HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

Bir gecede profesör unvanı alanlar AKP’ye borcunu ödüyor

Bir gecede Profesör olması ile “Jet/Hülle Profesör” unvanı alan akademik kadro, AKP’ye borcunu ödüyor. “Barış İçin Akademisyenler İnisiyati...


Bir gecede Profesör olması ile “Jet/Hülle Profesör” unvanı alan akademik kadro, AKP’ye borcunu ödüyor. “Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi”ne karşı kampanya başlatanlar arasında 2011 yılında bir gecede profesör unvanı alan akademisyenlerin de olduğu ortaya çıktı.

“Bu Suça Ortak Olmayacağız” bildirisi yayımladıkları için hedef gösterilen “Barış için Akademisyenler İnisiyatifi” şimdi de ‘’AKP’nin akademisyenleri’’ olarak tanımlanan ve bir gecede profesör olarak “Jet/Hülle Profesör’’ unvanı alan isimlerin hedefinde. “Akademisyenler Teröre Karşı” , “Teröre Sessiz Kalmayacağız” başlığı altında başlatılan imza kampanyasına katılan isimlerin bir bölümü ‘’üniversitede çalışmadan ve görevli olduğu kurumdan ayrılmadan, yasayı dolanarak’’ başka bir üniversiteden profesörlük unvanı alanlar arasından çıktı.

“Hülle” Profesörler imzacı

Ankara Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçilerinin dedektif gibi çalışarak 2011 yılında açığa çıkardığı ve isimlerini yayımladığı “Jet/Hülle” profesörler bir kez daha ülke gündemine geldi. O dönem gazete manşetlerine taşınan, ana haber bültenlerinde ilk haber olarak anons edilen isimler “Akademisyenler Teröre Karşı” ve Teröre Sessiz Kalmayacağız” bildirisi ile ortaya çıktı. 2011 yılında çok tartışılan Recep Tayyip Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Ekrem Algün, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Metin Doğan’ın ve yolsuzluk soruşturmasından 69 yıl hapis cezası ile yargılanan Prof. Metin Aydın’ın da imzacılar arasında.

“Operasyonlar devam etsin”

Yandaş medyada, “İşte Türkiye’nin gerçek akademisyenleri” ismi ile anons edilen içinde hülle profesörlerin yer aldığı“Akademisyenler Teröre Karşı” imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi: “Terör örgütüne karşı yürütülen operasyonların, vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderildiği tarihe kadar devam ettirilmesi gerektiğini düşünmekteyiz…”

Hür Akademisyenler Derneği tarafından “Teröre Sessiz Kalmayacağız” başlığında başlatılan imza kampanyasının metninde ise “Türkiye’de aylardır süren vahşi bir terörle karşı karşıya bulunmaktadır. PKK, DAEŞ, FETÖ gibi terör örgütleri uluslararası güçlerin vekalet savaşlarını yürütmekte; huzur ve barışı bozmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Suyun başını tutanlar imzacı

İmza metninde bir gecede profesör ilan edilen ve önemli mevkilere getirilenler arasında
“Metin Doğan -Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü, Ekrem Algün- Rize Tayyip Erdoğan Tıp Fakültesi Dekanı, Selami Akkuş- Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı” da yer aldı.

İmza metninde yer alan diğer Hülle Profesörler şu şekilde:
“Ahmet Kutluhan – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Yaşar Bükte – Dicle Üniversitesi, Serkan Topaloğlu – Karabük Üniversitesi, Dursun Aras – Karabük Üniversitesi, Mahmut Gümüş – Bezmialem Üniversitesi, Ahmet Metin –Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Muzaffer Eroğlu – Hacettepe, Öner Odabaş – Karabük Üniversitesi”

“Jet” İmzacılar

“Hiçbir üniversitede bir saat ders vermeden” rektör olan profesörler dışında, Tıp Fakültesi Dekanı, Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü, İl Sağlık Müdürü ve Başhekim olan imzacı “Hülle Profesörler”in bazıları şunlar:

“Metin Doğan – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü, (Ankara Atatürk EAH Ortopedi Klinik Şefi ve Başhekim olarak çalışırken, Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. oldu)
Ekrem Algün – Rize Tayyip Erdoğan Tıp Fakültesi Dekanı, (Trabzon Numune EAH Klinik Şefi olarak çalışırken, Rize Recep Tayyip Üniversitesinden Prof. oldu)
Selami Akkuş – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı (Ankara FTR Klinik Şefi Başhekim olarak çalışırken, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. oldu.)
Ahmet Kutluhan – Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, (Ankara Atatürk EAH KBB Klinik Şefi olarak çalışırken, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. oldu)
Yaşar Bükte – Dicle Üniversitesi, (Önce Samsun EAH Radyoloji Klinik Şefi, sonra Ümraniye EAH Radyoloji Klinik Şefi, Başhekim olarak çalışırken, Dicle Üniversitesinden Prof. oldu)
Serkan Topaloğlu – Karabük Üniversitesi, (Önceki görevi Türkiye Yüksek İhtisas EAH Kardiyoloji’de çalışırken, Karabük Üniversitesi’nden Prof. oldu)
Dursun Aras – Karabük Üniversitesi, (Önceki görevi Türkiye Yüksek İhtisas EAH Kardiyoloji’de çalışırken Karabük Üniversitesi’nden Prof. oldu)
Mahmut Gümüş – Bezmialem Üniversitesi, (Önceki görevi İstanbul Lütfi Kırdar EAH Tıbbi Onkoloji Klinik Şefi olarak çalışırken Kırkareli Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu’ndan Prof. oldu.)
Ahmet Metin –Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, (Önceki görevi Ankara Atatürk EAH Klinik Şefi olarak çalışırken Rize Üniversitesi Tıp Fakültesinden Prof. oldu.)
Muzaffer Eroğlu – Hacettepe, (Önceki görevi Antalya EAH Üroloji Klinik Şefi)

Öner Odabaş – Karabük Üniversitesi, (Önceki görevi Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Üroloji Klinik Şefi).”

Business News