Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

GAZETE DEMOKRAT / İKTİDAR DOSYASI

HIDE_BLOG

BEŞİKTAŞ TAMAM, FENERBAHÇE DEVAM!

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son sınavında Celtic ile 1-1 berabere kalarak 8 puanla grubu 2. sırada tamamladı ve tur atladı...

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki son sınavında Celtic ile 1-1 berabere kalarak 8 puanla grubu 2. sırada tamamladı ve tur atladı. Sarı lacivertlilerin golü 39. dakikada Markovic'ten gelirken İskoç temsilcisinin golünü 75'de Commons attı. Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Diego, 67. dakikada rakibine yaptığı hareket sonrasında direkt kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Grubun diğer maçında ise Ajax ile Molde 1-1 berabere kalırken Norveç ekibi Molde 10 puana ulaşarak grubu lider olarak tamamladı.

Stat: Ülker
Hakemler: 
Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)
Fenerbahçe:
 Fabiano, Gökhan Gönül, Ba, Alves, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Markovic (Dk. 83 Ozan Tufan), DiegoAlper Potuk, Fernandao (Dk. 86 Caner Erkin)
Celtic:
 Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen (Dk. 74 Rogic), McGregor, Allan (Dk. 74 Commons), Armstrong (Dk. 63 Forrest), Nadir Çiftçi
Goller: 
Dk. 39 Markovic (Fenerbahçe), Dk. 75 Commons (Celtic)
Kırmızı Kart: 
Dk. 67 Diego (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: 
Dk. 51 Ba (Fenerbahçe), Dk. 5 Johansen, Dk. 14 Simunovic, Dk. 83 Boyata, Dk. 90 Tierney, Dk. 90+4 Lustig (Celtic)
3. DAKİKADA MEHMET TOPAL'IN ŞUTU DİREKTE PATLADIİlk dakikadan itibaren topu daha fazla kontrol eden Fenerbahçe, ayağa çabuk paslarla rakip kalede pozisyon aradı. Sarı-lacivertli takım, 3. dakikada Mehmet Topal'ın şutunda topun direkten dönmesiyle ilk pozisyonuna girdi. Ritmini erken yitiren ev sahibi takım, sonraki dakikalarda rakip savunmayı açmakta zorlandı. Fenerbahçe, öne geçtiği golü Celtic'in oyun anlayışına benzer pozisyonda buldu. 
39. dakikada ani atak geliştiren sarı-lacivertli ekip, İskoç ekibini savunmada az adamla yakaladığı pozisyonda Markovic ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.
Sert futboluyla Fenerbahçe'yi sindirmeye çalışan Celtic, savunma güvenliğini bırakmadan az adamla hücumlarda pozisyon aradı. Bunda 25. dakikada başarılı olan konuk ekip, Nadir Çiftçi'in ağır kaldığı pozisyonda üstünlük şansını yitirdi. Celtic, 39. dakikada ise savunmasında verdiği açık sonrası Markovic'in golüne engel olamadı ve 1-0 geriye düştü.
DIEGO'NUN KIRMIZI KARTI CELTIC'E AVANTAJ SAĞLADIFenerbahçe, ikinci yarıda da oyuna hakim taraf oldu. Sarı-lacivertli takım, kendisini rahatlatacak gol için baskısını sürdürdü. Maçın 60. dakikasından itibaren daha kontrollü oynayan Fenerbahçe, 67. dakikada Diego'nun gördüğü kırmızı kartla kalan bölümde bir eksik mücadele etmek zorunda kaldı. Sarı-lacivertli takım için 67. dakikadan 75. dakikaya kadarki 9 dakikalık bölüm adeta kabus gibi geçti. Eksik kaldığı bölümlerde rakibin baskısıyla karşılaşan sarı-lacivertli ekip, 75. dakikada Commons'un golüne engel olamadı ve skorda 1-1 eşitlik oluştu. Son bölümde skoru korumaya yönelik mücadele eden Fenerbahçe, 1-1 beraberlikle adını üst tura yazdırdı.
Grubun son sırasında bulunan Celtic, bu devrede de etkili olmakta zorlandı. Karşılaşmanın 67. dakikasında Fenerbahçe'de Diego'nun kırmızı kartıyla bir fazla kişiyle oynama avantajı yakalayan İskoç ekibinin teknik direktörü Ronny Deila, 74. dakikada Johansen ve Allan'in yerine Commons-Rogic ikilisini oyuna sürdü. Bu değişikliğin sonucunu bir dakika içinde alan Celtic, 75. dakikada Commons'un golüyle 1-1 beraberliği yakaladı. Celtic, kalan bölümde yaptığı baskıyla ikinci golü bulamayınca karşılaşmadan 1-1 berabere ayrıldı.
FENERBAHÇE'DE 6 EKSİK
Fenerbahçe, Celtic karşısına 6 futbolcusundan yoksun çıktı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları nedeniyle Robin van Persie, Volkan Şen, Raul Meireles ve genç oyuncu Hakan Çinemre bu kritik maçın kadrosunda yer alamadı. Molde maçında gördükleri sarı kartlarla cezalı duruma düşen Simon Kjaer ile Luis Nani de Celtic karşısında kadroya giremediler.    
YEDEK KULÜBESİNDE İKİ GENÇ
Fenerbahçe'de sakat ve cezalı futbolcuların fazla olması nedeniyle teknik direktör Pereira, yedek kulübesini kurmakta zorlandı. Sarı-lacivertlilerin yedeklerine genç takımdan 2 futbolcu dahil edildi. Zaman zaman ilk 18 kişilik kadroya giren ve ağırlıklı olarak 21 Yaş Altı Takımı'nda forma giyen Uygar Mert Zeybek'in yanı sıra, 19 yaşındaki Ramazan Civelek, Celtic maçının kadrosuna dahil edildiler. Bu iki genç oyuncunun yanı sıra, yedek kulübesinde Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Caner Erkin ve Ozan Tufan oturdu yedek kulübesinde oturdu.
CELTIC'TE NADİR ÇİFTÇİ 90 DAKİKA OYNADI
İskoç ekibinin kadrosunda yer alan Türk futbolcu Nadir Çiftçi, karşılaşmaya 11'de başladı. 19 Yaş Altı Milli Takımı'nda 7 kez forma giyen Nadir, 2011-2012 sezonunu Kayserispor kadrosunda geçirmişti. Grupta sadece Molde maçlarında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe karşısında Celtic'in gol silahı oldu.

