Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

AFAD’da ısrar ediyorlardı, derneklere ihtiyaç listeleri göndermeye başladılar!

Depremin ilk günlerinde AFAD dışında bir koordinasyona izin verilmeyeceği ısrarla tekrarlanırken dernek başkanlarına ihtiyaç listesi gönderi...

Depremin ilk günlerinde AFAD dışında bir koordinasyona izin verilmeyeceği ısrarla tekrarlanırken dernek başkanlarına ihtiyaç listesi gönderilmeye başlandı.


Depremlerin ilk günlerinde Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve ilgili kurumlar afet bölgesinde AFAD dışında bir koordinasyona izin vermeyeceğini söylüyordu. Erdoğan ve İçişleri Bakanlığı’nın çark etmesinin ardından gelinen nokta dernek başkanlarına ihtiyaç listesi göndermek oldu.

Dernek başkanlarına gönderilen mesaj şöyle:

Saygıdeğer Başkanım, ülke olarak içinden geçtiğimiz ve pek çok insanımızı kaybettiğimiz bu zorlu süreçte vermiş olduğunuz destek ve katkıdan dolayı şükranlarımızı arz ediyoruz. Malumlarınız olduğu üzere yüzyılın afetinde yaralara bir nebze de olsa merhem olabilmek adına hem devlet, hem millet, hem de STK lar olarak inanılmaz bir gayret gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.

Ancak özellikle STK’lar olarak afet bölgesindeki kardeşlerimize yönelik faaliyetlerimizin devam etmesi her şeyden önce insani bir sorumluluk olarak karşımızda durmakta. Bu kapsamda aşağıdaki linkte belirtilen listedeki gıda ve hijyen kitlerinin bölgedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda desteklerinizi bekliyoruz.

Yaptığınız ve yapacağınız faaliyetlerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü https://siviltoplum.gov.tr/kurumlar/siviltoplum.gov.tr/smsLinkleri/gida_ve_hijyen_listesi.docx (SENDİKA.ORG)


Hiç yorum yok

SON YAZIDAN