HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Cimbom ilk yarıyı 5 golle kapattı... (ÖZET VİDEO)

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 5-1 mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini D...

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Galatasaray, sahasında Aytemiz Alanyaspor'u 5-1 mağlup etti. Galatasaray'ın gollerini De Jong (Dk.30), Gassama (Dk.45 kendi kalesine), Sneijer (Dk.51), Eren (Dk.55) ve Josue (Dk.80) attı. Aytemiz Alanyaspor'un tek sayısını 39. dakikada Sajad kaydetti. Konuk ekipte Erhan 89. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sarı kırmızılı ekibin Hollandalı yıldızı Sneijder 3 asist, 1 golle maçın kahramanı oldu. Galatasaray bu galibiyetle puanını 33 yaparak, lider Medipol Başakşehir ile arasındaki farkı 3'e indirdi. Aytemiz Alanyaspor da 18 puanda kaldı.


Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ceyhun Sesigüzel
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Semih Kaya, Hakan Balta, Carole, De Jong, Selçuk İnan (Dk. 46 Hamit Altıntop), Yasin Öztekin, Sneijder, Bruma, Eren Derdiyok (Dk. 74 Josue)
Aytemiz Alanyaspor: Zlamal, Gassama (Dk. 58 Erhan Kartal), Garcia, Ba, Berkan Emir, Efecan Karaca (Dk. 54 Ayite), Taha Yalçıner, Candeias, Emre Akbaba, N'Sakala, Sajad (Dk. 85 Gökay Iravul)
Goller: Dk. 30 De Jong, Dk. 45 Gassama (Kendi kalesine), Dk. 51 Sneijder, Dk. 55 Eren Derdiyok, Dk. 80 Jouse (Galatasaray), Dk. 39 Sajad (Aytemiz Alanyaspor)
Kırmızı kart: Dk. 89 Erhan Kartal (Aytemiz Alanyaspor)
Sarı kartlar: Dk. 9 Bruma, Dk. 74 Sneijder, Dk. 74 De Jong (Galatasaray), Dk. 66 Garcia (Aytemiz Alanyaspor)


MAÇIN ÖNEMLİ POZİSYONLARI

30. dakikada sağ tarafta serbest atış kullanan Sneijder'in ceza sahasına yaptığı ortada, arka direkte iyi yükselen De Jong kafa vuruşuyla topu ağlara yolladı: 1-0.
39. dakikada Berkan Emir'in soldan yaptığı ortada, ön direkte Sajad şık kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı uzak köşeden filelerle buluşturdu: 1-1.
45. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan ortasında, ön direkte Sneijder'in yaptığı vuruş sonrasında kaleci Zlamal'ı da geçen topu, çizgi üzerinde Gassama ters bir vuruşla kendi ağlarına gönderdi: 2-1.
51. dakikada Yasin Öztekin'in pasıyla ceza yayı içinde topla buluşan Sneijder, sağ ayağıyla yaptığı şık aşırma vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 3-1.
55. dakikada Bruma'nın pasıyla soldan hareketlenen Sneijder'in yerden pasında, ön direkte Eren Derdiyok gelişine yaptığı vuruşla topu filelere yolladı.
72. dakikada N'Sakala'nın pasıyla ceza yanının sağında topla buluşan Emre Akbaba'nın şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü.
80. dakikada Yasin Öztekin'den aldığı topla soldan ceza sahasına giren Sneijder, penaltı noktası önünde uygun durumda bulunan Josue'yi gördü. Bu futbolcu da meşin yuvarlağı boş ağlara atarak skoru 5-1 yaptı.

İKİ TAKIM RESMİ BİR MAÇTA İLK KEZ KARŞILAŞTI

Süper Lig'in 16. haftasındaki Galatasaray-Aytemiz Alanyaspor karşılaşması, bir ilk olarak tarihe geçti. Bu maç, iki takım arasındaki ilk resmi müsabaka olma özelliği taşıdı. Daha önce Galatasaray ve Aytemiz Alanyaspor, 2012-2013 sezonunun devre arasında, Alanya'daki bir hazırlık maçında karşı karşıya gelmişlerdi.