VAN HOOIJDONK MAÇI İZLEMEYE GELDİ
Fenerbahçe'de 2003-2005 yılları arası forma giyen ve iki şampiyonluk yaşayan eski Hollandalı futbolcu Pierre van Hooijdonk, karşılaşmayı stattan takip etti. Bir dönem Celtic'te de oynayan Van Hooijdonk'a, sarı-lacivertli taraftarlar sevgi gösterisinde bulundu.
DIEGO'NUN SAÇMALIKLARI BİTMEK NEDİR BİLMİYOR

Fenerbahçeli Diego Ribas, Celticli rakibi Stefan Johansen'in tahriklerinin kurbanı oldu ve rakibine kasti tekme atarak kırmızı kart gördü. Brezilyalı futbolcunun bu akıl almaz hatasına sarı lacivertli taraftarlar büyük tepki gösterdi.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Diego, Celtic maçında akıl almaz biçimde kırmızı kart gördü.
Karşılaşmanın henüz 5. dakikasında kendisine arkadan faullü hareket yapan Stefan Johansen ile sert biçimde tartıştı. Belçikalı hakem Serge Gumienny iki futbolcuya da sarı kart gösterdi.
Maçın ilerleyen dakikalarında sık sık karşı karşıya gelen iki futbolcu, birbirlerine sert müdahalelerde bulunmaya devam etti. 67. dakikada Diego, Johansen'e kasti tekme atınca hakem Gumienny de haklı olarak direkt kırmızı kartını çıkardı.
Diego'ya, bu hareketi nedeniyle UEFA'dan en az 2 maç ceza gelmesi beklenirken, Fenerbahçeli taraftarlar Brezilyalı futbolcuya büyük tepki göstrerdi.
BEŞİKTAŞ LİDER GİTTİ AMA AVRUPA'YA VEDA ETTİ

