HIDE

GAZETE DEMOKRAT / EKONOMİ

GRID_STYLE

SON HAVADİS

SHOW_BLOG

YPG: Halep’teki güçlerimiz Afrin’e geçti, mahalleler Suriye ordusunun denetiminde!

YPG, Halep’te bulunan tüm güçlerinin Afrin’e geçtiğini ve Halep’in doğusunda bulunan mahallelerin Suriye ordusunun denetimine geçtiğini du...

YPG, Halep’te bulunan tüm güçlerinin Afrin’e geçtiğini ve Halep’in doğusunda bulunan mahallelerin Suriye ordusunun denetimine geçtiğini duyurdu…

Suriye ordusunun semtlere girmesinin ardından bazı noktalara Suriye bayrağı asıldı.

Suriye’nin Halep kentinin kuzeyinde YPG-YPJ güçlerinin kontrolünde bulunan Şeyh Maksud Mahallesi ve çevresindeki semtlerin Suriye ordusu denetimine geçtiği bildirildi.

YPG, Halep’te bulunan tüm güçlerinin Afrin’e (Efrîn) geçtiğini ve Halep’in doğusunda bulunan mahallelerin Suriye ordusunun denetimine geçtiğini söyledi.

Suriye yönetimine yakın bir yayın çizgisi izleyen Muraselon’un haberinde, Şeyh Maksud Mahallesi, Bustan el-Paşa, El-Halak, Beyden, Haydariye ve Ayn el-Ebyad semtlerinin Suriye ordusunun denetimine geçtiği belirtildi.

Londra merkezli, muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de Suriye ordusunun, Kürtlerin kontrolündeki Şeyh Maksud, Bustan el-Paşa, El-Enzarat, El-Halak, Haydariye, Şakif, Beni Zeyd ve Sakan el-Şebabi bölgelerine girdiğini duyurdu.

PYD: Halep’teki bölgeleri teslim etmedik, YPG ve ordu anlaştı

Konuya ilişkin Rus haber ajansı Sputnik’e konuşan PYD’nin Halep sorumlusu Hevin Kasso ise hiçbir yeri teslim etmediklerini, YPG ile Suriye ordusu arasında anlaşmaların olduğunu ve kontrol noktalarında iki gücün de olduğunu söyledi.

Kasso şöyle konuştu:


“Halep’te YPG’nin yerlerini Suriye ordusuna teslim ettiği iddiaları doğru değil. Biz hiçbir yeri teslim etmedik. Ancak bizle Suriye ordusu arasında görüşmeler, anlaşmalar ve ittifaklar var. Kontrol noktalarında Suriye ordusu ile YPG güçleri birlikte olacak. YPG’nin olduğu yerlerde Suriye ordusu, YPG ile koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyor. Bu durum açık. Gizli bir şey yok.”

Business News