HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Nazlıaka’ya AKP’li azgın kadın vekillerden gözü dönmüş saldırı (FOTO-VİDEO HABER)

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın AKP’li kadın vekillerce darp edilmesinin ardından açıklama yapan Halkevci Kadınlar “Eli tornavidal...

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın AKP’li kadın vekillerce darp edilmesinin ardından açıklama yapan Halkevci Kadınlar “Eli tornavidalı AKP’li kadınlar, Meclis’te tecavüzü aklayanlara karşı neredeydiniz?” diye sordu


Anayasa görüşmelerinin ikinci turunda Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Meclis kürsüsüne kendisini kelepçeledi. AKP’li kadın milletvekilleri ise ellerinde tornavidayla Nazlıaka’nın kelepçesini söktüler ve darp ederek dışarı çıkardılar. Nazlıaka’nın eyleminin ardından Meclis’te kadın düşmanı söylemler birbiri arkasına gelirken Halkevci Kadınlar açıklama yaptı.

AKP’li kadın milletvekillerine seslenen Halkevci Kadınlar “Eli tornavidalı AKP’li kadınlar, Meclis’te tecavüzü aklayanlara karşı neredeydiniz?” diye sordu.
İlk tur görüşmeler sırasında AKP’li vekillerin CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e yapılan saldırıyı hatırlatan Halkevci Kadınlar, AKP’nin Meclis’e getirdiği değişiklik teklifinin neler getireceğinin Meclis görüşmelerinden de belli olduğunu belirtti.

Nazlıaka başta olmak üzere Meclis’te AKPlilerin saldırısında yaralanan tüm kadın vekillerin yanında kadın düşmanlığının karşısında olduklarını ilan eden Halkevci Kadınlar, “Kadınların, kadınlara saldırmasına sebep olan erkek egemen zihniyetiniz, saray sevdanız, reisliğiniz yerin dibine batsın!” dedi.

AKP’li kadın vekillere seslenen Halkevci Kadınlar’ın soruları:

Elinizde tornavidalarla kürsüdeki bir kadın vekile saldıran siz sözüm ona kadın vekiller, daha iki ay önce partinizin erkek vekilleri meclis kürsüsünde tecavüzü aklamaya çalışırken; 12 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenmeyi savunurken neredeydiniz?

Partiniz kadınların bütün kazanılmış haklarını budayan yasaları geçirirken neredeydiniz?

Kadın haklarını savunanlar erkek vekilleriniz tarafından meclis komisyonlarında hakarete, şiddete maruz bırakılırken neredeydiniz?

Siz, bu ülkenin kadınları öldürülürken, katledilirken, tecavüze uğrarken, kız çocukları küçük gelin yapılırken, yurtlarda yakılırken neredeydiniz? Yeni kadın düşmanlığı kararları alan reisinizin dizinin dibinde emre amade mi bekliyordunuz?


Halkevci Kadınlar’ın yaptığı açıklama:

Kadınları kadınlara saldırtan, Reis’inizin emir eri yapan diktatörlüğünüz batsın!

Eli tornavidalı AKP’li kadınlar, Meclis’te tecavüzü aklayanlara karşı neredeydiniz?

Diktatörlüğün Anayasa değişikliği görüşmeleri sürerken Meclis her gün yeni bir kadına şiddet vakasına sahne oluyor. Kadınların tek adam diktatörlüğüne karşı isyanından korkan AKP, Meclis kürsüsünde #Hayır diyen kadın vekillere kaba şiddet ve sözlü tacizle saldırıyor. Daha iki ay önce meclis kürsüsünden tecavüzcüleri aklamaya çalışanların #Hayır diyen kadın vekillere karşı gösterdikleri şiddet, anayasa değişikliğiyle nasıl bir rejimin yerleştirilmeye çalışıldığını gösteriyor.

Daha bir hafta önce #Hayır diyen Fatma Kaplan mecliste AKP’li erkek vekillerin saldırısına uğradı. Bugünse #Hayır diyen, bağımsız bir milletvekili olarak demokratik konuşma hakkını savunmak için kendisini meclis kürsüsüne kelepçelemek zorunda bırakılan Aylin Nazlıaka, bu kez “reisin” emir eri AKP’li kadın vekillerin saldırısıyla kürsüden zorla sökülerek salondan zorla çıkartıldı. Yaklaşık iki saat kürsüde kalan Nazlıaka’ya gözü dönmüşçesine saldıran AKP’liler, Nazlıaka’yı korumaya çalışan Pervin Buldan ve Şafak Pavey’i de yerlerde sürükleyip tekmelediler.

Nazlıaka’ya eylemi boyunca tacizci söylemlerle saldıran AKP’liler, meclis kürsüsünde kadına yönelik şiddet rezilliğini savuşturmak için bu sefer kadınları kullandılar; eli tornavidalı kadın emir erlerini demokratik hakkını kullanmak için eylem yapmak zorunda kalan bir kadın vekilin üzerinde saldırttılar.


AKP’li kadın vekillere ve AKP’li kadınlara soruyoruz:

Elinizde tornavidalarla kürsüdeki bir kadın vekile saldıran siz sözüm ona kadın vekiller, daha iki ay önce partinizin erkek vekilleri meclis kürsüsünde tecavüzü aklamaya çalışırken; 12 yaşındaki kız çocuklarıyla evlenmeyi savunurken neredeydiniz?

Partiniz kadınların bütün kazanılmış haklarını budayan yasaları geçirirken neredeydiniz?

Kadın haklarını savunanlar erkek vekilleriniz tarafından meclis komisyonlarında hakarete, şiddete maruz bırakılırken neredeydiniz?

