HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

İŞ VE EKMEK İÇİN BİR DİRENİŞ HİKAYESİ...

İstanbul Silivri Belediyesi’nde kadrolu olarak çalışan 3 işçi 19 Ağustos 2015 tarihinde işten atıldı. DİSK’e bağlı Genel-İş sendikasına üye ...

İstanbul Silivri Belediyesi’nde kadrolu olarak çalışan 3 işçi 19 Ağustos 2015 tarihinde işten atıldı. DİSK’e bağlı Genel-İş sendikasına üye olan işçiler işten atılırken kendilerine hiç bir gerekçenin sunulmadığını belirttiler.

CHP’li belediyede 15 yıldır kadrolu şoför olarak çalışan Barış Kiracıoğlu, 17 yıldır şoför olarak çalışan Çetin Arat ve 20 yıllık büro işçisi Özcan Taşdemir 19 Ağustos’ta işten atıldı. İşten atılırken kendilerine hiç bir gerekçe gösterilmediğini belirten işçiler yaklaşık 3 ay Silivri Belediyesi önünde işlerine geri dönmek için direndiler.

Eylemde olan işçilerden Çetin Arat’ın eski şube başkanı, Barış Kiracıoğlu’nun ise şube yöneticisi olduğu, sendikal görevlerinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra işlerine son verildiği öğrenildi.

İşçiler; “belediye’nin işçi düşmanı tutumu yetmiyormuş gibi üyesi olduğumuz Genel-İş sendikası ve konfederasyonumuz DİSK de bize sahip çıkmıyor. DİSK Genel Başkanı Kani Beko buraya gelip belediye başkanı ve CHP ile görüştü ve ‘çözülecek’ dedi. Ama 3 aydır kapı önündeyiz ve hiç bir şey değişmedi” diyerek durumlarını özetliyorlar.

Sendikaları Genel-İş’in ve Silivri ‘deki sivil toplum örgütlerinin 2-3 kez basın açıklaması yapmanın ötesinde kendilerine destek olmadığını ifade eden ve çok zor şartlarda eylemlerini sürdüren işçiler “DİSK ve Genel-İş kendi tarihlerine haksızlık etmesin, direnen işçiye sahip çıksın” diyerek sendikalarına da çağrı yapıyorlar.

Yaklaşık 2 hafta kadar önce, direnişin başlangıcında belediye binası önüne kurdukları çadırları ve astıkları pankartlar belediye zabıtalarınca zor kullanılarak kaldırılan direnişçi işçiler, belediye başkanının talimatıyla gerçekleştirilen bu hukuk dışı uygulamaya karşı koyunca, aynı kalabalık zabıta grubunca yerlerde sürüklendiler.

Yaklaşık 90 günden bu yana işlerine geri dönme mücadelesi veren belediye işçilerinin söz konusu direnişlerinin fotoğraf kareleri, iş, ekmek ve sınıf mücadelesi tarihinin en yeni belgeleri olarak belleklerde yerini almış bulunuyor.


















Business News