HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İslamcı camiada ABD sevinci: Suriye’ye saldırıları yetersiz buldular, devamını istediler

ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısının sınırlı olması İslamcı çevrelerde memnuniyet yaratmadı. ABD, Fransa ve İngiltere’nin saldırısını yet...

ABD’nin Suriye’ye yönelik saldırısının sınırlı olması İslamcı çevrelerde memnuniyet yaratmadı. ABD, Fransa ve İngiltere’nin saldırısını yetersiz bulan İslamcılar, hem saldırıyı sahiplendi hem de daha büyük bir saldırının gerçekleşmesini gerektiği talebini dillendirdi…


Duma’da kimyasal saldırı düzenlediği iddialarının ardından yaklaşık bir haftadır süren tehditler ve karşılıklı restleşmelerle tırmanan gerilim ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye’ye yönelik sınırlı füze saldırısıyla sonuçlandı. Şam ve Humus’u hedef alan saldırılar sonrası açıklama yapan ABD Savunma Bakanı James Mattis, Suriye’deki hedeflerinin kimyasal üretim ve stoklama merkezleri olduğunu belirterek “Şu anda bu bir kerelik bir şey ve güçlü bir mesaj yolladığına inanıyorum. Esad bir daha kimyasal kullanırsa saldırılar devam edecek” dedi.

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford da “operasyonun ilk dalgasının” sona erdiğini duyurdu. Ancak açıklamalar İslamcı çevrelerde memnuniyet yaratmadı. ABD, Fransa ve İngiltere’nin saldırısını yetersiz bulan İslamcılar, saldırıyı sahiplenirken daha büyük bir saldırının gerçekleşmesini gerektiği yönünde taleplerini sıraladı.

“Öylesine bir iki füze atarız”

El-Kaide bağlantılı Tahrir’uş Şam’ın eski “şeri lideri” Suudi Arabistanlı cihatçı Abdullah el-Muhaysini, yaptığı açıklamada saldırının kısıtlı olmasına şu sözlerle tepki gösterdi:

“Washington, en düşük kayıplarla Suriye’ye yönelik saldırının bittiğini, kimyasal silah kullanımına devam edilirse saldırının devam edeceğini ilan etti. Yani: Ey Beşar! İstediğini öldür. Rahatına bak. Ama sadece varil bombaları ve füzelerle. Kimyasallara dönersen tekrar, (Bize laf gelmesin diye) öylesine bir iki füze atarız. Allah’ın laneti zalimlerin üzerine olsun”

İHH Başkanı: “İçimizi serinletmedi”

Suriye’ye yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı “Atılan füzeler içimizi serinletmedi” dedi.

AA’da yer alan habere göre, Suriye’de cihatçı çetelere yardım toplayan vakfın başkanı Yıldırım “Çok az vuruş yapıldı ve o tesislerin yok edilmediğini, tesislere bir zarar verilmediğini düşünüyoruz. Danışıklı dövüş gibi bir atış yapıldığını düşünüyoruz” dedi.


“Esad’ı vuracak Tomahawk’larına zarar gelmesin reyis”

Sabah gazetesi Washington muhabiri Ragıp Soylu, 9 Nisan günü Suriye’ye yönelik saldırı gündemdeyken yaptığı paylaşımda “Esad’ı vuracak Tomahawk’larına zarar gelmesin reyis. Allah binlercesini Esad’a indirsin inşallah” ifadelerini kullanmıştı. Soylu, saldırı sırasında attığı tweette ise “Duası kandil gecesi kabul olan mübarek bir insanmışım” dedi. Soylu daha sonra attığı tweeti sildi.

İslamcıların yaptığı diğer paylaşımlar ise şöyle:



"Kandil gecesi Şam'ı vurdular" yaygarası koparanlara iyi cevap. Rejimin işe yaramayan askeri üslerini vurdular.
Bomboş saldırı. Rejimin maddi-manevi kaybı yok denecek kadar az. Gündemi meşgul etmekten başka şey için tasarlanmamış bu saldırı.


Resmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüleResmi Twitter'da görüntüle

Kadir Gecesi, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı, Cuma Namazı...

Business News