Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

'Röntgenciliği' itiraf etti!

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in TBMM'deki gensoru görüşmelerinde yaptığı konuşmasında kullandığı ifadeler sonrasında BDP millet...


İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in TBMM'deki gensoru görüşmelerinde yaptığı konuşmasında kullandığı ifadeler sonrasında BDP milletvekillerinin telefonla dinlendiğinin ortaya çıkması büyük tepkiye sebep oldu.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in TBMM'deki gensoru görüşmeleri sırasında yaptığı nefret yüklü konuşmasında kulandığı ifadeler BDP milletvekillerinin kanunsuz bir şekilde iktidar tarafından dinlendiğini ortaya çıkardı. Skandal kamuoyunda tepkiyle karşılanırken, BDP’li Hasip Kaplan “Bu işin peşini bırakmayacağız” dedi, Sırrı Süreyya Önder de “Mühim bir eşeklik, öküzün göle rahatladığı gibi pat pat söyledi" diyerek tepki gösterdi.
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis’te dün yaptığı konuşmada BDP’li Milletvekillerinin telefon veya ortam dinlemesi tutanaklarına dayanarak örnekler vermişti.
Açıkça suç işlenmiştir
Radikal’den Deniz Zeyrek bugün önemli bir noktaya dikkat çekiyor ve dinlemelerin açıkça suç teşkil ettiğini söylüyor.
Mahkemelerin telefon dinleme kararlarını hayata geçiren kurum olan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerine göre, bir milletvekilinin telefonunun TİB üzerinden yasal olarak dinlenmesi imkânsız. Başka biri dinlenirken milletvekilinin dinlemeye takılması mümkün, ancak Şahin’in, kendi aralarında konuştuklarını söylemesi, dinlenenlerden en az birinin vekil olduğunu kesinleştiriyor. TİB yetkililerine göre özel yetkili savcılar terörle mücadeleyi bahane edip başvuru yapsalar bile, milletvekilinin dokunulmazlığı olduğu için hiçbir hâkim dinleme kararı veremez. Dolayısıyla Şahin’in kastettiği konuşma ya TİB dışındaki bir yöntemle dinlendi ya da daha önce örneği görüldüğü üzere, BDP’li vekillerin telefonları, başka ‘kod isimlere’ ait gibi gösterilip mahkemeden karar çıkartıldı. İki yöntem de suç ve ağır yaptırımları var.
Kaplan, BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan ile parlamentoda düzenlendiği basın toplantısında, ”İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in milletvekillerinin telefonlarını dinlediğini Genel Kurul kürsüsünden itiraf ettiğini” belirtti.“Böyle demokrasilerde böyle bakan”
Şahin'in kürsüde yaptığı açıklamalarda BDP'li milletvekillerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmayı aktarması, BDP'lilerin de büyük tepkisine neden oldu. BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, telefon dinlemenin demokrasilerde suç olduğunu belirterek, ”Telefonlarımızı dinleyenlerin peşini bırakmayacağız. Yüreklerinde bizim korkumuzu hissedecekler” dedi.
Devletin telefon dinlemesi yapacak imkanları elinde bulunduran tüm kurumlarının, Şahin’in yetki alanı içerisinde olduğuna dikkati çeken Kaplan, ”Şahin’in keyfine göre dinleme yapılıyor. İşi gücü bırakmış bizi dinliyor. Böyle demokrasilerde böyle bakan...” diye tepki gösterdi.
"Bakan’ın zekası yetmiyor"
BDP'li Sırrı Süreyya Önder dün, "Mühim bir eşeklik, ahmaklık yapılmıştır. Bakanın zekâsı, söylediğim söz başka yerlere gider diye düşünmeye yetmiyor. Sanki marifet yapmış gibi, öküzün göle rahatladığı gibi pat pat söyledi" diye tepki gösterdi.
TKP: “Röntgencilik sapıklıktır”
TKP de günlük olarak yayınlanan TKP’nin Sesi’nde Bakan Şahin’in skandal açıklamalarına değindi ve “Röntgencilik sapıklıktır” diyerek şunları kaydetti:
“Anlıyoruz ki, AKP iktidarı telefon dinlemelerinde işi abartmış. İki kişi arasındaki konuşmalar hükümete servis ediliyor, hükümet de bu konuşmaları istediği gibi kullanıyor. En son iki BDP milletvekili arasındaki telefon konuşmasının ayrıntılarının İçişleri Bakanı tarafından bilindiği, bizzat bakan tarafından açıklanmış oldu.
Geçmişte benzer bir skandal nedeniyle, her tür rezilliğin merkezi olan ABD'de bile büyük gürültüler koptu, ABD Başkanı istifa etmek zorunda kaldı.
Oysa Türkiye'de iki kişi arasındaki konuşmaları, insanların özel yaşamını, yatak odalarını dikizlemeyi pek seven, bunu temel siyaset aracı haline getiren bir siyasi iktidar var.
Buna ister ahlaksızlık, ister sapıklık diyebilirsiniz.
İşte muhafazakarlığıyla, dindarlığıyla övünen bir siyasi iktidarın hali!
Röntgen, insanlık yararına bir buluştur, hekimlerin, bilim insanların elinde son derece yararlıdır.
Röntgencilik ise bir sapıklık..."

Hiç yorum yok