HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

TOMA boş yolda ezip öldürdü, polis; 'gösteri sırasında’ diye tutanak tutmaya kalkıştı

1 Mayıs’ta görevli bir TOMA’nın Tarlabaşı’nda ezerek ölümüne neden olduğu Nail Mavuş’un ailesi, polisin olaydan sonra ‘gösteri sırasın...


1 Mayıs’ta görevli bir TOMA’nın Tarlabaşı’nda ezerek ölümüne neden olduğu Nail Mavuş’un ailesi, polisin olaydan sonra ‘gösteri sırasında aracın çarptığı’ yönünde tutmak istediğini söyledi.

57 yaşındaki Mavuş Beyoğlu’ndaki Tarlabaşı Bulvarı’nda 1 Mayıs günü karşıdan karşıya geçmek isterken TOMA’nın çarpması sonucu yaşamını yitirmişti.

Cumhuriyet’ten Ali Açar’ın haberine göre, Mavuş’un kardeşi Necati Mavuş, İstanbul’daki cenaze töreninde polisin olayın ‘gösteri sırasında’ gerçekleştiği yönünde tutanak tutmak istediğini anlattı.

Necati Mavuş abisinin ölüm haberini 1 Mayıs sabahı saat 09.30 sıralarında aldığını belirterek, “Abimin Arif ismindeki arkadaşı arayarak hastaneye gelmemi söyledi. Çay içtikten sonra evini gitmek isterken TOMA çarparak altına almış. Zaten evi de olay yerinden 100 metre uzaktaydı. Pisi pisine bir ölüm” dedi.

Orada Mavuş dışında kimse yoktu

Ağabeyinin 1 Mayıs’la ilgisi olmamasına karşı tutanağı tutan polisin, ‘gösteri sırasında TOMA aracının çarptığı Nail Mavuş’a vurduğuna dair’ diye başlık attığını söyleyen Necati Mavuş, süreci şöyle anlattı: “Gösteri alanı ile abimin vurulduğu yer arasında çok mesafe var. Ayrıca orada sadece abim varmış, başka kimse yokmuş. Bu tamamen polisin hatası. Yolu boş görüp birden dönüş yapınca abimi son anda görmüş ve aracı zapt edemediği için altına almış. Ben başlığa itiraz edince savcı, polise ‘Niye o başlığı yazdın’ diye sordu. Polis de ‘Başlık öyle olsun diye yazdım’ deyince Savcı azarlayarak başlığı sildirdi. Belki de o tutanakla polisi kurtaracaklardı.” Olayın ardından emniyet amiri ve ilçe emniyet müdürünün taziyede bulunduğunu anlatan Necati Mavuş, haklarını arayacaklarını söyledi.

Business News