UEFA Avrupa Ligi H Grubunda Beşiktaş Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup olarak 9 puanla 3. sırada kaldı ve UEFA Avrupa Ligi'ne veda etti. Mario Gomez'in 58.dakikada attığı golle öne geçen Beşiktaş, 67'de Slimani, 72'de Ruiz ve 77'de Gutierrez'in gollerine engel olamayarak grupta lider çıktığı son maçında 3. sıraya geriledi ve tur şansını kaçırdı.

Stat: Jose Alvalade
Hakemler: Manuel Grafe, Guido Kleve, Mark Borsch (Almanya)
Sporting Lizbon: Rui Patricio, Jefferson, Paulo Oliveira, Joao Pereira, Naldo, William Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva (Dk. 64 Teofilo), Slimani (Dk. 88 Matheus Pereira), Montero (Dk. 46 Gelson Martins), Ruiz
Beşiktaş: Tolga Zengin, İsmail Köybaşı (Dk. 85 Kerim Frei), Tosic, Beck, Rhodolfo, Sosa (Dk. 79 Cenk Tosun), Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan (Dk. 71 Necip Uysal), Quaresma, Gomez
Goller: Dk. 58 Gomez (Beşiktaş), Dk. 67 Slimani, Dk. 72 Ruiz, Dk. 78 Teofilo (Sporting Lizbon)
Sarı kartlar: Dk. 18 Willam Carvalho, Dk. 49 Adrien Silva, Dk. 92 Joao Mario, Dk. 93 Paulo Oliviera (Sporting Lizbon), Dk. 28 Quaresma (Beşiktaş)

İŞTE MAÇIN GOLLERİ
58.dakikada İsmail orta alanda topu kapıp hemen Quaresma'yı gördü. Quaresma sağ ayağının dışıyla soldan nefis oynadı. Kale önünde Gomez'e sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş öne geçti: 0-1.

67.dakikada Ruiz'in savunma arkasına pasında Slimani kötü kontrolüne rağmen şut çekecek fırsatı buldu ve golü attı. Tolga daha erken çıksaydı golü önleyebilirdi: 1-1.

72.dakikada Mario'dan pası alan Ruiz, sol çaprazdan yakın köşeye sert vurdu. Tolga'nın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 2-1.

77'de hızlı çıkan Sporting'de Gelson'dan pası alan Gutierrez, Tosic'i de geçip şutunu çekti ve golü attı: 3-1.

NECİP'İN YERİNE OĞUZHAN, TÖRE'NİN YERİNE QUARESMAUEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda karşı karşıya gelen Sporting Lizbon ve Beşiktaş takımları, liglerinde oynadıkları son maçlara nazaran ilk 11'lerinde 2'şer oyuncu değiştirdi.
Siyah beyazlılarda son Kayserispor maçındaki ilk 11'den farklı olarak, Necip Uysal'ı yedeklere oturtan teknik direktör Şenol Güneş, bu futbolcunun yerine Oğuzhan Özyakup'a şans verdi. Güneş ayrıca, sakat olan Gökhan Türe'nin yerine Portekizli Ricardo Quaresma'yı sahaya sürdü.
Sporting Lizbon'da ise sakat olan Ewerton'un yerine Naldo, yedeğe alınan Gelson Martins'in yerine de Slimani ilk 11'de sahaya çıktı.
800 BEŞİKTAŞ TARAFTARI GELDİMaç öncesinde Portekiz polisi stat çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Özellikle Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribün çevresinde çok geniş güvenlik önlemleri alan polis, metro ile gelen taraftar gruplarını istasyon içinde karşılayarak, güvenlik kordonunda stada getirdi.
Yaklaşık 800 kadar Beşiktaş taraftarı maça ilgi gösterirken, çoğunluğun Avrupa'da yaşayan Türkler olduğu görüldü.
Toplam 50 bin seyirci kapasiteli Jose Alvalade Stadı'nın yarısından fazlasının boş olması dikkati çekti. Sporting Lizbon adına UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nun son ve en önemli maçı olmasına rağmen, Portekizli taraftarlar karşılaşmaya fazla ilgi göstermedi.