5 MAÇTIR YENİLMİYOR

Aytemiz Alanyaspor'u 5-1 mağlup etmeyi başaran Galatasaray, ligde üst üste 5. maçını da kaybetmemiş oldu. Son olarak ligin 11. haftasında Fenerbahçe'ye 2-0 yenilen sarı-kırmızılılar, ardından oynadığı 5 maçta, 4 galibiyet ve 1 beraberlik yaşadı. Galatasaray, Fenerbahçe yenilgisi sonrası, Bursaspor (3-1), Kasımpaşa (2-1), Gaziantepspor (3-1), Osmanlıspor (2-2) ve Aytemiz Alanyaspor (5-1) maçlarında yenilgi yüzü görmedi. Son 5 maçta alınan sonuçlarla, bu süreç için teknik direktör Riekerink'in belirlediği 13 puanlık hedef de tuttu.

GALATASARAY'IN LİGDEKİ EN GOLLÜ MAÇI

Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor karşısında ligde bu sezon en gollü maçını oynadı. Geride kalan maçlarda 3'ten fazla gol atamayan sarı-kırmızılı ekip, Aytemiz Alanyaspor ağlarını 5 kez havalandırarak ligde bu sezon en yüksek gol rakamına ulaştı. Sarı-kırmızılılar, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Dersimspor maçını da 5-1 kazanmıştı.


GALATASARAY'DA 5 EKSİK

Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink, ligde bundan önce oynadıkları Osmanlıspor müsabakasının başlangıç kadrosunda tek değişikliğe giderken, bu da mecburiyetten kaynaklandı. Osmanlıspor karşılaşmasının ilk 11'inde yer alan ve bu maçta ağır bir sakatlık geçiren Serdar Aziz'in yerine, Semih Kaya başlangıç kadrosunda yer aldı. Sarı-kırmızılı ekipte tedavileri devam eden Kolbeinn Sigthorsson, Tolga Ciğerci, Sinan Gümüş ve Lukas Podolski de kadroda bulunmadı.

GALATASARAY'IN GOL YEME SERİSİ 10 MAÇA ÇIKTI

Sarı-kırmızılı ekip, Aytemiz Alanyaspor maçında kalesini gole kapatamayarak kötü bir seriyi devam ettirmiş oldu. Galatasaray, Süper Lig'in 9. haftasında Adanaspor'u 1-0 yendiği müsabakanın ardından üst üste çıktığı 10. resmi maçta da gol yemekten kurtulamadı. Savunma zaaflarıyla ön plana çıkan sarı-kırmızılılar, son oynanan 7 Süper Lig ve 3 Ziraat Türkiye Kupası müsabakasında, kalesinde gol görmüş oldu.


ALANYASPOR'DA VAGNER LOVE OYNAYAMADI

Aytemiz Alanyaspor, sarı-kırmızılı rakibi karşısında, takımın en golcü isminden yoksun olarak sahaya çıktı. Attığı 5 golle Aytemiz Alanyaspor'un en skorer ismi olan Brezilyalı Vagner Love, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Galatasaray'a karşı forma giyemedi. Konuk ekipte ayrıca, Deniz Vural, Isaac Sackey, Donald Guerrier, Kenneth Omerou ve İsmail Aissati de sakatlıkları nedeniyle kadroya giremedi.

TRİBÜNLER BOŞ KALDI

Galatasaray-Alanyaspor karşılaşmasına futbolseverlerin ilgisi az oldu. Türk Telekom Arena'da tribünlerin büyük bölümünün boş olması dikkati çekti. Konuk ekip seyircisi için ayrılan bölümde yaklaşık 200 taraftar yer aldı.(HÜRRİYET SPOR)

Business News