HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

ŞÜKRAN, İBRAHİM, ESEN, SEVDE, KÜBRA, BERKE, DENİZ, AGAH, YUSUF...

Hedef gösterildikten sonra gözaltına alınan Boğaziçili 15 öğrenciden 9’u tutuklandı… Boğaziçi Üniversitesi’nde "Afrin lokumu...

Hedef gösterildikten sonra gözaltına alınan Boğaziçili 15 öğrenciden 9’u tutuklandı…


Boğaziçi Üniversitesi’nde "Afrin lokumu" dağıtanlara "Katliamın lokumu olmaz" dedikleri için gözaltına alınan 15 öğrenciden 9’u tutuklandı. 6 öğrenci ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 19 Mart'ta "Afrin lokumu" dağıtanlara "Katliamın lokumu olmaz" dedikleri için AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan tarafından hedef gösterilen ve ardından gözaltına alınan 15 öğrenci emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’nde savcılık işlemleri tamamlanan 15 öğrenci, “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklama talebiyle mahkeme sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği 15 öğrenciden 9’unu aynı gerekçeyle tutuklarken, 6 öğrenciyi ise adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Tutuklanan öğrencilerin isimleri şu şekilde:

Şükran Yaren Tuncer, Zülküf İbrahim Erkul, Esen Deniz Üstündağ, Sevde Öztürk, Kübra Sağır, Berke Aydoğan, Deniz Yılmaz, Agah Suat Atay, Yusuf Noyan Öztürk.

ERDOĞAN ‘OKUMA HAKKI TANIMAYACAĞIZ’ DEMİŞTİ

Yaşananları isim vermeden eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bunların eşgallerini, her şeylerini belirlemek suretiyle de bu terörist gençlere bu üniversitelerde okuma hakkını vermeyeceğiz. Eğer bu üniversitelerimizdeki hocalarımızın bu öğrencilerle iltisaklı olduğunu belirlediğimiz anda onlarla ilgili de gereğini yaparız" yorumunda bulunmuştu.