Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

DEMİRBAŞ'IN İFADESİ: "Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın" (VİDEO)

B YÜZÜ’NÜN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÖRÜNTÜLERİN PERDE ARKASI Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) dün yayınladığı kararname ile Bölge Adliye Mahkemes...


B YÜZÜ’NÜN ORTAYA ÇIKARDIĞI GÖRÜNTÜLERİN PERDE ARKASI

Hakimler Savcılar Kurulu’nun (HSK) dün yayınladığı kararname ile Bölge Adliye Mahkemesi Savcılığına gönderilen Durdu Özer; Sinan Ateş cinayetinden yaklaşık 20 gün sonra, 17 Ocak 2023’te soruşturmaya Koordinatör Başsavcıvekili olarak atanmıştı. 

Özer'in yanı sıra Savcı Durmuş Ali Kaya da soruşturmanın ilk savcısı olan Ayhan Ay ile birlikte çalışmaya başladı. 

MHP'ye yakın olduğu iddiasıyla gündeme gelen Özer, dosyaya atanır atanmaz cinayetin kritik isimlerinden Tolgahan Demirbaş'ın ikinci kez gözaltına alınarak serbest bırakılması nedeniyle uzun süre tartışıldı. 

KRİTİK İSİMLER ŞÜPHELİ OLARAK DOSYAYA EKLENDİ

Ancak Özer’in, daha sonra soruşturmanın en kritik delillerini dosyaya kazandırdığı da ortaya çıktı.

Sinan Ateş soruşturması Durdu Özer'in koordinatörlüğünde sürerken, Serdar Öktem ve Emre Yüksel gözaltına alınarak tutuklandı, eski MHP Milletvekili Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım dosyaya şüpheli olarak kaydedildi.

TEHDİT EDİLDİ SONRA SORUŞTURMADAN ALINDI

Dosyanın en kritik delili olan Tolgahan Demirbaş’ın telefon yazışmalarına ilişkin ilk tespitler ve bilirkişi raporu Özer tarafından dosyaya kazandırıldı. Savcı Özer’in cinayetin çözülmesine ilişkin dosyaya kazandırdığı bilgi ve belgeler nedeniyle tehditler aldığı öğrenildi. 

Özer; yürüttüğü soruşturmanın kritik isimlere doğru ilerlemesi bazı çevreleri rahatsız edince Temmuz ayında soruşturmadan alındı. Durdu Özer ile birlikte dosyada önemli yazışma ve sorgulamalara imza atan Savcı Durmuş Ali Kaya'nın da bürosu değiştirildi.

DOSYAYA YENİ ATANAN SAVCI PAZARLIK MI YAPTI?

Özer'in yerine dosyaya MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'le Yargıtay Üyeliği pazarlığı yaptığı iddia edilen Başsavcı Vekili Ahmet Altun atandı. 

Tolgahan Demirbaş’ın Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya'yı hedef aldığı ve savcı Ayhan Ay tarafından yapılan bu SEGBİS sorgusu Ahmet Altun'un Başsavcı Vekili olarak dosyaya baktığı dönemde yapıldı.

Sinan Ateş cinayetinin faillerinden Ülkü Ocakları eski yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ifadesini alan savcıyla yaşadığı gerginliğin görüntüleri ilk kez B Yüzü’nde.

Demirbaş, görüntülerde, soruşturmayı derinleştirirken görevden alınan ve Ankara Adliyesi’nden uzaklaştırılan savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’yı hedef alıyor. 

Demirbaş, onların gönderilmesini hatırlatarak, ifadesini alan savcıyı, "Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın" sözleriyle tehdit ediyor.

Cezaevinden alınan ifadesinde Demirbaş, ifadesini alan savcıya şunları söylüyor: 

"Bu olay siyasi mecraya çekilmek isteniyor. Lütfen buna alet olmayın, bu günaha ortak olmayın sayın savcım. Durdu Özer nerede, Durmuş Ali (Kaya) nerede? Onlarla aynı safta durmayın. Onların tehdit siyaseti hesaplaşmadır. Siz onlarla işbirliği içinde olmayın."

Savcı ise şu yanıtı veriyor: 

"Tavsiyelerini kendine sakla. Ben siyasetle alakası olan bir savcı değilim. İspat edilirse de istifa ederim. Yorum yapmak yerine benim söylediklerime cevap ver."

İşte Tolgahan Demirbaş’ın ifadesinden dava dosyasına giren o anlar:


Hiç yorum yok