HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

"Herkes 'evet' diyecekse neden sandık kuruluyor?"

Kaboğlu, hükümetin ‘Hayır’ kampanyası yürütenleri terörle yaftalamasına tepki gösterdi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihra...

Kaboğlu, hükümetin ‘Hayır’ kampanyası yürütenleri terörle yaftalamasına tepki gösterdi.



Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Marmara Üniversitesi Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, hukukçularla bir araya geldi. Kaboğlu, “Üniversitelerin hedef alınması, belli sendikaların, belli dünya görüşüne sahip kişilerin hedef alınması gibi fikri taşıyıcı olan kişilerin, eleştirel düşünebilen, iktidarı eleştirebilen kesimlerin kurumsal aidiyetlerini ortadan kaldırmak ve onları etkisiz kılma amacı taşıyordu. İkinci bir amaç ise referandum tartışmalarında ‘hayır’ diyecek kişileri susturmaktı” değerlendirmesinde bulundu. Kaboğlu, “Getirilen anayasa değişiklik paketi üç noktada incelenebilir: Birincisi bu anayasa değişiklik paketi için ciddi bir ihtiyaç olmalı ama bu ihtiyaç ortada yok. İkincisi Türkiye’nin Osmanlı’dan bu yana elde ettiği demokrasi kazanımları ortadan kaldırılıyor ve tek bir kişi merkez alınarak yeni bir düzenleme yapılıyor. 


Üçüncü nokta ise 16 Nisan’da eğer ‘evet’ oyu çıkarsa Türkiye sonu olmayan yeni bir belirsizlik ortamına ve bir maceraya sürüklenir” dedi. Hükümetin ‘Hayır’ kampanyası yürütenleri terörle yaftalamasına da tepki gösteren Anayasa Hukukçusu, “Devlet neden bütün imkanlarıyla Anayasaya ‘Evet’ çalışması yürütüyor ve ‘Hayır’ diyenleri terörist kefesine koyuyor. Herkes evet diyecekse neden sandık kuruluyor?” diye sordu. Anayasa tartışmalarının demokratik olarak ilerleyemediğini aktaran Kaboğlu, medyanın yaklaşık yüzde 70’inin iktidar tekelinde olduğunu o yüzden Anayasa değişikliği tartışmalarında bir tarafta devlet varken öbür tarafta halkın olduğu bir ayrışma yaşandığını paylaştı.