HIDE
GRID_STYLE
SHOW_BLOG

İddialara göre seçime esas müdahale MHP üzerinden yapıldı

İktidar yanlısı anket şirketleri dahil herkesin yüzde 4- 7 bandında beklediği MHP’nin yüzde 11 alması kuşku topladı. İddialara göre seçime ...

İktidar yanlısı anket şirketleri dahil herkesin yüzde 4- 7 bandında beklediği MHP’nin yüzde 11 alması kuşku topladı. İddialara göre seçime esas müdahale MHP üzerinden yapıldı.


MHP'NİN YÜKSELİŞİ KUŞKULU

Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimde en dikkat çekici sonucu MHP aldı. İktidara yakın anket şirketleri dahil tüm kamuoyu araştırma şirketleri MHP’yi 4-7 bandında gösteriyordu. İYİ Parti’nin MHP’nin tabanını kendine çektiği hem anket şirketleri hem de siyasi yorumcular tarafından dillendiriliyordu. AKP ile kurduğu ittifak nedeniyle parçalanan ve içinden İYİ Parti çıkan MHP’nin yüzde 11 oy alması kuşkulu bulundu.

MHP üzerinden operasyon

Seçim günü AA’da yer alan partilerin oy oranlarında yerinden kıpırdamayan tek parti MHP idi. Seçim gecesinin en çok konuşulan konularından bir de bu oldu. MHP adeta yüzde 11’e çakılı kaldı. Meclis aritmetiğini en çok etkileyen de MHP’nin konumu oldu. Kamuoyunun gözleri HDP’nin barajı aşması ve cumhurbaşkanlığının ikinci tura kalmasına kilitlenmişken seçime esas müdahalenin MHP cephesinden yapıldığı iddia ediliyor. Buna göre MHP ‘devlet’ eliyle baraj üstüne çıkarılarak muhalefet lehine oluşacak Meclis aritmetiğine müdahale edildi. HDP’nin tüm baskılara rağmen baraj altında bırakılamayacağı ortaya çıkınca b planı olarak MHP’nin yükseltilmesi devreye konuldu. HDP’nin kilit parti konumu da böylece devre dışı bırakılmak istenirken, Cumhur İttifakı’nda AKP ile MHP arasında oluşan çatlak bu yolla aşıldı, cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması da engellendi.

‘OHAL’de devam edelim’

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partilerine göre halen ‘FETÖ’ tehdidinin bulunduğunu ve Kandil’e yönelik operasyonun sürdüğünü belirterek, bu kapsamda OHAL’in devam etmesine gerek olduğunu söyledi. Kalaycı, OHAL’in kalkarak ülkenin normalleşmesinin herkesin beklentisi olduğunu söylerken, “Ama OHAL durup dururken ilan edilmedi, terör örgütlerinin kökünü kazımak için konuldu” dedi. AKP yetkilileri de seçim öncesi kalkacağını söylediği OHAL konusunda ‘u dönüşü’ sinyali verdi.

Bahçeli’den ilanlı tepki

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gazeteci, yazar, anket şirketleri ve akademisyenleri hedef alan bir mesaj yayınladı. Gazetelere verdiği ilanda tek tek saydığı isimlere ‘teşekkür’ eden Bahçeli, “Sizin gibiler olmasa hakikat, haysiyet, doğruluk, adamlık, ahlak, insanlık nasıl seçilir, ayırt edici vasfını nasıl gösterirdi. Ne yaptınızsa başaramadınız, nitekim MHP’yi yıkamadınız” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Bahçeli’ye “Meslektaşlarımızın ‘iftira kampanyası’ yürütmekle suçlanması çizgiyi aşmaktır. Gazetecileri hedef gösterenlerden korkmuyoruz” dedi. (YENİYAŞAMGAZETESİ.COM)

VİDEO