Göztepe, Karşıyaka ve Altay’dan Rasim Ozan’a kınama

Ertem Şener’in moderatörlüğünü üstlendiği dün yayınlanan Beyaz Futbol programında İzmir ekipleri yerden yere vuruldu.
Türk sporuna yüzlerce yetenek kazandıran, bir çok ilkleri gerçekleştiren Göztepe, Karşıyaka ve Altay taraftarları Ahmet Çakar ve Rasim Ozan Kütahyalı’nın fütursuzca sarf ettikleri cümelelere büyük tepki gösterdiler.
Ahmet Çakar’ın aşağılayıcı bir şekilde “Bugün Galatasaray’ın oynadığını bilmesem Beşiktaş-Edirnespor ya da Beşiktaş-Göztepe maçı oynanıyor derdim” cümlesi üzerine Göztepeli taraftarlar sosyal medya üzerinden Ahmet Çakar’ı eleştirdi. Gelen tepkilerden sonra Çakar, canlı yayından ve sosyal medya hesabından tüm Göztepe taraftarlarından özür diledi.
Aynı olay yaşanırken Rasim Ozan Kütahyalı milyonların izlediği bir programda Karşıyaka hakkında ”Buçuklusu ….” demesi üzerine Karşıyaka Kulübü ve taraftarları tepki gösterirken konuşma sonunda da Altay hakkında ”Altay’ın da taraftarı yok” cümlesine Siyah-Beyazlı camiadan kınama geldi.
KARŞIYAKA YASAL GİRİŞİMDE BULUNACAK
Yaşanan olayın ardından Karşıyaka Spor Kulübü Resmi Web Sitesi’nden yaptığı açıklamada şu sözleri paylaştı
”Rasim Ozan Kütahyalı’nın Beyaz TV de yaptığı açıklama ve söylemlerini şiddetle kınıyoruz.104 yıldır şerefle, onurla yaşattığımız, gözümüz gibi baktığımız KSK’mizin, böyle çirkin söylemlere alet edilmiş olması üzücüdür.Gerek Rasim Ozan Kütahyalı’nın şahsına ve gerekse Beyaz TV ye karşı her türlü yasal girişimde bulunacağımızı büyük Karşıyaka ailemizle paylaşmak istiyoruz.”
ALTAY KULÜBÜ KINAMADA BULUNDU
Altay S.K. Web Sitesi’nden yaptığı ”Rasim Ozan Kütahyalı isimli sözde yorumcuyu esefle kınıyoruz” adlı kınama mesajında şu açıklamada bulundu.
”TV’deki bir spor programına yorumcu olarak çıkan Rasim Ozan Kütahyalı isimli zatın, Altay Spor Kulübü’ne ve Altay Taraftarına yönelik yorumlarını esefle kınıyoruz.
Altay Spor Kulübü, 1914 yılında Milli Mücadele amacıyla kurulmuş olup sportif anlamda , İzmir’e gelen işgal kuvvetlerinin futbol takımlarına karşı başarılar elde etmiş, mensupları Kurtuluş Savaşı’na katılmış, ülkesi uğruna şehit ya da gazilik mertebesine ulaşmıştır.
Altay Spor Kulübü bünyesinden , Cumhurbaşkanı, Başbakanlar, Bakanlar, Federasyon Başkanları ve iki güzide spor kulübü çıkarmıştır. Yedi kez final oynadığı Türkiye Kupasını iki kez müzesine götürmüş ve halen eski TFF 1.Ligi , şimdinin Süper Lig’inde en fazla mücadele eden 8.takım unvanını taşımaktadır.
Bu nedenledir ki “BÜYÜK ALTAY” olarak anılmaktadır.
Kulübümüz Türk Sporuna sayısız sporcu kazandırmış ve kazandırmaya da devam etmektedir. Bunların başında camiamızda “BÜYÜK MUSTAFA” olarak anılan ve şu anda Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Sn. Mustafa DENİZLİ gelmektedir.
Bu yüzden bu büyük camia hakkında konuşma yaparken seçilecek kelimelerin dikkatle belirlenmesi gerekir. Kendisini yorumcu zanneden bu zatın, futbol konusundaki bilgi ve görgüsü de zaten ortadadır.
Gittiği her deplasmanda sevgi ve saygı gören Altay , Türkiye’nin takımıdır . Kulübümüzün renklerine âşık olan sayısız taraftarımızı küçük düşürücü sözler sarfeden bu zatın, Beyaz TV’de spor yorumcusu olmasını da garip karşılamaktayız. Kendisini , Sn. Suavi Yardımoğlu’nun bir süre önce yayınlanan “Büyüklük Lig’de Değil” isimli köşe yazısını okumaya davet ederiz.
Bu vesile ile bulunduğu Lig’i gözetmeksizin takımını iç saha ve dış saha maçlarında yalnız bırakmayan Büyük Altay Taraftarına tekrar teşekkürlerimizi sunarız.
Unutmayalım ki “Güneş Balçıkla Sıvanmaz”.
Kınamayı Türk Spor Kamuoyunun dikkatine sunar, yasal haklarımızı kullanma hakkımızı saklı tutarız. 
Saygılarımızla
ALTAY SPOR KULÜBÜ
Yönetim Kurulu
Not: Kınama duyurusunda kullanılan fotoğraf , PTT1.Lig’de oynadığımız dönemlerdeki bir müsabakadan alınmıştır ve 45.000 Altay taraftarı İzmir ATATÜRK stadı tribünlerin dedir.

1082
Blogger tarafından desteklenmektedir.