HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kamunun sınırsız kaynaklarına rağmen en başarılı ilk 5 büyükşehir belediyesi arasında AKP'li belediye yok

En başarılı ilk 5 büyükşehir belediyesi arasında AKP yok Gezici Araştırma Merkezi Yerel Yönetimler Araştırması’nı açıkladı. 8762 kişiyle ...

En başarılı ilk 5 büyükşehir belediyesi arasında AKP yok
Gezici Araştırma Merkezi Yerel Yönetimler Araştırması’nı açıkladı. 8762 kişiyle yüz yüze gerçekleştirilen araştırmaya göre yerel seçimlerde seçim ittifakı birçok ilde belediye başkanlığının el değiştirmesine neden olabilir. 


Anket sonuçlarının ortaya çıkardığı en dikkat çekici gelişmeyse hizmet beklentisi yüksek olan İstanbul ile Ankara gibi büyük illerde ise belediye başkanı değişimi olumlu etki göstermemesi.

İstanbul ve Ankara’daki değişim seçmene olumlu etki etmedi

Anket sonuçlarında, İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarının istifalarının, AKP'li seçmen üzerinde olumlu bir etki yaratmadığı görüldü.

İstanbul ve Ankara için anket sonuçlarında şu ifadelere yer verildi:

"İstanbul, Ankara gibi ülkenin en önemli iki şehirinde ise yapılan belediye başkanlıkları ile ilgili değişimler neticesinde seçmen davranışında pozitif yönde İktidar Partisi lehine bir değişiklik gözlemlenememiştir. Rutin projelerin dışında günümüz ihtiyaçlarına yönelik projelerin geliştirilememesi hizmet beklentisi yüksek İstanbul ve Ankara seçmeninde negatif etki doğurmuş olup AKP'nin özellikle Refah Partisi geleneği ile beraber 90’lı yıllardan itibaren yerel yönetimlerde göstermiş olduğu başarıyla çelişen bir durumu ortaya koymuştur." 

Başarılı 5 büyükşehirde AKP'li belediye yok

En başarılı ilk 5 büyükşehir belediyenin sıralandığı araştırmada listede hiçbir AKP'li belediye olmaması da dikkat çekti. Kamu kaynaklarından avantajlarla faydalanan AKP'li belediyeler en başarılı 5 büyükşehir belediye arasında yer alamadı. 

İlk beşin içerisinde birinci sırada % 64.2 Manisa Büyükşehir Bld. Bşk. Cengiz ERGÜN, ikinci sırada % 61,8 ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, üçüncü sırada % 59,9 Adana Büyükşehir Bld. Bşk. Hüseyin Sözlü, dördüncü sırada % 59,2 ile Eskişehir Büyükşehir Bld. Yılmaz Büyükerşen ve beşinci sırada ise % 58.9 ile İzmir Büyükşehir BLD. BŞK. Aziz Kocaoğlu var.

En başarılı ilçe Belediye Başkanları ise şöyle:

1. % 64.4 ile Çukurova Belediye Başkanı Soner ÇETİN
2. % 63,4.1 İle Bodrum Bld Bşk. Mehmet Kocadon,
3. % 63,1 ile Buca Bld. Bşk. Levent Piriştina,
4. % 62,7 ile Bornova Bld. Bşk. Olgun Atilla,
5. % 62,4 ile Sur Bld. Bşk. Bilal Özkan

Business News