti.

arşılaşma başlamadan hemen önce bir Galatasaray taraftarı takımının forması ile Avni Aker'e geldi. Ancak bordo mavili taraftarlar bu kişiye büyük bir tepki gösterip üzerinden formasını çıkarttılar. Daha sonra aldıkları Galatasaray formasını ateşe veren bordo mavili bu taraftarlara diğer tribünlerden de büyük destek geldi


SAHA DIŞINDA GERGİNLİK
Fenerbahçe Avni Aker stadyumu’na gelirken yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bu önlemlere rağmen iki yerde taşlamalar oldu. Sahil yolunda bir kaç taraftar takım otobüsüne yabancı maddeler atarken stadyum girişinde de takım otobüsüne çakmaklar ve yabancı maddeler atıldı. Karşılaşma öncesi yayıncı kuruluşa konuşan Ozan Tufan bu tarz olayların takıma motivasyon verdiğini belirtti.

VOLKAN’A TEPKİ
Fenerbahçe ısınmak için sahaua çıktığında Trabzonspor taraftarı Volkan Demirel’e tepki gösterdi. Sahaya maytaplar ve bir kaç su şişesi atılırken Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine de küfürlü tezahüratlar yapıldı.

VOLKAN ŞEN’E TEPKİ
Trabzonspor’da forma giyerek tribünler ile girdiği diyalog sonrası sahayı ağlayarak terk eden ve bordo mavili takımdan ayrılan Volkan Şen soyunma odasına girerken tepki gördü. Volkan Şen bu tepkilere karşılık vermedi.


ONUR KIVRA “BURAYA KADAR” DEDİ VE BIRAKTI

Tarihin en başarısız sezonlarından birini yaşayan Trabzonspor'a bir darbe de Onur Kıvrak'tan geldi.

2008 yılından bu yana bordo mavili formayı giyen ve takım kaptanlığı yapan Onur Kıvrak, olaylar nedeniyle hakemlerin ve diğer futbolcuların soyunma odasına girmesinin ardından, izleyenleri şoke eden hareketler yaptı.

Önce üzerindeki formayı çıkaran tecrübeli kaleci, daha sonra teknik direktör Hami Mandıralı'ya, "Benden bu kadar, bırakıyorum" işaretini yaptı; ardından da formayı saha kenarına bıraktı. Onur, son olarak eldivenlerini de yere bırakıp soyunma odasına gitti.

Onur’un bu hareketini bir kısım Trabzonspor kariyerini bitirdiği bir kısmı ise maçın bittiği şeklinde yorumladı. Ancak ortaya atılan iddialarda Onur’un Hami’ye tepki gösterdiği şeklinde oldu. Onur, 61saat’e yaptığı açıklamada; “Karıma kızıma küfrettiler. Bu utançla artık olmaz. Hami Hoca’ya asla tepkim olmaz” dedi.


NANİ’DEN FORMA ALAN TARAFTARA DAYAKLI SALDIRI

Trabzonspor-Fenerbahçe maçında, Nani forması yüzünden kavga çıktı.

Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşmanın 73. dakikasında oyundan çıkan Nani, üzerindeki formayı VIP Tribünü'nde oturan bir Trabzonspor taraftarına verdi.


Formayı alan taraftar, yerine oturacağı sırada bazı Trabzonspor taraftarlarının saldırısına uğradı. Çok sayıda tekme ve tokat darbesi alan taraftar, elindeki formayı bırakmak zorunda kaldı.

Öfkeli taraftarlar dayak atmakla da yetinmedi, forma alan taraftarı tribünden attı (üstte).



Formayı alan taraftarlar sahaya fırlatırken, olayı fark eden Fenerbahçe Takım Menajeri Hasan Çetinkaya, yere düşen formayı koşarak aldı ve kulübeye götürerek Nani'ye verdi.

Business News