HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"KAYBETMEMİ İMKANSIZ KILIN SEÇİMİ"ni BOYKOT edin!

Son seçim yasasıyla ve iktidar eliyle mühürsüz oylar yasal statüye kavuşturuldu. “Vatandaş çağrısıyla gelebilir” denilerek devleti...


Son seçim yasasıyla ve iktidar eliyle mühürsüz oylar yasal statüye kavuşturuldu.

“Vatandaş çağrısıyla gelebilir” denilerek devletin kolluk gücü AKP ve MHP’nin hizmetine sokuldu.

Böylelikle sandıkların denetimi tamamen ittifakın eline bırakıldı.

Bu ve benzerleri işin yani seçimin teknik yanı.

Daha da önemli olan başka bir şey var.

Bırakın gensoruyu, sözlü soru önergesinin bile yürürlükten kaldırıldığı bir meclis artık bu haliyle “sözüm ona meclis”tir.  Böyle bir meclise milletvekili sokmaya çalışmaksa ahmaklık. Çünkü böyle bir meclise her şeye karşın girmeyi başarabilmiş muhalif milletvekilinin herhangi bir ağırlığı, etkisi, gücü vs olmayacaktır. Dolayısıyla bu seçim sadece Erdoğan’ı oylamak için yapılacak manipülasyon bir seçimdir artık.

Kısacası, gerçekte olmayacak olan bir meclise milletvekili sokmaya çalışmak, nafile bir çabadır. Muhalif seçmen de, yalnızca, “oy kullandığını zannedecektir”. Tüm yetkilerin bir tek kişide toplandığı ve meclisin aslında fiilen ortadan kaldırıldığı bir seçim, bilinen anlamı ve içeriğiyle bir seçim değildir.

Erdoğan’ın karşısında seçime girmeyi kafasına koyan muhalifler, yukarıdan beri sıraladığımız gerçekleri göz ardı etmek suretiyle düpedüz Erdoğan’ın ekmeğine yağ sürüyorlar. Erdoğan’ın amacı, son seçim yasasıyla daha da güçlendirdiği “düzeneğine” muhalifleri de ortak etmektir. Görünen o ki, bu amacına da ulaşacaktır.

İşte bütün bu nedenlerden dolayı;

Daha fazla zaman kaybetmeden ve hiç oyalanmadan, CHP, İYİ PARTİ, SP, HDP ve diğer bütün muhalif partiler, çevreler ve oluşumlar, seçimleri BOYKOT edeceklerini açıklamalıdırlar!

Böylesi bir BOYKOT, galibi önceden yasalarla belirlenmiş bir seçim aldatmacasına ortak olmamak ve bu aldatmacanın mucitlerini yalnız başlarına bırakmak anlamına gelecektir.

Mühürsüz oy pusulasının dahi yasayla geçerli kılındığı bir seçim asla demokratik olamaz, sadece galibi önceden ilan etmek anlamına gelir.

Bu gerçeğe rağmen,

adına seçim denecek olan bu aldatmacaya ortak olup kampanyalara kalkışmak, ittifak arayışlarına girmek ihanettir

ve iktidardaki grubun, seçimle gitmeyeceğini ilan etmesi demek olan bir manipülasyona boyun eğmek anlamına gelir.

O yüzden;

"KAYBETMEMİ İMKANSIZ KILIN SEÇİMİ"ni BOYKOT etmek diğer her şey bir yana, tarihsel bir sorumluluktur ve yurtseverliktir! Tersi ihanettir!

İttifak seçimi kazanacaktır. Hem de 2. Tura bile kalmadan kazanacaktır. Ama bu kazanma, seçimin demokratik olmayan niteliğinden ve oy sayma mekanizmasının denetiminin ve kontrolünün iktidarın elinde olmasından dolayı gerçekleşecektir.

Bu seçim, bir “KAYBETMEMİ İMKANSIZ KILIN” seçimidir! 

Böyle bir düzeneği ancak BOYKOT bozabilir. 

Düzeneği yalnızlaştırmanın ve yalnızlaştırarak deşifre etmenin ve bozmanın tek yolu BOYKOT’tur! BOYKOT dışındaki her çaba nafile çaba olacaktır.

BOYKOT, ister kabul edin, ister etmeyin, ülke ve gelecek adına, artık tarihi bir sorumluluk haline gelmiştir! 

Çünkü bu koşullarda muhalefetin seçim kazanmasının imkan ve ihtimali kalmamıştır!

Burada sözü edilen BOYKOT, hedefi sadece bir düzeneği, bir tezgahı bozmak, bozmaya çalışmak olan bir BOYKOT’tur. 

Yani, anti demokratik bir tezgahı, 

-seçme hakkımızı boykot yoluyla kullanıp bozacak- bir BOYKOT.

Bir kez daha yineleyelim: 

Erdoğan, normal bir seçimle iktidarını bırakıp gitmeyecektir. Asla gitmeyecektir. Kesinlikle gitmeyecektir! İçinde bulunduğu koşullar Erdoğan'a bunu dayatmıştır. O koşullar mevcudiyetlerini artarak korurlarken, iktidarı normal bir seçimle bırakıp gitmenin ne anlamlara geldiğini ve geleceğini en iyi Erdoğan bilmektedir.

İşte sırf bu nedenle bile, ittifak seçimi kazanacaktır. 

Hem de 2. Tura bile kalmadan kazanacaktır. 

Her şey buna göre ayarlanmış, düzenek buna göre kurulmuştur.

Bu kazanma, seçimin demokratik olmayan niteliğinden ve oy sayma mekanizmasının denetiminin ve kontrolünün iktidarın elinde olmasından dolayı gerçekleşecektir.

Dolayısıyla,

HUKUKSUZLUĞU MEŞRULAŞTIRMA DEMEK OLAN "KAYBETMEMİ İMKANSIZ KILIN SEÇİMİ"ni BOYKOT etmek, diğer her şey bir yana, artık tarihsel bir sorumluluk ve yurtseverlik haline gelmiştir! Tersi ise ihanettir!

(HAYRİ GÜNEL)

Business News