HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

Suriye’ye atılan füzeler İHH Başkanı Yıldırım’ın “içini serinletmedi”

ABD Başkanı Trump’ın açıklamasının ardından Suriye’ye yapılan saldırıya ilişkin İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım “Atılan füz...

ABD Başkanı Trump’ın açıklamasının ardından Suriye’ye yapılan saldırıya ilişkin İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım “Atılan füzeler içimizi serinletmedi” dedi…


Bu sabaha karşı ABD Başkanı Donald Trump, ABD ordusuna, Suriye’de kimyasal silah üretildiği iddia edilen tesislere saldırı yapmak için yetki verdiğini açıkladı. Açıklamanın ardından ABD, İngiltere ve Fransa, Suriye’ye yönelik saldırılara başladı.

Suriye’ye yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı “Atılan füzeler içimizi serinletmedi” dedi.

AA’da yer alan habere göre, Suriye’de cihatçı çetelere yardım toplayan vakfın başkanı Yıldırım “Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz” dedi.

Rusya’nın Doğu Guta’yı boşaltmak ve Golan Tepeleri’ndeki petrol savaşlarına hazırlanmak için sessiz kaldığını belirten Yıldırım, İran’ın da sessiz kaldığını söyleyerek “Sonuçta da dünyanın gözü önünde bütün savaş gemileri Doğu Akdeniz’e geldi” dedi. Yıldırım, savaş gemilerinin Doğu Akdeniz’e gelmesinin nedeninin ise ABD’nin bölgeye yerleşme planı olduğunu söyledi.

Yıldırım sözlerine şöyle devam etti:

“Doğu Akdeniz’deki doğalgazın çıkarılmasında hepsi pay sahibi olmak istiyor. Ayrıca Golan Tepeleri’nde Suudi Arabistan’daki petrole eş, rezervler bulundu. Doğal olarak bu bir savaş sebebi. Bugün atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde yine kimyasal silahın kullanılma tehlikesi ve riskinin olduğu biliyoruz. Şuana kadar kimyasal silah 28 kere kullanıldı. Buna yönelik de dünya sessiz.”

VİDEO