HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Nusaybin’de servis edilen TESLİM OLMA görüntüleri ‘kurgu’ (VİDEO)

Nusaybin’de medyaya servis edilen ‘teslim olma’ görüntülerinin kurgu olduğu ortaya çıktı, yaralı olduğu halde bir kadın ‘mizansen’ için m...

Nusaybin’de medyaya servis edilen ‘teslim olma’ görüntülerinin kurgu olduğu ortaya çıktı, yaralı olduğu halde bir kadın ‘mizansen’ için müdahale edilmeyerek bekletildi.


Saray-AKP iktidarının Kürt coğrafyasında yürüttüğü savaşta en ciddi kayıpların verildiği Mardin Nusaybin’de ‘psikolojik’ üstünlük sağlamaya çalışırken ortaya ‘mizansen’ görüntüler çıktı.

YPS, Nusaybin’deki birimlerini “sivil ölümlerin önüne geçmek” amacıyla geri çektiğini açıklamasının ardından sivillerin kaldığı ilçede yandaş medyaya askerlere teslim olduğu ileri sürülen kişilerin görüntüleri yansımıştı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise çekilen ‘teslim olma’ görüntülerinin kurgu olduğu ortaya çıktı.

Görüntülerde askerlerin yere yatırılan kişilere nasıl poz vereceğiyle ilgili yönlendirme yaptığı görülürken, bu ‘mizansene’ dahil edilmek istenen kadın ise müdahale edilmeyerek yaralı halde sedyede bekletildi.

Görüntülerde kaydı yapan askerin bir diğer askere; el işaretiyle, “Tamam böyle kal” dediği ve talimatı verdikten sonra ise, “Çıkın görüntüden” diye seslendiği duyulurken, yerde uzanan bir kişinin yanına “beyaz bayrağı” koyduğu görülüyor.

Business News