HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

"Ey Erdoğan duy sesimizi ordun zalimdir, evlerimizi buldozerlerle yıkıyor" (VİDEO)

El Bab’ta halk, TSK ve desteklediği ÖSO gruplarını yürüyüşle protesto etti. Halk, ellerinde Erdoğan, Esad ve Fatih Sultan Mehmet’in fotoğ...

El Bab’ta halk, TSK ve desteklediği ÖSO gruplarını yürüyüşle protesto etti. Halk, ellerinde Erdoğan, Esad ve Fatih Sultan Mehmet’in fotoğraflarını taşıyarak, “Ey Erdoğan duy sesimizi ordun zalimdir, evlerimizi buldozerlerle yıkıyor” sloganları attı


El Bab kentinin Akil Tepesi’ndeki yapıları yıkmaya başlayan TSK ve Sultan Murat Tugayları militanlarına halk yürüyüşle tepki gösterdi. Uzun bir mesafe yürüyerek Akil Tepesi’ne varan halk sık sık tekbir getirdi, TSK ve Sultan Murat aleyhine sloganlar attı.

“İşgal ettiğiniz yerler bizimdir TSK yıkıyor”

Ellerinde Tayyip Erdoğan, Esad ve Fatih Sultan Mehmet’in fotoğrafları ile “Nerede adalet, kentimiz kurtarıldıktan sonra buldozerlerle evlerimiz yıkılıyor”, “İşgal ettiniz yerler bizimdir Türk ordusu yıkıyor” pankartları taşıyan göstericiler, “Zalim orduya itaat etmeyiz”, “Ey Erdoğan duy bizi senin ordun zalimdir duyuramıyoruz”, “Allah zalimlerden daha büyüktür” sloganları attı. Halk, yıkıma karşı çıkarken, evlerine yerleşmelerine izin verilmediğini, yıkımın bütün bölgede yaşandığını belirterek, TSK ve desteğindeki grupların ülkelerinden bir an önce çıkmasını istedi.

Öte taraftan TSK desteğindeki grupların kendilerine karşı çıkan yurttaşlara infazlara kadar varan uygulamalarda bulunduğunu belirten yurttaşlar, dün Cerablus, El Rai arasındaki sınır köyünde Muhamed adlı bir çocuğun öldürüldüğünü ifade etti.

(Kaynak: Yeni Özgür Politika)

Business News