HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İstanbul Erkek Lisesi'ndeki tarihi protestonun videosu

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde okulun müdürü Hikmet Konak'ı sırtlarını dönerek gerçekleştirdiği protestonun...

İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin mezuniyet töreninde okulun müdürü Hikmet Konak'ı sırtlarını dönerek gerçekleştirdiği protestonun görüntüler ortaya çıktı


İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri dünkü mezuniyet törenlerinde okul müdürleri Hikmet Konak’ı sırtlarını dönerek protesto etti. Kamuoyunda geniş yankı uyandıran protesto ile gündeme gelen öğrenciler 4 Mayıs tarihinde paylaştıkları bir bildiri ile tepkilerini, okulda yaşanan haksızlıkları ve yöneticilerin hukuksuzluklarını ‘karanlığı ve esareti gördük’ diyerek dile getirdi.


Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından bir tanesi olan ve tarihinde birçok önemli ismi yetiştirmiş olan İstanbul Erkek Lisesi müdürü Hikmet Konar, AKP’nin eğitim alanında uygulamak istediği modeli İstanbul Erkek Lisesi’nde dayatmak istediği için öğrenciler tarafından ciddi tepkiyle karşılanıyor. Hikmet Konar’ın sosyal medya hesaplarından yazdıkları ise ‘AK Trolleri aratmayacak’ türden. Konar’a yönelik tepkilerin başında ise okulun sosyal dokusunu değiştirmek istemesi yatıyor.


İstanbul Erkek Lisesi mezuniyetinde öğrenciler müdür konuşurken sırtını döndü ve ortaya tarihi bir görüntü çıktı.



ODA TV'de yer alan habere göre; tarihi lise son dönemde Atatürk tartışmalarıyla gündeme gelmiş, bazı öğretmenler hakkında soruşturma açılmıştı. Öğretmenlerine sahip çıkan öğrenciler daha önce de çeşitli protestolar yaparken bu kez bambaşka görüntü ortaya çıktı. Öğrenciler mezuniyet öncesi okul yönetiminin uygulamalarını eleştiren bir bildiri yayınladı. Ardından mezuniyet sırasında konuşan Müdür Hikmet Konar'ı sırtlarını dönerek protesto etti. Ortaya bu tarihi görüntüler çıktı.

Business News