HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

"Pekşen'in; 'Bu seçimler boykot edilmelidir' sözlerine dikkat çekmek istiyorum"

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut bugkünkü köşe yazısında kamuoyuna ve siyasi partilerde çarpıcı uyarıda bulundu. Seçim Yasasında yapılacak değiş...

Yeniçağ yazarı Arslan Bulut bugkünkü köşe yazısında kamuoyuna ve siyasi partilerde çarpıcı uyarıda bulundu. Seçim Yasasında yapılacak değişiklikleri bir bir sıralayan Bulut, “CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin bu konuda ortak bir çözüm üretmeden bütün bu yapılanları meşru kabul ederek seçime gitmesi, siyasi intihar olur” dedi.


Arslan Bulut’un açıklaması şöyle:

“BU DEĞİŞİKLİKLER ALTINDA HİÇBİR İLKE OLMAZ”

“Asıl mesele şu ki seçim yasasında yapılan, sandık başkanlarının kamu görevlisi olma şartı, sandık başında polis bulunması, mühürsüz oyların geçerli sayılması, seyyar sandık uygulaması gibi değişiklikler ve ittifaka giren küçük partinin barajı aşmış sayılması ama beş milyon oy alan bir partinin yüzde 10 barajına takılabilmesinin garanti edilmesi, hiçbir ilkenin işe yaramayacağını gösteriyor!”

“PEKŞEN’İN UYARISINA DİKKAT EDİN”

“Bu sebeple, Türkiye’de sandık ve seçim güvenliğinin ortadan kalktığını söyleyen CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in “AKP eliyle hukuk çökertilmiştir. Sahte seçmen kayıtlarıyla olmayan seçmenler yaratılmıştır. Bu şartlar altında yapılacak bir seçim şaibelidir ve hukuksuzluğu meşrulaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Bu seçimler boykot edilmelidir.” sözlerine dikkat çekmek istiyorum.”

“MİNAREYE KILIF HAZIRLANIYOR”

"Şu bir gerçek ki AKP ve MHP’nin oyları, Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmaya yetmiyor. Nüfus kayıtlarıyla oynanması ve seçim yasasındaki değişiklikler, çalınacak minareye kılıf dikme hazırlıklarıdır… CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi’nin bu konuda ortak bir çözüm üretmeden bütün bu yapılanları meşru kabul ederek seçime gitmesi, siyasi intihar olur!" (ARSLAN BULUT – YENİÇAĞ)