HIDE
GRID_STYLE

OTORİTE VARSA ÖZGÜRLÜK YOKTUR!

SHOW_BLOG

AKP gençlik kolu yöneticisinden, 25'inde intihar eden Merve öğretmen için insanlık dışı sözler...

Aydın’da 25 yaşındaki Sosyal Bilimler Öğretmeni mezunu Merve Çavdar, ataması yapılmaması nedeniyle girdiği işsizlik bunalımı sonucu yaşamın...

Aydın’da 25 yaşındaki Sosyal Bilimler Öğretmeni mezunu Merve Çavdar, ataması yapılmaması nedeniyle girdiği işsizlik bunalımı sonucu yaşamına son verdi…


Çavdar’ın intiharıyla ilgili sosyal medyada yapılan bir ‘yorum’ ise deyim yerindeyse kan dondurdu. Profil hesabında AKP Esenler Gençlik Kolları’nda yönetici olduğunu yazan Şeyma Korkmaz isimli bir Twitter kullanıcısı, Çavdar’ın ardından

“Atanamayan 500 bin öğretmen var. Kimse intihar etmiyor dini imanı Allah korkusu olanlar. demekki ateist deist miş bu bayan gittiği yerde cehennemdir tabi Allah bilir ama görünen köyde klavuz istemz yani. bir de cehape nin bir oyu daha azaldı”

diye yazıp, sonuna da bir gülümseme ikonu bıraktı.


Korkmaz’ın insanlık dışı sözleri kısa sürede yüzlerce sosyal medya kullanıcısının tepkisiyle karşılaştı.


Korkmaz’ın sosyal medya hesabında, AKP’nin grup toplantısından ve AKP İstanbul İl Başkanlığı’ndan yaptığı paylaşım da dikkat çekiyor:



NE OLMUŞTU

Ataması yapılmayan Merve öğretmen yaşamına son verdi… (16.04.2018)

Aydın’ın İncirliova İlçesi’nde yaşayan 25 yaşındaki Merve Çavdar, intihar etti. İddiaya göre 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmeni olarak mezun olan Çavdar’ın atanmasının gerçekleşmediği ve işsizlik nedeniyle bir süredir bunalımda olduğu öne sürüldü.

Olay, bugün saat 17.00 sıralarında Güzelçamlı Mahallesi sahilinde meydana geldi. 2014 yılında Sosyal Bilimler Öğretmeni olarak mezun olan Merve Çavdar, iddiaya göre atanamayınca bunalıma girdi. Bugün sabah saatlerinde evden ‘iş bulmaya gidiyorum’ diyerek çıkan Çavdar, Güzelçamlı sahiline geldiğinde intihar etti.

Kıyıda bir kadının hareketsiz yattığını gören vatandaşlar durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri yaptığı kontrolde genç kadının hayatını kaybettiğini belirledi. Genç öğretmenin cesedi, savcının olay yerindeki incelemelerinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.