QUARESMA SEVGİSİ

S.Lizbon taraftarları maç öncesi yönetim kuruluna tezahüratta bulunarak Quaresma'yı takıma geri kazandırmaları konusunda tezahürat yaptı. Quaresma için fedakarlık yapacaklarını belirten taraftarlar uzun süre ünlü yıldız için sevgi gösterisinde bulundu.
SPONSORLAR MAÇA GELDİ
Beşiktaş'ın Lizbon maçını takip etmek için sponsorlardan Vodafone ve Turcell ile birlikte çok sayıda sponsor firma yetkisi maça geldi.
TOLGA ZENGİN'E BÜYÜK TEPKİ

Beşiktaş'ın Portekiz deplasmanında Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup olup UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesi sonrasında sosyal medyada siyah beyazlıların kalecisi Tolga Zengin'e büyük tepki oluştu.

Beşiktaş'ın 58. dakikada Gomez'in golüyle 1-0 öne geçtiği karşılaşmada 67 ile 77. dakikalar arasında 3 gol birden yemesi siyah beyazlı taraftarların tepkilerinin kaleciTolga Zengin'e yönelmesine sebep oldu. Sosyal medyada dakikalar içinde yüzlerce mesaj atılırken Tolga Zengin başlığı trend topic listesinde ilk sıraya yükseldi. 
ŞENOL GÜNEŞ: SADECE KALECİYE BAKMAMAK LAZIM

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting maçı sonrasında konuştu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting'e 3-1 mağlup olarak UEFA Avrupa Ligi'ne veda ettikleri mücadelenin ardından açıklamalarda bulundu.
Maçı kaybetmeyi hak etmediklerini söyleyen Güneş, "Çok üzgünüz, kaybetmeyi hak etmedik. İlk golü yiyene kadar oyun kontrolümüzdeydi. Golden sonra panikledik ve 3 gol yedik. Rakip oyundan düşmesi gerekirken, biz oyundan düştük. Deplasmanda da olsa kazanabilirdik. 1-0'dan sonra daha fazla atağa çıkabilirdik. Yediğimiz gol moral ve fizik olarak düşüşe neden oldu. Takım kalitesi ve oyun olarak hiçbir maçı kaybetmeyi hak etmedik grupta. Artık geriye dönüş olmadığı için sadece üzülmek kalıyor. Yediğimiz gollerde basit hatalar yaptık. Düşünmemiz gerekiyor. Yediğimiz gol sonrası 10 dakikalık bölüm üzücü oldu. Maalesef üzgünüz" dedi.
"SADECE KALECİYE BAKMAK DOĞRU DEĞİL"Tolga Zengin için yapılan eleştirilere değinen deneyimli hoca, "Maçı kaybettikten sonra bir oyuncu üzerinde muhakeme yapmak doğru değil. Yediğimiz gollerde hatalar var. Sadece kaleciye bakarak söyleyemeyiz. Orta sahada, forvette, defansta da hatalar var. Hep beraber kaybettik, hep beraber üzgünüz" ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok