HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Erdoğan yüzde 25'i "Müjde" diyerek duyururken, Nebati; "Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri artık mümkün değil" dedi!

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) ilan ettiği enflasyon verileriyle birlikte memur ve memur emeklilerine verilecek enflasyon farkıyla emekli aylıklarına yapılacak zam oranları kesinleşti.

TÜİK'in açıkladığı verilere göre, aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18, yıllık yüzde 64,2 oldu. Altı aylık enflasyon ise yüzde 15,39 oldu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamayı 'Sözleşmelilere kadro şöleni' etkinliğinde konuştu.

Erdoğan etkinlikteki konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum."

Nebati emeklilerin sefalet ücretini böyle savundu: 'Enflasyon altında ezilmeleri mümkün değil'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emekliler için uygun görülen sefalet ücretine ilişkin yaptığı açıklamada, “Memur ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmeleri artık mümkün değil. Yapılan zam ile en düşük emekli aylığı 5 bin 859 TL’ye çıkıyor.” dedi. (CUMHURİYET)

Business News