HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Büyük İnsanlık çağrısına Ankara’dan coşkulu yanıt: “AKP saltanatını yıkacağız”

HDP’nin Ankara’daki Büyük İnsanlık buluşması, Kolej Meydanı’nın yıllardan bu yana en kitlesel mitingine sahne oldu. Binler barajı aşarak...

HDP’nin Ankara’daki Büyük İnsanlık buluşması, Kolej Meydanı’nın yıllardan bu yana en kitlesel mitingine sahne oldu. Binler barajı aşarak AKP saltanatını yerle bir etme sözü verdi
hdp_ankara_miting_21
HDP’nin “Büyük İnsanlık” sloganıyla çalışmalarını sürdürdüğü 7 Haziran genel seçimleri için Ankara Mitingi binlerce kişinin katılımıyla Ankara Kolej Meydanı’nda gerçekleşti. Kurtuluş, Sıhhiye ve Kızılay olmak üzere üç koldan yürünürken, yürüyüş kortejlerindeki coşku ve renklilik, son yılların en kitlesel mitingine sahne olan Kolej Meydanı’na da yansıdı.
HDP ilçe pankartlarıyla oluşturduğu kortejlerinde Çankaya ve Mamak gibi merkezler ile Polatlı, Haymana, Gölbaşı gibi Kürt nüfusunun yoğun olduğu ilçelerin kitlesel katılımı dikkat çekti. Halkevleri, EMEP, SYKP, Kaldıraç-AkaDer, Partizan, Alınteri, DSİP, Ankara Demokratik Alevi Derneği ve 10’dan Sonra da kendi pankartları ve flamalarıyla mitinge katılım sağladı.
Devrim, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşu yapılmasıyla başlayan mitingde HDP Ankara milletvekilleri kürsüye tek tek çağrıldı ve adaylar kitleyi selamladı. HDP Ankara il eş başkanları selamlama konuşmaları yaparken, milletvekili adaylarından da Gülsen Ülker ve Mahmut Memduh Uyan birer konuşma gerçekleştirdi.
Örgütlü yaşamı boyunca kapitalizme ve faşizme karşı mücadele ettiğini söyleyen Uyan, emperyalizmin bölge politikaları ve AKP faşizmine karşı HDP’nin barajı aşmasının öneminden söz etti, yolu devrimci mücadeleden geçenler başta olmak üzere tüm Ankaralıları HDP’ye oy vermeye davet etti.
hdp_ankara_miting_15
Önder: ‘AKP saltanatını yerle bir edeceğiz’
HDP Ankara 1. Bölge Milletvekili Adayı Sırrı Süreyya Önder’in kürsüye çıkmasıyla mitingde coşku zirve yaptı. “Dolmabahçe’deki görüntü beni şaşırttı” diyen Tayyip Erdoğan’a, “Yerli savaş uçağı” reklamını Roboskililere sunan Ahmet Davutoğlu’na ve “HDP barajın altında kalırsa süper olur” diyen Yalçın Akdoğan’a seslenen Önder, sosyalistler ile HDP’nin faşizme karşı sandıkta gerçekleştirdiği birliğin kalıcı olması gerektiğini belirtti. Önder, Haziran İsyanı’nda yaşamını yitirenleri de unutmadı, “O gençlere borcumuz, sözümüz var: AKP saltanatını yerle bir edeceğiz” dedi.
Yüksekdağ: ‘AKP’ye barajın enkazını vereceğiz’
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gecikmeli katıldığı mitingde ilk olarak Ankara’da yıllardır devlet geleneğinin ve 12 Eylül faşizminin boğuk havası olduğunu, bu mitingdeki renklilik ve coşku ile demokrasi ve özgürlük vurgusunun yeni yaşam ve değişimin ilk işareti olduğunu ifade etti. Yüksekdağ, “Ankara’nın emekçileri hiçbir baraj, sınır tanımayan halkları; bu barajı sahiplerine iade edecek. Bu baraja sığınan, geleceğini bu baraja bağlayan AKP hükümetine, bu barajın enkazını vereceğiz” dedi.
Müşahitlik ve sandıklara sahip çıkma çağrısı
Miting programında yapılan tüm konuşmalarda sandıklara sahip çıkma ve HDP müşahidi olma çağrıları yapıldı, alana kurulan stantlarda ve oluşturulan mobil ekiplerle müşahit kayıtları alındı. Gülseren Kılıç’ın da türkülerini söylediği miting, başladığı gibi halaylarla son buldu.
Sendika.Org/ Ankara

Business News