Siz, bu ülkenin kadınları öldürülürken, katledilirken, tecavüze uğrarken, kız çocukları küçük gelin yapılırken, yurtlarda yakılırken neredeydiniz? Yeni kadın düşmanlığı kararları alan reisinizin dizinin dibinde emre amade mi bekliyordunuz?

AKP’li kadın vekiller, sizi meclisin kadın vekil sayısından düşüyoruz! Ama sizler kadın düşmanlığı yandaşlığınızın hesabını, bal gibi de kadına yönelik şiddet uygulayan kadınlar olduğunuz gerçeğinin hesabını kendi kız çocuklarınıza bile veremeyeceksiniz! Siz kadın vekil değil, reisinizin eli tornavidalı birer emir erisiniz.

Kadınların başkanlık sistemine, diktatörlüğe, kadın düşmanlığına karşı yükselen #Hayır sesini meclis kürsüsüne taşıyan tüm kadın vekilleri dayanışma ile kucaklıyoruz.


Kendisi de kadın mücadelesinin yakından tanınan bir ismi olan ve bugün saldırıya uğrayan Aylin Nazlıaka’nın, parti kimliğine bakmadan kadın dayanışmasıyla Nazlıaka’nın yanında duran tüm kadın vekillerin, saldırıda yaralanan Pervin Buldan ve Şafak Pavey’in yanında, kadın düşmanlığının karşısındayız!

Kadınların, kadınlara saldırmasına sebep olan erkek egemen zihniyetiniz, saray sevdanız, reisliğiniz yerin dibine batsın!

Bu beden, bu ülke, bu hayat bizim!

Meclis kürsüsünde kelepçeli eylem yapan Nazlıaka’ya AKP’liler saldırdı

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, MHP’li vekillere “Hayır” çağrısı bulunduğu konuşmasının ardından kendisini kürsüye kelepçeledi. Yaklaşık iki saat süren eylemin ardından AKP’li kadın milletvekilleri Nazlıaka’ya saldırdı. Saldırı sırasında HDP’li Pervin Puldan ve CHP’li Şafak Pavey yere düştü. Buldan’ın göğsüne aldığı darbe nedeniyle kalp ritminde sorun olduğu ve hastaneye kaldırıldığı bildirildi

CHP’den ihraç edildikten sonra Meclis’teki çalışmalarına bağımsız olarak devam eden Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ikinci tur görüşmeleri yapılan başkanlık teklifi görüşmeleri sırasında söz aldı.

MHP’li vekillere “Hayır” oyu vermeleri çağrısında bulunduğu bir konuşma gerçekleştiren Nazlıaka, Meclis ve halk iradesinin teslim alındığını söyleyerek kendisini kürsüye bağlı mikrofona kelepçeledi.

Nazlıaka’nın eylemi üzerine AKP’li çok sayıda vekil bağırışlar eşliğinde ayağa kalkarken, HDP’li kadın vekiller olası bir saldırıya karşı Nazlıaka’nın yanına geldi.

Nazlıaka, Bahçeli’yle konuşmak istedi

Al Jazeera Türk muhabiri Gonca Senay ise, Aylin Nazlıaka’nın MHP lideri Devlet Bahçeli ile konuşmak istediğini ancak Bahçeli’nin buna yanıt vermediğini yazdı.


AKP’li vekillerden saldırı

AKP’li kadın milletvekilleri, yaklaşık iki saat eylemini sürdüren Nazlıaka’nın etrafını sardı. AKP’li vekillerin, Nazlıaka’ya saldırması üzerine HDP’li kadın vekiller de araya girdi. Bunun üzerine AKP’liler HDP’li vekillere de saldırdı. Bu sırada HDP’li Pervin Buldan yere düştü. HDP’li Meral Danış Beştaş ise, “Meclis Başkanvekiline nasıl tekme atarsın” diyerek AKP’lilere tepki gösterdi.

Öte yandan araya girmeye çalışan CHP’li Şafak Pavey de AKP’lilerin saldırısı sırasında yere düştü. CHP’li vekiller bu duruma tepki gösterdi.

CHP grubu, basın mensuplarına şu açıklamayı yaptı:

Değerli arkadaşlar, Genel Kurul’daki tartışma sırasında İstanbul milletvekilimiz Şafak Pavey, AKP Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’in itmesi sonucu yere düşmüş ve kol protezi çıkmıştır, bilginize.

Nazlıaka’ya saldıran AKP’li vekillerin, kelepçeyi tornavida ile söktüğü belirtildi.

AKP’li vekillerin saldırısının ardından Nazlıaka, Meclis Genel Kurulu’ndan çıkarıldı.

AKP’li kadın vekillerin saldırısı sırasında göğsüne darbe alan HDP’li Pervin Buldan tekerlekli sandalyeyle hastaneye götürüldü.


HDP’li vekiller, hastaneye kaldırılan Pervin Buldan’ın göğsüne aldığı darbe nedeniyle kalp ritminde sorun olduğunu söyledi.

Pavey: Gözleri dönmüş gibi saldırdılar

AKP’li vekillerin saldırısı sırasında yere düşen CHP’li Şafak Pavey ise şu açıklamayı yaptı:

Gözleri dönmüş şekilde hepimize saldırdılar. Bu saldırı Anayasa geçtikten sonra bizlere yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor. Ben kürsünün oradaydım. AK Parti Antalya milletvekili Gökçen Özdoğan Enç önce vurmak istedi. Araya HDP vekili Burcu Çelik Özkan girdi. Onun saçlarını çektiler. Enç, beni itti, yere düştüm. Diğer vekili saçından sürüklediler. Gözleri dönmüş gibi hepimize saldırdılar. Zaten görüntülerde de bunları göreceksiniz.

Business News