HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Teori Olmadan, Pratik Olmaz... "DÖNÜŞÜYORUZ!"

2 milyon tıklanmayı geçtiğimiz andan itibaren, (bu satırların yazıldığı sırada 2 milyon 100 bin de aşılmıştı) bundan kısa bir süre ön...


2 milyon tıklanmayı geçtiğimiz andan itibaren, (bu satırların yazıldığı sırada 2 milyon 100 bin de aşılmıştı) bundan kısa bir süre önce almayı düşündüğümüz bir kararın artık hayata geçirilmesi gerektiğine kanaat getirdik. Getirdik, çünkü bizimkisi gibi bir yayın için 2 milyon tıklanma, (hatta ondan da önce 1 milyon 500 bin, ya da 1 milyon tıklanma bile) bir rüşt ispatı için yeterli bir sayıydı. Biz 2 milyon eşiğini bekledik. O da aşıldığına göre artık beklemenin gereği yok diye düşünüyoruz.

Yukarıda sözünü ettiğimiz o kararı açmak ve sizlere anlatmak istiyoruz…

Ülkenin bugün getirilip de dayandırıldığı nokta hepinizin ve hepimizin malumu. Hep birlikte; zor, oldukça çetin ve dozu giderek artan bir kaygı ve endişe büyütme süreci yaşamaktayız. Bu süreç aynı zamanda bir direnme ve karşı koyma sürecidir de. Zora, endişeye, kaygıya ve halka, bizlere, hepimize dayatılana karşı mücadele süreci. Öte yandan bütün bunlara bağlı olarak, bu sürecin bizlere, hepimize gösterdiği bir gerçeklik de var. Birlikte düşünme, düşünerek ve düşündüklerimizi pratiklere dönüştürerek bize dayatılanlardan kurtulma! Bu gerçeklik artık bir görevdir. İşte bu gerçeklik, ya da bu görev, GAZETE DEMOKRAT olarak bizlerin de yeni bir dönüşüme adım atmamızı gerekli kılmaktadır. Çünkü biz daima, teori olmadan, pratik olmaz diye düşünüyoruz.

Sözünü ettiğimiz “dönüşüm” meselesine gelince…

Artık birlikte düşünmek ve birlikte pratik dönemi gelmiştir diyorsak, işe önce kendimizden başlamamız gerekliliğinin yeni bir görev olarak önümüzde durduğu da aşikardır diyebiliriz. Buna bağlı olarak, bu yazıyla birlikte GAZETE DEMOKRAT’ı artık bir “düşünce platformu” olarak tasarlama aşamasına geçtiğimizi belirtmek istiyoruz. Bu söylediğimiz de, daha fazla, hatta eskisinden çok daha fazla teoriye ve düşünceye ağırlık vereceğimiz anlamına geliyor. Ama bu hiç kuşkusuz, önemli gelişmelerin “haber” olarak sayfalarımızda olmayacağı demek değildir. Elbette “haber” de olacak. Bu noktadaki ölçütümüz, ses getirme, olağandışılık ve mevcut koşulların asıl niteliğini gözler önüne serme gibi etkenlerin belirleyeceği bir ölçüttür. Bu söylediklerimiz, az önce de altını çizdiğimiz gibi, evet, GAZETE DEMOKRAT’ın “dönüşüm”üdür!

Yazımızın en başında da belirtmiştik. Biz böylesi bir adım için, 2 milyon eşiğini bekledik. O da aşıldığına göre artık beklemenin gereği yok diye düşünüyoruz.

Bu anlamda olmak üzere, GAZETE DEMOKRAT’a katkı beklemek de hakkımızdır diyoruz. Çünkü dedik ya, dönem artık “birlikte düşünmek” ve “birlikte pratik” dönemidir.

Unutmayın, insan tarihin kendisidir. Önce “değişir”, sonra da “değiştirir”!

Sevgiyle, dirençli ve uyanık kalın!

GAZETE DEMOKRAT

Business News