HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Kara Kuvvetleri Komutanı'ndan darbe girişimi iddiası... Riyad'da silah sesleri (VİDEO)

Riyad'da silah sesleri Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın sarayının yakınında silah sesleri ...

Riyad'da silah sesleri
Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın sarayının yakınında silah sesleri geldiği iddia edildi…


İHA'nın aktardığına göre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da hareketli anlar yaşandığı bildirildi.  Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın sarayının yakınında silah sesleri yükselmeye başladı. Silah seslerinin yükselmesi Suudi Arabistan’da darbe söylentilerini de beraberinde getirdi.Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın sarayının yanında silah sesleri yükseldi.

Jerusalem Post'un haberine göre bazı Arap kaynaklar, ağır silahlı unsurların saraya girdiğini, bunların asker olup olmadığının bilinmediğini ancak saray etrafında askeri hareketlilik olduğunu aktardı.

Aynı kaynaklar Suudi Kralı Selman bin Abdülaziz'in askeri bir hava üssündeki sığınağa götürüldüğünü ileri sürerken, olayın 'askeri darbe' girişiminin bir parçası olduğu da iddia edildi.

Suudi yetkili, Kral Selman bin Abdülaziz el-Suud'un olay sırasında sarayda olmadığını söyledi.Haberi daha sonra Suudi Arabistan'ın resmi ajansı da duyurdu. Olaylarda ölü ya da yaralı olup olmadığı hakkında ise bilgi vermilmedi.

Darbe girişimi iddiası

DHA'nın aktardığına göre, Amerikan medyasında yer alan haberlerde  olduğu öne sürüldü.

Reuters: Kraliyet sarayının bulunduğu bölgede drone düşürüldü

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Suudi Arabistan yetkilisi, Güvenlik güçleri kraliyet sarayının bulunduğu bölgede küçük oyuncak bir drone'u düşürdüğünü söyledi.

Business News