HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

'Çekilme kararı alan Aydın Doğan'a 'FETÖ' soruşturması' iddiası

Doğan Grubu, ani bir kararla iktidara yakın Demirören'e satıldı. Satış kararı, KAP'a bildirildi. Aydın Doğan ise yaptığı açıklamada...

Doğan Grubu, ani bir kararla iktidara yakın Demirören'e satıldı. Satış kararı, KAP'a bildirildi. Aydın Doğan ise yaptığı açıklamada, 80 yaşında olduğunu ve artık noktayı koyma kararı verdiğini ifade etti...


Aydın Doğan'ın medyadan çekilme kararının ardından ise Aydın Doğan hakkında 'FETÖ' soruşturması açıldığı ileri sürüldü.

Ergenekon'da tanık olan Zihni Çakır'ın Genel Yayın Yönetmenliğini yaptığı Avaztürk isimli internet sitesinde yayınlanan habere göre Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı Aydın Doğan'la ilgili 'FETÖ' itirafçısının verdiği ifadeler, dosyadan tefrik edilerek İstanbul'a gönderildi.

Habere göre Çobanlar Mermer A.Ş CEO'su Sami Çoban Muğla Adliyesinde görülen 'FETÖ' davasında etkin pişmanlık yasası kapsamında itiraflarda bulunarak tahliye edilmişti.

Çoban'ın ifadesinde Aydın Doğan ile ilgili bilgiler yer aldığı ve 'FETÖ' İl imamı olduğu ileri sürülen Salih Demirayak'ın Aydın Doğan'ın Bodrum ilçesinde bulunan villasına kendisiyle tanışması amacıyla görüştürdüğünü iddia etti.

Çoban'ın verdiği iddia edilen ifadede, "Bu görüşme sırasında yanımızda işadamı Yavuz Öztaş da vardı. 4-5 kişilik toplantı idi. Salih Demirayak, villanın içinden yaptığı telefon görüşmesi sonrasında bahçede oturan Aydın Doğan'a FETÖ Lideri Fetullah Gülen'in selamlarını iletti. Gülen'in kendisini takdir ettiğini ve sevdiğini, her iki medya grubunun yayın politikaları konusunda ortak bir noktada faaliyet göstermesini arzu ettiğini iletti. Burada bahsettiği medya grupları Doğan ve Cihan Medya gruplarıydı. Doğan bu mesaja olumlu ya da olumsuz cevap vermezken Gülen'e selamlarının iletilmesini istedi" sözlerini kullandığı belirtiliyor.

Davada Mahkeme Başkanı Mustafa Güneş'in Çoban'a "görüşme medya kuruluşlarının yayın politikası hakkında mıydı?" şeklinde soru yönelttiği, Çoban'ın ise bu soruya, "doğrudur efendim" yanıtını verdiği ileri sürülüyor.

Sanık iken itirafçı olduğu belirtilen Çoban'ın, Aydın Doğan ve Gülen’le ilgili bir çok iddiada bulunduğu da haberde yer alıyor.

Haberde Aydın Doğan hakkında Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'FETÖ' soruşturması açıldığı iddia edilse de yapılan araştırmada Doğan hakkındaki ifade dosyasının ayrılarak İstanbul'da devam eden bir başka 'FETÖ' soruşturmasına gönderildiği iddia ediliyor.

Haberde, bu ifadelerin İstanbul'da devam eden 'FETÖ' soruşturması dosyasına girdiği belirtiliyor.

VİDEO