HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Hopalılar Metin Lokumcu Meydanı'nda

Tam bir yıl önce Hopa'da Tayyip Erdoğan'ı protestolarla karşılayan Hopalılar, polis saldırısı sonucunda katledilen Metin öğretmenl...



Tam bir yıl önce Hopa'da Tayyip Erdoğan'ı protestolarla karşılayan Hopalılar, polis saldırısı sonucunda katledilen Metin öğretmenlerini anmak ve AKP faşizmine meydan okumak için yeniden meydanda.





Metin Lokumcu'nun katledilişinin ve Hopa olaylarının 1. yıldönümünde bir araya gelen Hopalılar AKP faşizmine, sömürüye, talana karşı adalet, demokrasi ve özgürlük için yeniden Hopa Meydanı'nda.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından "Metin Lokumcu onurumuzdur", "Metin'in katili imamın ordusu", "Tek yol sokak, tek yol devrim", "Su haktır satılamaz" sloganları atıldı. Hopalılar ellerinde de "Metin için adalet" ve "Hepimiz Hopalıyız, hepimiz eşkıyayız" yazılı dövizleri taşıdı.

Hopalılar ellerinde "Metin Lokumcu Meydanı" yazan bir döviz ile. Artık Hopa Meydanı'nın adı Metin Lokumcu Meydanı.

Metin Lokumcu Hopa'nın dört bir yanında, halkıyla bir arada.

Derelerin Kardeşliği Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Kamil Ustabaş, geçen yıl bugün AKP iktidarının padişahı Tayyip Erdoğan'ın suyuna sahip çıkan Hopalıların direnişini engellemek için Metin Lokumcu'yu katlettiğini söyledi. AKP'nin katliamcı yüzünün Roboski'de sürdüğünün altını çizen Ustabaş, son olarak Çayan Birben'in biber gazlı saldırı sonucu öldürülmesini hatırlattı. Ustabaş, "Ama Hopa'nın onurlu halkı AKP faşizmine direnecek. AKP'yi 'Tek yol sokak, tek yol devrim' diyenler yenecek" dedi.

Halkevleri Genel Başkanı İlknur Birol, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel birer konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmalarda AKP faşizmine karşı demokrasi, özgürlük ve adalet talebinin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ve eski CHP Artvin eski Milletvekili Yüksel Çorbacıoğlu da etkinlikte söz aldı.

Kemalpaşa Devrimci Gençlik de Metin Lokumcu'yu selamladı.

Hopa'daki etkinliğin ardından araçlarla Kemalpaşa'ya gidildi ve Kemalpaşa içinde bir yürüyüş daha gerçekleştirildi. AKP faşizmine karşı halkın derelerine, suyuna, yaşam alanlarına ve haklarına sahip çıkacağı söylenen konuşmalara Kemalpaşalılar alkışlarla destek verdi. Son olarak Lokumcu'nun Kemalpaşa'daki mezarı başına gidildi. Şiirlerin okunduğu, türkülerin ve marşların söylendiği anma etkinliğinde Metin öğretmene mücadeleyi sürdürme sözü verildi.
Sendika.Org/ Hopa

Business News