HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

Kamp baskınları, tutuklamalar, çok sayıda ölü... Afrin'de ÖSO grupları birbirine girdi!

Afrin'de ÖSO gruplarından Hamza Tugayı üyelerinin, Ahrar'uş Şarkiye'ye bağlı bir kişiye suikast düzenlemesinin ardından iki gru...

Afrin'de ÖSO gruplarından Hamza Tugayı üyelerinin, Ahrar'uş Şarkiye'ye bağlı bir kişiye suikast düzenlemesinin ardından iki grup arasında çatışmalar yaşandı...


Londra Merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin duyurduğuna göre, çatışmalarda 7 cihatçı öldü, 130’dan fazla kişi de tutuklandı. Çatışma, el Hamza Tugayları ile savaşçılarının büyük çoğunluğu Deyr el Zor bölgesinden gelen Ahrar el Şarkiye grupları arasında çıktı.

Sol Haber Portalı'nın haberine göre ise en az 10 cihatçının öldüğü çatışmaların ardından, Ahrar'uş Şarkiye üyeleri Hamza Tugayı'nın El Bab'da bulunan karargahına baskın gerçekleştirdi.

Al Masdar ajansının haberinde ise Ahrar el Şarkiye’nin bir komutanının El Hamza militanları tarafından öldürüldüğü, çatışmaların bunun üzerine patlak verdiği belirtildi.

200 kadar Hamza Tugayı üyesini tutuklayan Ahrar'uş Şarkiye, tutuklanan ÖSO üyelerinin görüntülerini yayımladı.

Çatışmaların yükselmesi üzerine iki grubun liderlerinin Türkiye'nin aracılığıyla buluştuğu ve 6 maddelik bir anlaşma imzaladığı bildirildi.

Anlaşmaya göre iki tarafın da çatışmaya son vermesi, sivillere zarar veren kişileri teslim etmesi, iki taraftan tutuklu bulunan kişilerin serbest bırakılması ve serbest bırakılan cihatçılara silahlarının geri verilmesi, çatışmalarla ele geçirilen yerlerin karşılıklı olarak bırakılması öngörülüyor.

Görüşmelere TSK'den de bir yetkilinin katıldığı söyleniyor.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ocak’taki AKP grup toplantısında yaptığı konuşmada cihatçılardan oluşan ÖSO güçleri için “Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) terör örgütü değil, kendi vatanlarını savunan içinde her meşrepten her inançtan etnik kökenden bulunan insanın bulunduğu milli yapıdır. Tıpkı Kuvayi Milliye güçleri gibi sivil bir oluşumdur” ifadelerini kullanmıştı. 

‘EŞYALARIMIZI ÇALIP AZEZ’E GÖTÜRÜYORLAR’

Erbil merkezli Rudaw haber ajansına Afrin’den çektiği videoyu gönderen bir kişi, “Eşyalarımızı çalıp Azez’e götürüyorlar” dedi. Rudaw’ın haberinde, Afrin’de sivillere ait eşyaların çalınması ve evlerin yağmalanması olaylarının sürdüğü belirtildi.

İsmi belirtilmeyen Afrinli vatandaş ise, gönderdiği videoda şunları söyledi: “Bomboş binaları bombalıyorlar. İçinde tek bir insan yok neden bombalıyorusunuz? Evlerdeki tüm eşyaları çalıp Azez’e götürüyorlar. Hiçbir insani yardım örgütü de çalınan bu eşyalar nereye gidiyor diye sormuyor. Buradan çağrıda bulunuyorum; lütfen insani yardım örgütleri sesimizi duysun ve bize yardım etsin. Afrin halkına ait yüzlerce traktörü çaldılar. Eşyalarımızı gözümüzün önünde kepçelere yükleyip götürüyorlar. Evimizdeki televizyondan tutun jeneratöre kadar her şeyi çaldılar. Böyle devrim olmaz. Bu neyin devrimi? Neden kimse sesimizi duymuyor?  Olan hep bize oldu. Kendi halimize bakıp birbirimize gülüyoruz. Ne gelen ne de giden bize hizmet etmedi.”